5 Beste konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken als binnen hokken voor je konijnen verkrijgbaar. Uiteraard is het belangrijk om vooraf te bepalen waar je het konijnenhok precies gaat neerzetten. Op basis hiervan kan je een keuze maken. Wij hebben om je op weg te helpen alvast een toplijst gemaakt. In de toplijst staan vooral konijnenhokken voor buiten. Je hebt hiermee de 5 Beste konijnenhokken op een rijtje staan.

Lijst met 5 Beste konijnenhokken

Konijnenhok Flamingo

Dit konijnenhok van Flamingo is perfect voor het houden van jouw konijn. Het hok is 155 x 53 x 70 cm en in het wit uitgevoerd. Ben je op zoek naar een kleinere maat? Geen probleem, want er zijn ook grotere maten verkrijgbaar. De rustige kleurstelling van het konijnenhok past perfect in een moderne tuin. Het nachthok is voorzien van een deurtje zodat je konijn eruit kan halen of het nachthok eenvoudig kan schoonmaken. Beneden is er een ren aanwezig zodat je konijn los kan lopen in de tuin. Dit konijnenhok is tegen een scherpe prijs verkrijgbaar. Je betaalt dus niet de hoofdprijs voor een nieuw konijnenhok.

Konijnenhok Trixie

Ben je op zoek naar een warm konijnenhok voor je konijntje? Dan kan je voor Trixie kiezen. Dit konijnenhok is eenvoudig schoon te maken en heeft twee afgesloten ruimtes. Extra leuk aan dit konijnenhok is dat hij optioneel is uit te breiden met een extra ren. Dit is ideaal voor extra bewegingsruimte voor je konijn. Je konijn krijgt zo extra veel bewegingsruimte in je tuin. De standaardafmetingen van het konijnenhok bedragen 70 x 45 x 43 cm. Het konijnenhok is in blauwtinten geschilderd en past zo perfect bij je tuin.

Konijnenhok KP5-A

Ben je op zoek naar een mooi groot konijnenhok? Dan is de KPA5-A een mooi groot hok voor je konijn. Het hok heeft een bovenverdieping en een onder verdieping. Zowel boven als onder heeft een uitschuifbare lade. Je kan hier bijvoorbeeld zaagsel in doen om de uitwerpselen van je konijn in op te vangen. Het hok kan dus zonder problemen op je tegels geplaatst worden. Maar door de speciale pootjes is ook een zachtere ondergrond geen probleem voor je konijnenhok. Het hok is gemaakt van hout en heeft speciale clips om het deurtje af te sluiten.

Ferplast Kunststof konijnenhok Grand Lodge

Word je er gek van dat je bijna elke 2 jaar een nieuw konijnenhok moet aanschaffen? Het nadeel van hout is dat het gaat werken en op ten duur weg gaat rokken. Je kan overwegen om iets meer geld uit te geven aan een kunststof konijnenhok. De Grand Lodge gaat niet meer wegrotten en is volledig van kunststof gemaakt. Alleen het nachthok en trapje zijn nog van hout gemaakt. Er zijn diverse openingen waar je konijn doorheen kan. De onderzijde is voorzien van een ren waar je konijntje in kon rondhuppelen. Het konijnenhok is erg praktisch in gebruik en gaat vooral lang mee!

Duvo Konijnenhok Tridolf

Ben je op zoek naar een konijnenhok dat vooral veel wegheeft van een houten tuinhuisje? Dan is een Duvo Konijnenhok Tridolf een aanrader. Dit konijnenhok is gemaakt van hout en voorzien van een rood dak. Het binnenhok is extra geïsoleerd zodat je konijn er in de winter warm bij zit. Daarnaast is het hok gemaakt van hoogwaardig dennenhout. Hierdoor gaat hij wel even mee. Er is ook nog een gezellige opbergzolder in het huisje aanwezig. In dit konijnenhok passen maximaal 4 dwergkonijnen en een middelgroot konijn. Er is ook een open ren waar je konijn vers gras kan eten. Het konijnenhok is 150 x 80 x 108 cm. Het hok is eventueel overschilderbaar in een andere kleur. Dit is absoluut een hok van een hoge kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar moet het nachthok voor je konijn aan voldoen?

Het is belangrijk dat het nachthok wind en waterdicht is. Zorg er ook voor dat het nachthok goed donker is. Een geïsoleerd nachthok is helemaal ideaal voor buiten konijnen. Let op! Niet elk konijnenhok heeft dit!

Hoe groot moet je konijnenhok zijn?

De meest verkochten konijnen in Nederland zijn dwergkonijntjes. Voor het houden van twee dwergkonijntjes is een hok van 150 cm groot genoeg. Wil je een Vlaamse reus houden? Dan kan je een extra groot konijnenhok aanschaffen met eventueel een extra buiten ren.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een konijnenhok?

Controleer altijd of een konijnenhok van binnen niet voorzien is van giftige verf. Je konijn is van nature een knaagdier en gaat aan het hout knagen. Je konijn mag dan niet vergiftigd worden. Check of er een uitschuifbare lade aanwezig is. Dit is makkelijk bij het schoonmaken van het konijnenhok.

Een konijnenhok van hout of kunststof?

Een konijnenhok van kunststof is een hele investering. Maar hou er rekening mee dat een houten konijnenhok buiten vergaat. Na een aantal jaren is je konijn toe aan een nieuw hok. Het kan daardoor de investering waard zijn om voor kunststof te kiezen.

Bekijk hier de volledige top-5 konijnenhokken

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...