Knaagdier

Afhankelijk van het soort knaagdier dat je hebt zijn er verschillende spullen nodig. Een hok voor je knaagdier is de grootste aanschaf. Maar er zijn ook dagelijkse spullen nodig zoals een bodembedekker, voerbak, drinkbak, speeltjes en een drinkfles. Via PetMania.nl vergelijk je direct de goedkoopste konijnenhokken en kooien. Je ziet meteen waar je online de voordeligste knaagdier kooien kan bestellen. Is er ergens een sale of aanbieding? Dan geven we je direct tips waar je terecht kan voor je knaagdier. Voor goedkope verzorgingsproducten voor je knaagdier ben je bij ons altijd aan het juiste adres. Petmania.nl is de grootste vergelijkingssite voor je favoriete huisdier.

Verschillende soorten knaagdieren als huisdier

Eigenlijk is een knaagdier een hele grote groep met gevarieerde huisdieren. De meeste knaagdieren zijn alleen om naar te kijken. Maar er zijn ook knaagdieren die dol zijn op lichamelijk contact. Denk aan een konijn of cavia. Een groot deel van de knaagdieren is alleen s’nachts actief. Maar er zijn er ook een aantal die juist overdag actief zijn. Dit is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een gezelschapsdier. Vaak wordt het vergeten dat knaagdieren groepsdieren zijn op enkele soorten zoals een hamster en dikstaartgerbril na. Schaf dus nooit één konijn of cavia aan, maar altijd minimaal twee. Verdiep je dus goed in het soort knaagdier dat je gaat aanschaffen.

Inrichting van het verblijf

Afhankelijk van het soort knaagdier dat je in huis haalt moet je goed nadenken over het verblijf. Het is belangrijk dat je huisdier in z’n verblijf natuurlijk gedrag kan blijven vertonen en dus niet puur in gevangenschap verblijft. Verdiep je hier dus goed in als je een huisdier aanschaft. De natuurlijke omstandigheden verschillen natuurlijk per knaagdier. Als de natuurlijke omstandigheden niet goed nagebootst worden kan dit zorgen voor frustraties. Dit uit zich in het knagen aan de tralies, rondjes lopen zonder doel, graven op een kale bodem of probleemgedrag vertonen zoals bijten. Zorg vooral voor voldoende ruimte om z’n natuurlijke gedrag te blijven vertonen.

Verzorging van een knaagdier

De verzorging is natuurlijk afhankelijk van het soort knaagdier dat je bezit. De standaard verzorging bestaat uit het dagelijks verversen van drinkwater en voeding. Daarbij dien je minimaal één keer per week het hok schoon te maken. Je vervangt de bodembedekking en je maakt eventueel vieze plekken door urine en uitwerpselen schoon. Wil je het hok slechts twee keer per week schoonmaken? Voor een konijn kan je eventueel een konijnentoilet aanschaffen. Dit is een bakje waarin je een konijn kan leren z’n behoefte te doen. Je hoeft zo alleen nog het toilet wekelijks schoon te maken. In het toilet doe je een beetje zaagsel of stro om urine op te vangen. Je kan een konijn leren op het toilet te gaan door vanaf het begin af aan z’n keutels in het toilet te doen. De meeste konijnen doen hun behoefte op één plek en gaan al snel gebruik maken van het toilet.

Producten voor je knaagdier

Via Petmania.nl kan je producten voor je knaagdier uitzoeken en vergelijken. Bij ons kan je bijvoorbeeld goedkoop knaagdier voer bestellen. Dit doe je door online de prijzen van je favoriete voer te vergelijken. Je ziet meteen waar je de goedkoopste voeding kan bestellen. Naast voer voor je knaagdier houden we je op de hoogte voor aanbiedingen voor nieuwe hokken of knaagdierverblijven. Voor speeltjes of voerbakken kan je uiteraard ook bij ons terecht. We vergelijken voor alle benodigdheden voor je huisdier de laagste prijzen online. Dankzij onze vergelijkingssite betaal je nooit teveel voor knaagdieren voer. Is er ergens een sale en heb je net een nieuwe kooi nodig? De goedkoopste kooi vindt je direct door de prijzen tijdens de sale bij ons te vergelijken.