Hond

Hond / Doggo / viervoeter
Ben je voor je hond op zoek naar de beste hondenmanden, speelgoed of hondenvoer? Via Petmania.nl kan je benodigdheden voor je hond vergelijken. We vergelijken de prijzen bij verschillende webshops, zodat je altijd de laagste prijs betaalt voor nieuw hondenvoer of hondenspeeltjes. Je hoeft zelf niet meer het internet af te struinen voor de laagste prijs. Wij zorgen ervoor dat je extra voordelig kan shoppen voor honden benodigdheden. Online honden aanbiedingen vergelijken is niet meer nodig. Wij hebben de laatste aanbiedingen voor je verzameld. Via onze website kan je met één klik op de knop verschillende dieren webshops met elkaar vergelijken. Je krijgt zo altijd de laagste prijs voor hondenvoer of hondenspeelgoed.

Een hond als huisdier

In Nederland wonen ruim 2 miljoen honden. Ze worden vaak als gezelschapsdier gehouden, maar kunnen ook voor nuttige doelen ingezet worden. Bijvoorbeeld voor de jacht of als blindengeleidehond. In ons land zijn er ruim 340 erkende hondenrassen. Naast de erkende hondenrassen worden er kruisingen gefokt. Een erkende rashond wordt gemiddeld 10 jaar oud. Een hond zonder stamboom is officieel geen rashond. Vaak gaat het om een kruising van verschillende rassen of een hobbynestje waarbij de fokker niet is aangesloten bij een vereniging.

Verzorging van je hond

Bij de verzorging van je hond komt een hoop kijken. Langharige honden hebben bijvoorbeeld dagelijks vachtverzorging nodig. Kortharige honden moeten tijdens de verhaarperiode regelmatig geborsteld worden. Daarbij zijn honden echt gezelschapsdieren en kunnen ze niet uren alleen zitten. Naast gezelschap heeft je hond twee keer per dag voeding nodig en beweging is belangrijk voor de verzorging. Je hond wilt ook graag aandacht en er moet tijd zijn om te spelen. Als je een puppy in huis haalt moet je er rekening mee houden dat je hondje nog alles moet leren. Je moet je hondje zelfs nog leren om zindelijk te worden. De verzorging van een hond is dus niet makkelijk, maar je krijgt er uiteindelijk een hoop voor terug.

Een rashond uitzoeken

Het is belangrijk om goed naar je eigen thuissituatie te kijken. Als je een hond in huis haalt wat kan je hem dan bieden? Elk ras heeft een ander karakter. Een Chihuahua heeft bijvoorbeeld minder beweging nodig, dan een Husky. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden als je een rashond uitkiest. Het karakter van de hond moet natuurlijk aansluiten op je thuissituatie. Bij kleine kinderen is het bijvoorbeeld belangrijk dat je hond kan opschieten met kinderen. Voor de rest is de socialisatie van je hond belangrijk. Tijdens de puppy periode ga je werken aan de socialisatie en leer je hond kennismaken met diverse situaties. Uiteindelijk kan je hondje hierdoor in elke situatie goed functioneren. Als je een rashond uitgekozen hebt moet je er rekening mee houden dat er soms een wachtlijst is. Het kan dus even duren voor je een puppy in huis hebt.

Producten voor je hond

Bij de verzorging van je hond komen verschillende spullen kijken. Je moet maandelijks flink wat spullen aanschaffen. Je bent hierdoor elke maand opnieuw veel geld kwijt aan hondenproducten. Gelukkig kan je via PetMania.nl hondenproducten vergelijken en hondenvoer kopen tegen de laagste prijs. Je vergelijkt de prijzen van verschillende webshops eenvoudig online via onze website.

Je kan via Petmania.nl ook voordelig shoppen voor de basisuitrusting voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan een goedkope hondenmand, bench en hondenriem. Je hebt al snel de basisuitrusting voor de verzorging van je hond in huis. Het fijne van online shoppen is dat je alles snel in huis kan halen. De prijs ligt ook nog eens lager, dan in de dierenwinkel om de hoek. Je kan zo flink wat geld besparen door online hondenproducten te vergelijken. Is er binnenkort een hondenvoer sale? Dan brengen we je via Petmania.nl altijd als eerste op de hoogte.

