Hond

Hond / Doggo / viervoeter
Ben je voor je hond op zoek naar de beste hondenmanden, speelgoed of hondenvoer? Via Petmania.nl kan je benodigdheden voor je hond vergelijken. We vergelijken de prijzen bij verschillende webshops, zodat je altijd de laagste prijs betaalt voor nieuw hondenvoer of hondenspeeltjes. Je hoeft zelf niet meer het internet af te struinen voor de laagste prijs. Wij zorgen ervoor dat je extra voordelig kan shoppen voor honden benodigdheden. Online honden aanbiedingen vergelijken is niet meer nodig. Wij hebben de laatste aanbiedingen voor je verzameld. Via onze website kan je met één klik op de knop verschillende dieren webshops met elkaar vergelijken. Je krijgt zo altijd de laagste prijs voor hondenvoer of hondenspeelgoed.

Een hond als huisdier

In Nederland wonen ruim 2 miljoen honden. Ze worden vaak als gezelschapsdier gehouden, maar kunnen ook voor nuttige doelen ingezet worden. Bijvoorbeeld voor de jacht of als blindengeleidehond. In ons land zijn er ruim 340 erkende hondenrassen. Naast de erkende hondenrassen worden er kruisingen gefokt. Een erkende rashond wordt gemiddeld 10 jaar oud. Een hond zonder stamboom is officieel geen rashond. Vaak gaat het om een kruising van verschillende rassen of een hobbynestje waarbij de fokker niet is aangesloten bij een vereniging.

Verzorging van je hond

Bij de verzorging van je hond komt een hoop kijken. Langharige honden hebben bijvoorbeeld dagelijks vachtverzorging nodig. Kortharige honden moeten tijdens de verhaarperiode regelmatig geborsteld worden. Daarbij zijn honden echt gezelschapsdieren en kunnen ze niet uren alleen zitten. Naast gezelschap heeft je hond twee keer per dag voeding nodig en beweging is belangrijk voor de verzorging. Je hond wilt ook graag aandacht en er moet tijd zijn om te spelen. Als je een puppy in huis haalt moet je er rekening mee houden dat je hondje nog alles moet leren. Je moet je hondje zelfs nog leren om zindelijk te worden. De verzorging van een hond is dus niet makkelijk, maar je krijgt er uiteindelijk een hoop voor terug.

Een rashond uitzoeken

Het is belangrijk om goed naar je eigen thuissituatie te kijken. Als je een hond in huis haalt wat kan je hem dan bieden? Elk ras heeft een ander karakter. Een Chihuahua heeft bijvoorbeeld minder beweging nodig, dan een Husky. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden als je een rashond uitkiest. Het karakter van de hond moet natuurlijk aansluiten op je thuissituatie. Bij kleine kinderen is het bijvoorbeeld belangrijk dat je hond kan opschieten met kinderen. Voor de rest is de socialisatie van je hond belangrijk. Tijdens de puppy periode ga je werken aan de socialisatie en leer je hond kennismaken met diverse situaties. Uiteindelijk kan je hondje hierdoor in elke situatie goed functioneren. Als je een rashond uitgekozen hebt moet je er rekening mee houden dat er soms een wachtlijst is. Het kan dus even duren voor je een puppy in huis hebt.

Producten voor je hond

Bij de verzorging van je hond komen verschillende spullen kijken. Je moet maandelijks flink wat spullen aanschaffen. Je bent hierdoor elke maand opnieuw veel geld kwijt aan hondenproducten. Gelukkig kan je via PetMania.nl hondenproducten vergelijken en hondenvoer kopen tegen de laagste prijs. Je vergelijkt de prijzen van verschillende webshops eenvoudig online via onze website.

Je kan via Petmania.nl ook voordelig shoppen voor de basisuitrusting voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan een goedkope hondenmand, bench en hondenriem. Je hebt al snel de basisuitrusting voor de verzorging van je hond in huis. Het fijne van online shoppen is dat je alles snel in huis kan halen. De prijs ligt ook nog eens lager, dan in de dierenwinkel om de hoek. Je kan zo flink wat geld besparen door online hondenproducten te vergelijken. Is er binnenkort een hondenvoer sale? Dan brengen we je via Petmania.nl altijd als eerste op de hoogte.

