5x De Beste kippenhok

Kippen zijn geweldige huisdieren om in de tuin te houden. Elke kip heeft z’n eigen persoonlijkheid en zorgt voor leuke interactie in de tuin. Een bijkomend voordeel van kippen is dat ze dagelijks voor verse eieren zorgen. Je kan zo iedere ochtend genieten van een vers eitje uit je eigen kippenhok. Ben je van plan om je eigen kippenhok in de tuin te plaatsen? Wij hebben een lijst met de 5 Beste kippenhokken op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk kippenhok je het beste kan aanschaffen!

Lijst met 5 Beste kippenhokken

Houten kippenhok met ren

Ben je gewoon op zoek naar een simpel houten kippenhok? Dan hebben wij de oplossing voor je met dit schitterende Alice’s Garden kippenhok. Dit standaard kippenhok is geschikt voor het houden van 4 kippen. Het hok zelf is gemaakt van dennenhout en heeft een uitgebreide ren waar je kippen in kunnen rondlopen. Via één van de twee toegangsdeuren kan je bij de kip in het hok komen. Er is ook een speciale slaapzaal waar je kippen in het donker op stok kunnen. De slaapzaal is voorzien van een metalen lade die je eruit kan halen voor het schoonmaken van het kippenhok. Kortom een super kippenhok voor het houden van 4 kippen.

Duvo+ Woodland kippenhok

Ben je op zoek naar een kippenhok die allesbehalve standaard is? Dan kom je uit bij dit schitterende Duvo+ Woodland kippenhok. Dit hok is geschikt voor 8 middelmaat kippen en is prachtig wit geschilderd. Overdag kunnen je kippen lekker buiten scharrelen en s’avonds kunnen ze het hok weer in. In het nachthok is het aangenaam donker, zodat de kippen er lekker kunnen slapen. Er is een stok aangebracht waar ze op kunnen zitten en er is een speciale legbak. In de ochtend kan je via de zijingang de legbak openen en de eieren eruit halen. Dit kippenhok is ook uitstekend beschermd tegen marters en vossen.

MaxxPet kippenhok met twee verdiepingen

Ben je op zoek naar een extra groot kippenhok? Dit mini huisje is geschikt voor het houden van 8 kippen. Op de bovenste verdieping is een speciale rustzonde die overdekt is. Hier kunnen je kippen hun eieren leggen of lekker rusten. Op de benedenverdieping is nog een overdekte vrije zone. Via een speciale helling kunnen ze de twee verdiepingen bereiken. Er is ook nog een speciale nestbak waar ze eieren kunnen uitbroeden. Het kippenhok is inclusief een ren waar de kippen lekker in kunnen rondscharrelen. Je kan je kippen zo beschermen tegen vossen en marters.

Flamingo Fort Kippenhok

Ben je vooral op zoek naar een plek waar je kippen kunnen overnachten? Dan is de Flamingo Fort kippenhok de oplossing. Je kippen kunnen heerlijk vrij rondlopen in de tuin. Het kippenhok zelf kan gebruikt worden als nachthok of legnest. Er is zelfs een apart leg gedeelte waar de kippen hun eieren kunnen neerleggen. Het dak van het kippenhok kan je eenvoudig openklappen. Dit is handig als je eieren wilt rapen. Het uitloophok kan eventueel gesloten worden. Dit is handig als je niet wilt dat je buren last hebben van het geluid van de kippen.

Kippenhok Mylene

Ben je op zoek naar een kippenhok die er ook nog eens prachtig uitziet? Dan kom je uit bij kippenhok Mylene. Dit kippenhok heeft een prachtige klassieke uitstraling en is in het wit geschilderd. Er is een speciale ruime buitenren waar je kippen vrij in kunnen rondlopen. De toegang naar de buitenren kan afgesloten worden. Handig als je ze wilt beschermen tegen kou of de ren wilt schoonmaken. Op de bodem van het kippenhok zit een schuiflade. Deze kan je eruit halen als je het hok wilt schoonmaken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte heeft een kip nodig?

Een kriepkip heeft minimaal 0,25 m2 in een hok nodig. In de buitenren heeft een krielkip minimaal 0,50 m2 nodig. Uiteraard kan meer ruimte voor je kip een pluspunt zijn. Ga je een gewone kip houden? Dan is 0,50 m2 binnen en 1 m2 buiten het minimum. Er zijn natuurlijk ook extreem grote rassen deze hebben nog meer ruimte nodig.

Waar moet het nachthok aan voldoen?

Het is belangrijk dat een nachthok goed donker is en voorzien is van voldoende ventilatie. Een schuiflade om het nachthok schoon te kunnen maken is ook een groot pluspunt. Daarnaast moet je het nachthok kunnen afsluiten voor de nacht.

Is een legnest noodzakelijk?

Het is belangrijk om hiervoor een plek in te richten. Kippen leggen alleen eieren als het goed donker is. In een nachthok zit meestal ook een legnest. Per drie kippen heb je minimaal 1 legnest nodig. Gebruik vooral geen karton om een legnest te maken. Een houten hokje voldoet prima. Legnesten worden verkocht speciaal voor kippen van hout.

Is een kippenren noodzakelijk?

Als je liever niet wilt dat je kippen vrij door de tuin rondlopen, dan is een kippenren noodzakelijk. Je voorkomt zo ook dat de kippen van het erf aflopen of aangevallen worden door vossen of marters.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...