Beste producten voor hond en baasje

 • Wat moet ik doen als mijn hond zijn poot verstuikt?
  Merk je dat jouw hond zich heeft bezeerd tijdens het rennen of tijdens het spelen?
 • De hik bij dieren: wat betekent dat?
  Ooit je hond of kat zien hikken? Geen zorgen, het is vaak net zo normaal als jouw eigen hik! Dieren kunnen soms de hik krijgen om verschillende redenen, van te snel eten tot opwinding. Ontdek waarom het gebeurt en wat je kunt doen om het te verminderen of voorkomen in deze snelle gids.
 • Een hond die uitschudt: wat betekent dat?
  Natte hond, schone hond! Als je je afvraagt waarom je harige vriend zich altijd uit lijkt te schudden, lees dan snel verder. Het uitschudden is de manier van je hond om zich droog te maken, vuil te verwijderen en zich comfortabel te voelen. Het is meestal een gezond en normaal gedrag dat de hygiëne en het welzijn bevordert.
 • Je huisdier meenemen naar de winkel: dit heb je nodig
  Om je huisdier mee te nemen naar de winkel, zijn basisbenodigdheden zoals een halsband, riem, reismand of draagtas, poepzakjes, reinigingsmiddelen, voer- en waterbakken essentieel. Voorbereiding, gedragstraining en respect voor het winkelbeleid zijn belangrijk voor een succesvolle uitstap met je huisdier. Houd geduld, beloon goed gedrag en zorg ervoor dat je huisdier zich comfortabel voelt tijdens het winkelen.
 • Welke hondenrassen blaffen weinig?
  Op zoek naar een vredige hond die niet de hele buurt wakker houdt? Ontdek in deze blog welke hondenrassen erom bekendstaan weinig te blaffen. Leer over hun kalme aard, ideaal voor appartementen of rustige omgevingen. Ontdek hoe je een hond vindt die jouw behoefte aan stilte kan vervullen.
 • Hondenrassen met korte pootjes: ontdek het hier
  Benieuwd naar honden met schattig korte pootjes? Ontdek deze lieve en unieke rassen op Petmania.nl. Leer over hun kenmerken, geschiedenis en waarom ze zo charmant zijn. Deze gids biedt een leuke blik op hondenrassen met korte pootjes, perfect voor wie op zoek is naar schattige metgezellen.
 • Het effect van graanvrij hondenvoer op honden met voedselallergieën
  Heb je je ooit afgevraagd of graanvrij hondenvoer echt helpt bij honden met voedselallergieën? Deze blog duikt in de feiten en fabels rond graanvrij voer, en hoe het de gezondheid van je allergische viervoeter kan beïnvloeden. Ontdek wat je moet weten!
 • Waar een donut hondenmand aan moet voldoen: hier kun je op letten
  Als je viervoeter ook van een zoete ‘slaapplek’ houdt, dan is een donut hondenmand een ‘delicieuze’ keuze! Maar waar moet je op letten bij het kiezen van zo’n snoezige slaapplek? Lees verder voor de knusse details!
 • Hoe plaats je hondenhekken in je tuin?
  Op zoek naar een eenvoudige handleiding voor het plaatsen van hondenhekken in je tuin? Lees dan deze gids door! Leer de juiste hoogte, materialen en installatiestappen voor een veilige en gelukkige ruimte voor je harige vriend.
 • Hieraan kun je het einde van je hond herkennen
  Wanneer onze trouwe metgezel, de hond, zijn laatste levensfase nadert, kunnen subtiele signalen ons helpen begrijpen wat er in zijn wereld gebeurt. In dit informatieve artikel van PetMania ontdek je duidelijke tekenen die aanduiden dat het einde van het leven van je hond nadert, zoals verminderde eetlust en energie, en hoe je hiermee kunt omgaan. Het biedt praktische adviezen voor eigenaren die zich zorgen maken over hun geliefde viervoeter.
 • Gabapentine: wat is dat en is het ook voor dierlijk gebruik?
  Nieuwsgierig naar gabapentine voor dieren? Ontdek wat gabapentine is, hoe het werkt en waarom het wordt toegepast bij huisdieren voor een betere gezondheid en gemoedsrust. Leer meer over de voordelen en overwegingen van gabapentine voor huisdieren.
 • Hond krabt veel: is Apoquel een oplossing?
  Heeft je hond last van overmatig krabben? Ontdek of Apoquel een oplossing kan zijn voor jeukproblemen bij honden. Lees onze eenvoudige gids voor meer informatie over dit medicijn en hoe het kan helpen om je harige vriend comfortabeler te maken.
 • Wat zijn papillomen bij honden?
  Papillomen zijn goedaardige huidgezwellen bij honden, veroorzaakt door het papillomavirus. Ze verschijnen als kleine, ruwe bultjes op de huid of slijmvliezen en kunnen besmettelijk zijn voor andere honden. Behandelingsopties omvatten verwijdering en het stimuleren van het immuunsysteem. Consulteer een dierenarts als ze groot, pijnlijk of hinderlijk zijn.