Beste producten voor hond en baasje

 • Wat zijn de voordelen van een anti-trektuig
  Met een anti-trektuig heb je meer controle over je hond en voorkom je dat hij hard aan de lijn trekt. Het verdeelt de druk gelijkmatig en is comfortabel, vooral voor honden met een gevoelige hals. Zo maak je wandelingen leuker en ontspannen voor jou en je hond.
 • Waarom verzorgde nagels belangrijk zijn bij een hond: je leest het hier
  Het verzorgen van de nagels van je hond is superbelangrijk! Te lange nagels kunnen pijn en ongemak veroorzaken, de houding en het looppatroon van je hond beïnvloeden en zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Je kunt ze zelf knippen of een professional inschakelen. Vergeet niet regelmatig te controleren en te onderhouden voor de beste nagelgezondheid van je harige vriend!
 • Waar zijn hondenhekken goed voor?
  Hondenhekken zijn superhandig om je hond in toom te houden en te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Je kunt ze gebruiken om bepaalde plekken in huis of in de tuin af te zetten, zodat je hond veilig kan rondrennen en niet op verboden terrein belandt. Met hondenhekken zorg je voor een veilige en gecontroleerde omgeving voor zowel jou als je harige vriend.
 • Een hondentoilet: de betekenis en voordelen ervan
  Een hondentoilet kan handig zijn voor zowel puppy’s als oudere honden. Het is een kunstgrasoppervlak met een opvangbak eronder. Het kan helpen bij zindelijkheidstraining en is handig als je hond niet in staat is lange wandelingen te maken. Het biedt gemak in stedelijke gebieden waar wandelen lastig kan zijn. Het toilet moet wel groot genoeg zijn en je hond moet wennen aan het gebruik ervan. Regelmatige beweging blijft belangrijk, tenzij de gezondheid dit belemmert.
 • Waarom gebruikmaken van een hondenbuggy: je leest het hier
  Wil je weten waarom mensen hondenbuggy’s gebruiken? Nou, het is eigenlijk best handig! Een hondenbuggy biedt mobiliteit en gemak, vooral voor oudere, zieke of gewonde honden. Je kunt langer wandelen zonder dat je hond oververmoeid raakt. Het beschermt je harige vriend ook tegen slecht weer. Dus, als je hond wat extra steun nodig heeft, kan een hondenbuggy een geweldige optie zijn!
 • Hoe kun je obesitas bij honden voorkomen?
  Je hoort het weleens: een hond heeft last van obesitas. Dat wil je natuurlijk zien te voorkomen, want obesitas kan gevaarlijk zijn voor jouw hond. In dat geval is het belangrijk dat je jouw hond voldoende laat bewegen en de juiste voeding geeft. Meer over het voorkomen van obesitas bij honden lees je in deze blog.
 • Hoe laat je een hond wennen aan een hondenkennel?
  Het artikel gaat over het laten wennen van een hond aan een hondenkennel. Het benadrukt het belang van het creëren van een vertrouwde omgeving voor de hond, zoals het plaatsen van de kennel op een bekende plek in de tuin. Het artikel adviseert ook om de hond de tijd te geven om aan de kennel en de omgeving te wennen. Stapsgewijs alleen laten is ook belangrijk, waarbij de eigenaar de hond aanmoedigt om de kennel in te gaan en geleidelijk aan langer alleen te blijven. Het artikel suggereert ook het gebruik van een hondencamera in de kennel, zodat de eigenaar de hond kan observeren en eventueel geruststellende woorden kan spreken.
 • Welke informatie is handig om op een hondenpenning te verwerken?
  Een hondenpenning is super belangrijk om je harige vriend te identificeren en veilig te houden. Je moet erop zetten hoe je hond heet en hoe mensen je kunnen bereiken. Als je wilt, kun je ook je adres erop zetten. Vergeet niet om de informatie regelmatig bij te werken en de penning te combineren met een microchip. En ja, denk ook aan je privacy en veiligheid!
 • Zo zorg je voor veiligheid bij jouw hond
  Een hondencamera biedt verschillende voordelen voor de veiligheid van je hond. Het stelt je in staat om op afstand met je hond te communiceren en hem gerust te stellen, vooral bij verlatingsangst. Daarnaast kun je eventuele gezondheidsproblemen snel signaleren en het gedrag van je hond monitoren. Door de camera op strategische plekken in huis te plaatsen, kun je alle bewegingen van je hond in de gaten houden. Het gebruik van een hondencamera zorgt dus voor gemoedsrust en bevordert de veiligheid van je hond, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken wanneer je niet thuis bent.
 • Voordelen van goede nagelverzorging bij jouw hond
  Zorg goed voor de nagels van je hond! Goede nagelverzorging houdt je hond gezond en gelukkig. Te lange nagels kunnen pijn veroorzaken en problemen met gewrichten veroorzaken. Regelmatig knippen voorkomt ongemak en bevordert een goede voetstand. Vermijd het risico op ingegroeide nagels en profiteer van een sterkere band met je hond door samen voor de nagels te zorgen.
 • Zo raakt je pup zijn energie lekker kwijt
  Elke puppy heeft veel energie. Toch weet niet iedereen hoe hij zijn energie kwijt kan raken, of wat de juiste manier is om jouw pup actief te houden. Daarom hebben we in deze blog een paar tips neer gezet.
 • Deze benodigdheden kun je aanschaffen om jouw hond comfortabel uit te laten
  Welke benodigdheden kun je aanschaffen die je kunt gebruiken om jouw hond comfortabel uit te laten? Hierbij kun je denken aan een riem, halsband of tuigje, plastic zakjes voor uitwerpselen, speelgoed, water en een kom, een reflecterend vest en bescherming tegen extreme weersomstandigheden. Vergeet ook niet om veiligheidsmaatregelen te nemen en de juiste hoeveelheid beweging voor jouw hond te bepalen.
 • Hoe kies je de juiste muilkorf voor je hond: een uitleg
  Het kiezen van de juiste muilkorf voor je hond is belangrijk voor de veiligheid van zowel de hond als anderen. Meet de snuit van je hond op en overweeg het type muilkorf, zoals de basket muilkorf of de nylon muilkorf. Laat je hond wennen aan de muilkorf en zorg ervoor dat deze goed past en niet te strak zit.
 • Welke soorten puppyspeelgoed heb je?
  Veel puppy’s zijn natuurlijk fan van veel verschillende soorten speeltjes. Toch weet niet iedereen wat voor soort puppyspeelgoed er eigenlijk is. Daarom hebben wij hieronder voor jullie een lijstje gemaakt.
 • Het verschil tussen een hondentuigje en een halsband: je leest het hier
  Vraag jij je af wat het verschil is tussen een hondentuigje en een halsband, en wat de beste keuze is? In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen ervan. Zo kan een halsband beter zijn voor honden die niet veel aan de lijn trekken, maar dit kan wel problemen veroorzaken als deze te strak zit. Hondentuigjes zijn ook beter voor honden met ademhalingsproblemen.
 • Een muilkorf: waarvoor wordt het gebruikt en hoe laat ik mijn hond eraan wennen?
  Ontdek waarom en hoe je een muilkorf bij je hond kunt gebruiken in dit artikel. Leer de juiste maat te kiezen en hoe je je hond eraan kunt laten wennen. Daarnaast vind je informatie over hoe lang je de muilkorf kunt gebruiken en hoe je je hond veilig aan de lijn houdt terwijl hij de muilkorf draagt.
 • De slaaphouding van honden en de betekenis erachter
  Slaap is heel belangrijk bij mensen, maar ook zeker bij honden. Toch weten niet veel mensen wat de slaaphouding van een hond inhoud. Gelukkig hebben we dat hieronder voor jou op een rijtje gezet.
 • De voordelen van een hondenfietsmand
  Het artikel gaat over de voordelen van een hondenfietsmand, waardoor honden veilig en comfortabel mee kunnen rijden tijdens een fietstocht. Het benadrukt dat een hondenfietsmand de veiligheid van de hond bevordert, goed kan zijn voor de gezondheid van oudere of zwakke honden en handig is voor het vervoer van honden tijdens korte reizen.
 • Een Maine Coon in huis nemen: zo bereid je je voor
  Bereid je voor op de komst van een Maine Coon door rekening te houden met de grootte en behoeften van de kat. Zorg voor voldoende ruimte, geschikte accessoires, en regelmatige verzorging van de dikke vacht. Gebruik een grote kattenbak en houd regelmatig contact met een dierenarts om de gezondheid van je Maine Coon te waarborgen.
 • Tips om je hond in de mand te krijgen
  Je hond in een hondenmand krijgen is niet altijd even makkelijk, terwijl de hondenmand juist een aantrekkelijk en rustig plekje moet zijn voor de hond. Met deze tips is het steeds makkelijker om je hond in de mand te krijgen.
 • Met je hond op vakantie: waarom een hondenkennel een musthave is
  Een hondenkennel is essentieel voor het reizen met je hond. Het biedt veiligheid en comfort, voorkomt ontsnapping en zorgt voor gemoedsrust. Kies een geschikte kennel, plaats deze in een schaduwrijke omgeving en train je hond eraan. Regelmatige schoonmaak is aanbevolen.
 • Hoe kies je de juiste hondenpenning?
  Een goede hondenpenning is belangrijk om je hond snel terug te vinden als hij verdwaalt. Kies voor een duurzaam materiaal zoals roestvrij staal en zorg dat er voldoende ruimte is voor belangrijke informatie zoals contactgegevens en eventuele medische behoeften. Houd ook rekening met het formaat van je hond om te zorgen voor comfort.
 • Een hondenbuggy aanschaffen: waar kun je het beste op letten?
  Een hondenbuggy kan handig zijn voor wandelingen met je hond, maar waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? Denk aan de grootte van de buggy, het materiaal, de wielen, de veiligheid en het comfort voor je hond. Kies een buggy die past bij jou en je hond.
 • De voordelen van een puppytuig
  Een puppytuig is een handig item om aan te schaffen wanneer je een puppy hebt. Het biedt veiligheid, omdat je pup niet kan ontsnappen en het is comfortabeler dan een halsband. Een puppytuig is ook handig voor het trainen van je pup, omdat je commando’s gemakkelijker kunt aanleren. Het verbreedt de druk, waardoor het voor sommige rassen zoals mopshonden beter is voor de ademhaling. Kortom, een puppytuig is een handig item om in huis te hebben wanneer je met je pup gaat wandelen.
 • Waar is een hondenpenning goed voor?
  Op de website van Petmania lees je waarom het belangrijk is dat jouw hond een hondenpenning draagt. Een hondenpenning bevat belangrijke informatie over jouw hond en kan nuttig zijn in geval van vermissing. Het is vooral belangrijk voor honden die graag buiten spelen of op andere plaatsen komen waar ze los kunnen lopen. Het dragen van een hondenpenning is een kleine moeite met een groot resultaat, dus zorg ervoor dat jouw hond er een heeft!