5x Beste Kippenhok

Kippen zijn geweldige huisdieren om in de tuin te houden. Elke kip heeft z’n eigen persoonlijkheid en zorgt voor leuke interactie in de tuin. Een bijkomend voordeel van kippen is dat ze dagelijks voor verse eieren zorgen. Je kan zo iedere ochtend genieten van een vers eitje uit je eigen kippenhok. Ben je van plan om je eigen kippenhok in de tuin te plaatsen? Wij hebben een lijst met de vijf beste kippenhokken op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk kippenhok je het beste kan aanschaffen!

Lijst met 5 beste kippenhokken

vidaXL kippenhok

Ben je op zoek naar een houten kippenhok? Dan hebben wij de oplossing voor je met dit schitterende kippenhok van vidaXL. Dit standaard kippenhok is geschikt voor het houden van meerdere kippen. Het hok zelf is gemaakt van hout en heeft een uitgebreide ren waar je kippen in kunnen rondlopen. Via één van de twee toegangsdeuren kan je bij de kip in het hok komen. Er is ook een speciale slaapzaal waar je kippen in het donker op stok kunnen. Kortom een super kippenhok voor het houden van meerdere kippen.

Duvo+ Woodland kippenhok

Ben je op zoek naar een kippenhok die allesbehalve standaard is? Dan kom je uit bij dit schitterende Duvo+ Woodland kippenhok. Dit hok is geschikt voor 3 legkippen of 5 krielkippen en heeft een prachtige houtlook. Overdag kunnen je kippen lekker buiten scharrelen en ’s avonds kunnen ze het hok weer in. In het nachthok is het aangenaam donker, zodat de kippen er lekker kunnen slapen. Er is een stok aangebracht waar ze op kunnen zitten en er is een speciale legbak. In de ochtend kan je via de zijingang de legbak openen en de eieren eruit halen. Dit kippenhok is ook uitstekend beschermd tegen marters en vossen.

MaxxPet kippenhok met twee verdiepingen

Ben je op zoek naar groot kippenhok? Dit hok van MaxxPet is geschikt voor het houden van meerdere kippen. Op de bovenste verdieping is een speciale rustzonde die overdekt is. Hier kunnen je kippen hun eieren leggen of lekker rusten. Op de benedenverdieping is gedeelte omheind met gaas. Via een speciale helling kunnen ze de tweede verdiepingen bereiken. Er is ook nog een speciale nestbak waar ze eieren kunnen uitbroeden. Het kippenhok is een plaats waar de kippen lekker in kunnen rondscharrelen. Je kan je kippen zo beschermen tegen vossen en marters.

Flamingo Fort Kippenhok

Ben je vooral op zoek naar een plek waar je kippen kunnen overnachten? Dan is de Flamingo Fort kippenhok de oplossing. Je kippen kunnen heerlijk vrij rondlopen in de tuin. Het kippenhok zelf kan gebruikt worden als nachthok of legnest. Er is zelfs een apart leg gedeelte waar de kippen hun eieren kunnen neerleggen. Het dak van het kippenhok kan je eenvoudig openklappen. Dit is handig als je eieren wilt rapen. Het uitloophok kan eventueel gesloten worden. Dit is handig als je niet wilt dat je buren last hebben van het geluid van de kippen.

The Benelux kippenhok

Ben je op zoek naar een kippenhok die er ook nog eens prachtig uitziet? Dan kom je uit bij het kippenhok van The Benelux. Dit kippenhok heeft een prachtige klassieke uitstraling en is in het grijs geschilderd. Jouw kippen krijgen voldoende ruimte dankzij de twee verdiepingen. Het hok is voorzien van een gedeelte met gaas en een overdekt gedeelte. Handig als je ze wilt beschermen tegen kou. Op de bodem van het overdekte kippenhok zit een schuiflade. Deze kan je eruit halen als je het hok wilt schoonmaken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte heeft een kip nodig?

Een kriepkip heeft minimaal 0,25 m2 in een hok nodig. In de buitenren heeft een krielkip minimaal 0,50 m2 nodig. Uiteraard kan meer ruimte voor je kip een pluspunt zijn. Ga je een gewone kip houden? Dan is 0,50 m2 binnen en 1 m2 buiten het minimum. Er zijn natuurlijk ook extreem grote rassen deze hebben nog meer ruimte nodig.

Waar moet het nachthok aan voldoen?

Het is belangrijk dat een nachthok goed donker is en voorzien is van voldoende ventilatie. Een schuiflade om het nachthok schoon te kunnen maken is ook een groot pluspunt. Daarnaast moet je het nachthok kunnen afsluiten voor de nacht.

Is een legnest noodzakelijk?

Het is belangrijk om hiervoor een plek in te richten. Kippen leggen alleen eieren als het goed donker is. In een nachthok zit meestal ook een legnest. Per drie kippen heb je minimaal 1 legnest nodig. Gebruik vooral geen karton om een legnest te maken. Een houten hokje voldoet prima. Legnesten worden verkocht speciaal voor kippen van hout.

Is een kippenren noodzakelijk?

Als je liever niet wilt dat je kippen vrij door de tuin rondlopen, dan is een kippenren noodzakelijk. Je voorkomt zo ook dat de kippen van het erf aflopen of aangevallen worden door vossen of marters.

Bekijk hier de volledige top-5 kippenhokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *