Vis

Bij een vis als huisdier houden komt meer kijken, dan je zou denken. Gelukkig helpen wij je op weg bij de aanschaf voor alle benodigdheden voor je vis. Via Petmania.nl kan je direct alle spullen voor je vis online vergelijken. Wij laten je direct de goedkoopste aquariums, filters, pompen, beluchting en aquarium lampen zien. Van het onderhoud tot het starten van je nieuwe hobby, wij hebben alle prijzen en producten voor je vergeleken. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op de komst van je vis. Als je al een vis in huis hebt kan je bij Petmania.nl terecht voor goedkope vis benodigdheden. Je vergelijkt voordelig online de spullen voor de dagelijkse verzorging van je vis.

Tropisch aquarium of zoetwateraquarium

Als je een vis als huisdier gaat houden, dan kan je kiezen uit een tropisch aquarium of een zoetwateraquarium. In een zoetwateraquarium kan je enkel vissen houden die in zoetwater kunnen zwemmen. Bij een tropisch aquarium boots je de zee na inclusief koralen en zeewater. Qua kosten is een tropisch aquarium een stuk duurder qua onderhoud en investering. Als je vissen gaat houden, dan is het belangrijk om te kijken waar hun verblijf aan moet voldoen. Sommige vissen kunnen ook niet bij elkaar geplaatst worden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het samenstellen van je aquarium. Er zijn ook liefhebbers die zich richten op één vissoort.

Specialiseer je in de leefomgeving van je vissen

Als je een bepaalt vissoort wilt gaan houden, dan is het belangrijk om je in z’n leefomgeving te specialiseren. Bij een tropisch aquarium willen veel mensen graag een Nemo vis. Maar een Nemo heeft wel hele specifieke eisen voor z’n leefomgeving. Er zijn bijvoorbeeld specifieke koralen nodig om Nemo in leven te houden. Het is belangrijk dat je hierin de juiste keuzes maakt. Daarbij moet je kijken welke vissen er eventueel bij Nemo kunnen. Dit is slechts een voorbeeld van één vissoort. Als je meerdere vissen bij elkaar wilt zetten, dan komen er weer andere behoeftes bij kijken.

Verzorging van een aquarium

Ondanks dat een aquarium vaak decoratief is komt er veel kijken bij de verzorging en het onderhoud. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je dagelijks je dieren in de gaten houdt. Controleer het aquarium op dode vissen of verwijder dode planten of etensresten. Controleer ook regelmatig de kwaliteit van het water en laat deze voldoen aan de eisen van je vissen. Als er ziektes in je water zit, dan zie je dit als eerste met watertests. Controleer minstens één keer per twee weken de waterkwaliteit met testen. Afhankelijk van de filter van je aquarium moet je regelmatig het water verversen, filter schoonmaken en de ruit schoonmaken. Zorg er ook voor dat je altijd TL-buizen op voorraad hebt om de lampen te vervangen. Verder moet je uiteraard dagelijks je vissen eten geven. Dit kan eventueel geregeld worden met een geautomatiseerd doseringssysteem. Dit systeem geeft op gezeten tijden en dagen voer.

Producten voor je aquarium

Wil je een aquarium opstarten? Of ben je op zoek naar producten voor je aquarium? Petmania.nl vergelijkt online de prijzen van alle aquarium benodigdheden. Je vindt via onze site direct goedkope watertesten en/of filters. Ben je op zoek naar een goedkope pomp voor je aquarium? Wij hebben alle webshops voor je vergeleken en de laatste aanbiedingen verzamelt. Je kan zo voordelig shoppen voor aquarium benodigdheden. Zelfs voor een goedkope aquarium tl-buis kan je bij ons terecht. Wij hebben de laagste prijzen voor je op een rijtje gezet. Je ziet meteen in één overzicht waar je een goedkoop aquarium kan bestellen. Doordat wij alle websites al voor je bezocht hebben hoef je zelf geen webshops meer te vergelijken. Dit bespaart je een hoop tijd en geld voor je aquarium hobby.

