10x Beste Konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken als binnen hokken voor je konijnen verkrijgbaar. Uiteraard is het belangrijk om vooraf te bepalen waar je het konijnenhok precies gaat neerzetten. Op basis hiervan kan je een keuze maken. Wij hebben om je op weg te helpen alvast een toplijst gemaakt. In de toplijst staan vooral konijnenhokken voor buiten. Je hebt hiermee de 5 Beste konijnenhokken op een rijtje staan.

Lijst met 10 beste konijnenhokken

Flamingo konijnenhok

Dit konijnenhok van Flamingo is perfect voor het houden van jouw konijn. Het hok is 230 x 53 x 70 centimeter groot. De natuurlijke kleur van het konijnenhok past perfect in iedere tuin. Het konijnenhok bestaat uit een slaapgedeelte en een loopgedeelte. Het nachthok is voorzien van een deurtje zodat je konijn eruit kan halen of het nachthok eenvoudig kan schoonmaken. Beneden is er een ren aanwezig zodat je konijn los kan lopen in de tuin. Dit konijnenhok is tegen een scherpe prijs verkrijgbaar. Je betaalt dus niet de hoofdprijs voor een nieuw konijnenhok.

Trixie konijnenhok

Ben je op zoek naar een warm konijnenhok voor je konijntje? Dan kan je voor Trixie kiezen. Dit konijnenhok is eenvoudig schoon te maken en heeft twee afgesloten ruimtes. Extra leuk aan dit konijnenhok is dat hij optioneel is uit te breiden met een extra ren. Dit is ideaal voor extra bewegingsruimte voor je konijn. Je konijn krijgt zo extra veel bewegingsruimte in je tuin. De standaardafmetingen van het konijnenhok bedragen 70 x 45 x 43 cm. Het konijnenhok is in blauwtinten geschilderd en past zo perfect bij je tuin.

KP5-A konijnenhok

Ben je op zoek naar een mooi groot konijnenhok? Dan is de KPA5-A een mooi groot hok voor je konijn. Het hok heeft een bovenverdieping en een onder verdieping. Zowel boven als onder heeft een uitschuifbare lade. Je kan hier bijvoorbeeld zaagsel in doen om de uitwerpselen van je konijn in op te vangen. Het hok kan dus zonder problemen op je tegels geplaatst worden. Maar door de speciale pootjes is ook een zachtere ondergrond geen probleem voor je konijnenhok. Het hok is gemaakt van hout en heeft speciale clips om het deurtje af te sluiten.

Ferplast konijnenhok

Word je er gek van dat je bijna elke 2 jaar een nieuw konijnenhok moet aanschaffen? Het nadeel van hout is dat het gaat werken en op ten duur weg gaat rokken. Je kan overwegen om iets meer geld uit te geven aan een kunststof konijnenhok. De Ferplast gaat niet meer wegrotten en is volledig van kunststof gemaakt. Alleen het nachthok en trapje zijn nog van hout gemaakt. Er zijn diverse openingen waar je konijn doorheen kan. De onderzijde is voorzien van een ren waar je konijntje in kon rondhuppelen. Het konijnenhok is erg praktisch in gebruik en gaat vooral lang mee!

Duvo+ konijnenhok

Ben je op zoek naar een konijnenhok dat vooral veel wegheeft van een houten tuinhuisje? Dan is het konijnenhok van Duvo+ een aanrader. Dit konijnenhok is gemaakt van hout en voorzien van een groen dak. Dit gezellige konijnenhok is geschikt voor ongeveer twee konijnen. Daarnaast is het hok gemaakt van hoogwaardig hout. Hierdoor gaat hij wel even mee. Het konijnenhok is 115 x 68 x 85 centimeter. Het hok is eventueel overschilderbaar in een andere kleur. Dit is absoluut een hok van een hoge kwaliteit en bovendien ideaal als nachthok.

Kerbl konijnenhok

Een fijn huisje kun jij jouw konijn geven met het konijnenhok van Kerbl. Het hokje is voorzien van een bitumen dak zodat het een waterdicht hok blijft. Dat betekent dat jouw konijn ook buiten kan blijven terwijl er een regenbui op komst is. Bovendien is de onderkant van het konijnenhok voorzien van een ren: jouw konijn heeft dus genoeg ruimte in dit hok van 147 x 53 x 85 centimeter.

vidaXL konijnenhok

Het konijnenhok van vidaXL heeft maar liefst twee verdiepingen voor jouw konijn. Jouw konijn kan dus voldoende beweging krijgen in dit hok, want dit hok heeft een afmeting van 190 x 46 x 85 centimeter. Ook zal het groene dak regen afweren, dus jouw konijn kan gerust in het hok blijven als het regent. Op de bovenste verdieping kan jouw konijn slapen: dit hok kan hij betreden door twee trapjes.

Dierenverblijf konijnenhok

Dit moderne konijnenhok van Dierenverblijf heeft een leuke kleur. Dit hok is namelijk wit geschilderd waardoor het hok een echte eyecatcher zal zijn in jouw tuin. Het binnengedeelte van het hok is voorzien van een uitschuiflade, zodat het schoonmaken erg eenvoudig gaat. Onder het binnengedeelte bevindt zich de ren waar jouw konijn zijn energie in kwijt kan. Dit hok heeft een afmeting van 147 x 53 x 85 centimeter.

MaxxPet konijnenhok

Wanneer jouw konijn veel ruimte nodig heeft, is het konijnenhok van MaxxPet ideaal. Dit konijnenhok is namelijk meer dan twee meter lang, heeft een breedte van 45 centimeter en een hoogte van 84 centimeter. Ook dit hok heeft aan de bovenkant een binnengedeelte waarin jouw konijn zijn nachtrust kan pakken. Aan beide onderzijden van het hok zit een ren. Last but not least heeft dit konijnenhok een waterdicht dak.

Beeztees konijnenhok

Het schattige konijnenhok van Beeztees is een musthave voor jouw konijn. Het is eigenlijk een minihuisje waarin jouw konijn kan verblijven. Het huisje heeft twee verdiepingen: de bovenste verdieping is het nachthok met daaronder een ren. Bovendien is ook dit hok voorzien van een waterdicht dak en een uitschuiflade. Het hok heeft een afmeting van 106 x 103 x 108 centimeter.

Veelgestelde vragen

Waar moet het nachthok voor je konijn aan voldoen?

Het is belangrijk dat het nachthok wind en waterdicht is. Zorg er ook voor dat het nachthok goed donker is. Een geïsoleerd nachthok is helemaal ideaal voor buiten konijnen. Let op! Niet elk konijnenhok heeft dit!

Hoe groot moet je konijnenhok zijn?

De meest verkochten konijnen in Nederland zijn dwergkonijntjes. Voor het houden van twee dwergkonijntjes is een hok van 150 cm groot genoeg. Wil je een Vlaamse reus houden? Dan kan je een extra groot konijnenhok aanschaffen met eventueel een extra buiten ren.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een konijnenhok?

Controleer altijd of een konijnenhok van binnen niet voorzien is van giftige verf. Je konijn is van nature een knaagdier en gaat aan het hout knagen. Je konijn mag dan niet vergiftigd worden. Check of er een uitschuifbare lade aanwezig is. Dit is makkelijk bij het schoonmaken van het konijnenhok.

Een konijnenhok van hout of kunststof?

Een konijnenhok van kunststof is een hele investering. Maar hou er rekening mee dat een houten konijnenhok buiten vergaat. Na een aantal jaren is je konijn toe aan een nieuw hok. Het kan daardoor de investering waard zijn om voor kunststof te kiezen.

Bekijk hier de volledige top-10 konijnenhokken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.