 • Hond heeft last van verstopte neus: wat moet ik doen?
  Hulp nodig als je harige vriend een verstopte neus heeft? Bekijk deze handige gids over honden en neusproblemen op PetMania. Ontdek symptomen, thuiszorgtips en wanneer je naar de dierenarts moet. Belangrijk voor een gelukkige en ademende hond!
 • Kunnen honden een laxeermiddel gebruiken bij verstopping?
  Je hond lijkt last te hebben van verstopping, maar kun je hem zomaar een laxeermiddel geven? Hoewel mensen laxeermiddelen gebruiken, is het voor honden niet zo simpel. De spijsvertering van honden is anders en laxeermiddelen kunnen risico’s met zich meebrengen. Overleg met een dierenarts voor veilige oplossingen.
 • Alles over previcox voor honden
  Wanneer je hond tekenen van ongemak vertoont, kan Previcox een nuttig geneesmiddel zijn om overwegen. Hier is een diepgaande kijk op wat Previcox is, hoe het werkt en waar je op moet letten bij het gebruik voor de gezondheid van je hond.
 • Stuiptrekkingen bij je hond: dit kunnen oorzaken en oplossingen zijn
  Stuiptrekkingen bij honden kunnen door neurologische problemen, gewrichts- of spierproblemen veroorzaakt worden. Bij vermoeden van stuiptrekkingen is onmiddellijke dierenartsbezoek essentieel. Blijf rustig en houd je hond in de gaten. Een dierenarts kan de oorzaak vaststellen en passende hulp bieden voor het welzijn van je huisdier.
 • Hebben dieren eigenlijk ook een navel?
  Nieuwsgierig naar dierennavels? Vergeet de typische menselijke navel niet! Bij de meeste dieren is het minder prominent, maar sommige hebben een navelachtige structuur. De variatie onthult boeiende evolutionaire en reproductieve inzichten. Lees meer op deze blog.
 • Help: wat moet ik doen als mijn hond een stuk plastic heeft ingeslikt?
  Uh oh, plastic per ongeluk ingeslikt? Geen paniek! Ontdek wat te doen als je hond plastic heeft gegeten. Risico’s, stappen om te nemen en wanneer je de dierenarts moet bellen. Houd je trouwe vriend veilig en gezond. Meer info vind je in deze blog.
 • Pap voor puppy’s: dit heb je nodig
  Maak lekkere puppy-pap door geleidelijk over te schakelen van moedermelk naar vast voedsel. Begin met 70% moedermelk en 30% vast voedsel, verhoog geleidelijk het aandeel vast voedsel. Na zeven weken bestaat het papje uit 100% vast voedsel. Meng puppyvoer met heet water, laat afkoelen en serveer aan je puppy. Voorkom te heet eten.
 • Waarom likken honden en wat is normaal gedrag?
  Nieuwsgierig waarom honden likken en wat als normaal gedrag geldt? Ontdek het via deze blog. De blog legt uit waarom honden likken – van genegenheid tot stress – en definieert normaal likgedrag. Leer je trouwe viervoeter beter begrijpen en zorg voor een gelukkige, gezonde band.
 • Wat mogen honden wel en niet eten?
  In de wereld van hondenhapjes is er een duidelijk onderscheid. Hondenvoer vormt de stevige basis, terwijl lekkernijen zoals honing en mager vlees als traktaties dienen. Helaas brengen chocolade, druiven en noten gevaren met zich mee, terwijl bloemkool het spijsverteringsstelsel van onze trouwe vriend verstoort. Kies slim, houd je hond veilig en tevreden.
 • Het gedrag van je hond na de bevalling: waar kun je rekening mee houden?
  Dus je hond is net een kroostrijke moeder geworden, en nu lijkt ze een beetje vreemd? Deze tekst ontrafelt de mysteries van honden gedrag na de bevalling. Van beschermende mamma-instincten tot zachte spenen-tips, het is een handleiding voor elke nieuwe hondenouder.
 • Hijgen en trillen bij honden: mogelijke oorzaken
  Hijgen en trillen bij honden hebben diverse mogelijke oorzaken. Honden hijgen om hun temperatuur te reguleren, uitputting of ongemak aan te geven. Trillen kan voorkomen bij kou, angst, ouderdom, ziekte en kan ook optreden bij emotionele stress zoals angst voor vuurwerk. Het is belangrijk om deze signalen te begrijpen en indien nodig een dierenarts te raadplegen.
 • Oorzaken van een neus die van kleur verandert bij honden
  De kleurverandering van de neus van honden kan verschillende oorzaken hebben. Bij sommige rassen is het normaal, terwijl medicijnen ook verkleuring kunnen veroorzaken. Ernstiger oorzaken kunnen ziektes zijn, zoals bloedarmoede of gezondheidsproblemen. Bij bleke of witte neus moet een dierenarts worden geraadpleegd om de exacte oorzaak vast te stellen. Neusverkleuring in combinatie met korstjes kan wijzen op infecties, allergieën of auto-immuunproblemen.