Beste producten voor vissen

 • Verschillende octopussen en hun groottes
  De tekst bespreekt verschillende soorten octopussen en hun groottes. Enkele opvallende soorten zijn de reuzenkraak, de blauwgeringde octopus en de Europese achtarm. De grootte van octopussen wordt beïnvloed door genetische factoren, voeding en leefomgeving. Helaas worden octopussen bedreigd door menselijke activiteiten zoals overbevissing en milieuvervuiling. Het behoud van hun leefomgeving is cruciaal om deze intrigerende dieren te beschermen.
 • Alles wat je moet weten over de koboldhaai
  De koboldhaai is een opvallende haaiensoort die te vinden is in delen van de Noord-Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico, op dieptes van ongeveer 200 meter. Ze hebben een spits uiterlijk met een grijzige kleur en bereiken een lengte van ruim drie meter. Hoewel hun dieet niet exact bekend is, jagen ze waarschijnlijk op andere zeedieren. Koboldhaaien planten zich voort door eieren te leggen en zijn momenteel geen bedreigde diersoort, maar blijven mysterieus vanwege hun diepe habitat.
 • Alles wat je moet weten over de bruinvis
  De bruinvis, een walvisachtige die lijkt op een dolfijn, leeft in de Noordzee, Waddenzee en Oosterschelde en komt voor in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Ze hebben grijze lichamen met een lichtere onderkant en worden ongeveer 1,5 tot 2 meter groot. Bruinvissen eten vissen en leven in kleine groepen of paren. Ze worden ongeveer zes jaar oud en worden bedreigd door menselijke activiteiten, zoals visnetten en plastic afval in de zee. Het is belangrijk om hun leefomgeving te beschermen.
 • De ogen van mijn vissen puilen uit: dit betekent het
  Ben je benieuwd waarom je vis uitpuilende ogen heeft? Deze tekst verklaart het fenomeen. Het bespreekt oorzaken zoals infecties, verwondingen en interne problemen. Belangrijk is te benadrukken dat uitpuilende ogen serieus zijn en professionele hulp vereisen. Preventietips en zorgadvies zijn ook opgenomen: lees de blog voor meer informatie.
 • Witte haaien: gevaar voor andere dieren
  De witte haai, bekend als gevaarlijke predator, jaagt op prooien met zijn scherpe tanden en reukzin. Zeeleeuwen en zeeschildpadden behoren tot zijn favorieten, terwijl ook dode dieren en kleine walvissen op het menu staan. Deze roofdieren spelen een cruciale rol in het ecosysteem, waarin de natuurlijke orde haar plaats vindt.
 • Bij deze 5 zeedieren kun je maar beter uit de buurt blijven
  De zee kan gevaarlijk zijn door vijf verraderlijke zeedieren: kogelvis, Portugese oorlogsschip, dooskwal, zeeslang en steenvis. Ze hebben giftige steken of beten die ernstige pijn, zwelling en zelfs dood kunnen veroorzaken. Voorzichtigheid en kennis van deze beesten zijn essentieel om veilig te genieten van de oceaan.
 • De gevaarlijkste kwallen op de wereld
  In de wereldzeeën schuilen gevaarlijke kwallen. De chrysaora, rond de VS, veroorzaakt huiduitslag en ongemak. De gele haarkwal, grootste ter wereld, in de Noord-Atlantische Oceaan, is dodelijk bij een steek. De kubus- en irukandji-kwallen zijn levensbedreigend in Azië en Australië, met snelwerkend sterk gif. Voorzichtigheid is geboden.
 • Ontdek meer over de blobvis: een bijzonder wezen dat diep in het water leeft
  Duik in de diepte met de blobvis! Een gek uiterlijk, gelatineachtig lichaam en diepzeeavonturen maken deze vis uniek. Ontdek zijn aanpassingen aan extreme omstandigheden, wetenschappelijke nieuwsgierigheid en waarom hij een ster is in de oceanen.
 • Het voedsel dat vissen eten
  Vissen hebben gevarieerde voeding nodig. Planten, waterplanten en klein fruit zijn belangrijk. Goudvissen eten groente en fruit, maar zorg voor kleine, zachte stukjes. Vlokvoer is een goede basis met voedingsstoffen. Sommige vissen kunnen andere vissen, larven, maden, en zeedieren eten. Zorg voor afwisseling en juiste porties voor gezonde visverzorging.
