Kat

Voor je kat heb je aardig wat spullen nodig voor de verzorging. Sommige spullen heb je maandelijks nodig zoals kattenvoer of kattengrit. Maar er zijn ook eenmalige aankopen zoals een krabpaal of een kattenbak. Een goedkope kattenbak of kattenspeelgoed vindt je eenvoudig via Petmania.nl. Via onze vergelijkingssite vergelijk je eenvoudig katten spullen bij verschillende webshops. Wij vergelijken online de prijzen van alle producten die je nodig hebt voor je kat. Je ziet meteen welke producten je moet aanschaffen als je voor het eerst een kat in huis neemt. Je kan bij ons ook terecht voor de laatste katten sale. Bijvoorbeeld bij kattenvoer aanbiedingen, waarbij je voordelig de prijzen bij verschillende shops kan vergelijken.

Eén van de populairste huisdieren in Nederland

Een kat is één van de populairste huisdieren in Nederland. Ruim één kwart van alle huishoudens in Nederland heeft minimaal één kat als huisdier. Het zijn gezellige gezelschapsdieren, maar ze hebben wel de juiste verzorging en opvoeding nodig. Helaas belanden er veel katten jaarlijks in het asiel. Vooral doordat de verzorging en opvoeding van een kat onderschat wordt. Als je een kat in huis wilt halen kan je overwegen om er één uit het asiel te halen. Hou er wel rekening mee dat een kat gemiddeld 15 tot 20 jaar oud wordt. Als je een huisdier neemt zit je er dus een flinke tijd aan vast.

Verschillende kattenrassen in Nederland

Officieel zijn er in Nederland 40 rassen officieel erkend als ras kat. Elk ras heeft z’n eigen formaat, karakter en uitstraling. Een groot aantal katten is in Nederland geregistreerd als Europees Korthaar. Officieel is dit een erkend ras, maar ook katten zonder stamboom worden vaak als Europees Korthaar geregistreerd. Als je een kat in huis neemt is het belangrijk om te kijken wat voor een soort huisdier je zoekt. Siamese katten zijn bijvoorbeeld heel sociaal en levendig. Zoek je een rustig huisdier? Dan past een Pers weer beter in je huishouding. Afhankelijk van de vacht hebben sommige katten ook vachtverzorging nodig. De vacht moet regelmatig geborsteld en onderhouden worden. Hou hier rekening mee bij de aanschaf van een kat.

Verzorging van je kat

Katten zijn redelijk zelfstandig, maar hebben ook gezelschap en verzorging nodig. De meeste katten houden hun vacht zelfstandig bij, maar langharige katten moeten regelmatig geborsteld worden. In de ruiperiode kan je borstelen om haarballen te voorkomen. Verder heeft je kat dagelijks eten en drinken nodig en moet de kattenbak verschoont worden. Geef je kat ook een plek om z’n nagels te slijpen anders gaat hij al snel aan je meubels beginnen. Met een krabpaal en de juiste opvoeding kan je dit voorkomen. Vaak wordt er gezegd dat je een kat niet kan opvoeden, maar dit is niet waar. Het is vooral belangrijk dat je hierin consequent bent. Door in de handen te klappen en nee te zeggen kan je katten dingen afleren.

Producten voor je kat

Voor de verzorging van je kat heb je verschillende producten nodig. Denk aan de standaard producten zoals een krabpaal, kattenbak en kattenmand. Katten zijn echte jagers en willen er graag op uit. Met goedkoop kattenspeelgoed kan je het jachtinstinct van je huisdier activeren. Via PetMania.nl kan je goedkoop kattenspeelgoed shoppen. Je vergelijkt hier alle benodigdheden voor je kat online bij verschillende webshops. Voor de aanschaf van je huisdier kan je alle spullen online bestellen. Denk aan een goedkope kattenbak, mand, voerbak en kattenvoer. Je kan flink op de kosten besparen door de prijzen van kattenspullen te vergelijken. Kattenvoer is niet goedkoop, maar er is gelukkig regelmatig een kattenvoer aanbieding. Wij vergelijken de prijzen bij verschillende dierenwinkels en laten je de laatste aanbiedingen zien.

Beste producten voor katten