 • Grootste zeedieren ter wereld: een top 8
  In de uitgestrekte diepten van de oceaan schuilen giganten die de verbeelding tarten. Hier staan acht van ’s werelds grootste zeedieren centraal. Een reusachtige reuzeninktvis, een klikkende potvis en een imposante blauwe vinvis sieren deze lijst. Naast hen heersen de gewone vinvis, de elegante walvishaai, de krachtige orka en de mysterieuze reuzenhaai. De majestueuze bultrug, vriend noch vijand van de orka, sluit deze epische parade van zeediergrootheid af. Elk dier draagt zijn unieke betovering bij aan de diepe en prachtige wereld onder de golven.
 • Hoe zorg ik ervoor dat het aquarium helder blijft?
  Dompel jezelf onder in het heldere aquariumavontuur! Deze gids onthult trucs om je aquarium sprankelend te houden. Van slimme filtratie tot slimme voertips, het is een schatkist van advies voor aquariumliefhebbers. Maak je water wereldklaar: bekijk de tips hier!
 • Tips waar je het beste je vissenkom niet moet neerzetten
  Zet je vissenkom niet in de buurt van een raam met direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron. Plaats het niet in een drukke omgeving of op een onstabiel oppervlak. Kies een rustige plek, weg van direct zonlicht, warmtebronnen en drukte. Verplaats de kom niet vaak.
 • Verschil tussen een vissenkom en een aquarium
  Het artikel legt uit dat een vissenkom enkel geschikt is voor een enkele vis, terwijl een aquarium meer ruimte biedt voor meerdere vissen. Een aquarium heeft ook meer apparatuur nodig, zoals een filter en verwarming, om het water schoon en gezond te houden.
 • Hoe kies je de juiste vissenkom?
  Dit artikel gaat over het kiezen van de juiste vissenkom voor jouw vissen. Het is belangrijk om de grootte van de kom aan te passen aan de grootte en het aantal vissen dat je wilt houden, en om rekening te houden met de verschillende soorten vissenkommen en stijlen. Verder kun je overwegen om een vissenkom met deksel te kiezen voor meer veiligheid en een stabielere watertemperatuur.
 • Vissen voor een klein aquarium: tips en geschikte vissoorten
  Ontdek hoe je een klein aquarium kunt opzetten en vullen met geschikte vissoorten. Op Petmania.nl vind je handige tips en tricks voor het inrichten en onderhouden van je aquarium. Leer meer over de beste vissoorten voor een klein aquarium en hoe je ze gezond en gelukkig houdt. Of je nu een beginner bent of een ervaren aquariumliefhebber, deze pagina biedt waardevolle informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in vissen
 • Waar moet een goede vissenkom aan voldoen?
  Wanneer je graag en huisdier wilt en je kiest voor vissen, dan moet je natuurlijk
 • 5x Beste Filterpomp Aquarium
  Een aquarium kan natuurlijk niet zonder een filterpomp. Een filterpomp haalt het vuil uit het
 • 5x Beste Aquarium Verlichting
  Aquarium verlichting is net zo belangrijk in een gebalanceerde bak als een filter en verwarmingspomp.
 • 5x Beste Mosbal Aquarium
  Mosballen zijn in aquariums in Japan en de Verenigde Staten superpopulair om te planten. Ze
 • 5x Beste Zuurstofsteen
  Vissen halen zuurstof direct uit het water. Ze komen hiervoor niet naar boven toe. Het
 • 5x Beste Zuurstofschelp
  Als het water in je aquarium stil staat komt er geen zuurstof bij. Vissen halen
 • 5x Beste Vissenkom
  Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is
 • 5x Beste Circulatiepomp
  Een aquarium kan niet zonder een speciale circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming
 • 5x Beste Magnetische Raamwisser
  In elk aquarium gaan op ten duur algen groeien. Dit is een natuurlijk proces door
 • 5x Beste Aquarium Pomp
  Vissen zijn gewend dat er in de zee een constante stroming is. In een aquarium