op safari

Ik ga op safari en ik neem mee…

Op safari gaan is een avontuur! Neem een verrekijker en camera mee om wilde dieren en de natuur vast te leggen. Een gids zorgt voor veiligheid en kennis. Bescherm jezelf tegen de zon, draag neutrale kleuren, en reis in een comfortabele jeep. Vergeet niet voldoende eten en drinken mee te nemen. Tanzania, Kenia, Zambia en Sri Lanka zijn geweldige plekken om de ‘big five’ te spotten. Een safari is een unieke ervaring vol prachtige herinneringen.

Wanneer je van plan bent om op safari te gaan, dan is het van belang dat je natuurlijk op het een ander bent voorbereid. Op die manier kun je namelijk zonder problemen op reis gaan en kun je genieten van je safari. Hieronder lees je precies wat je nodig hebt voor een safari, voor een onvergetelijk avontuur.

Een verrekijker

Als je eenmaal in de auto zit om op safari te gaan, merk je vanzelf dat het een enorm uitgestrekt landschap is. Het kan daarom zijn dat je niet alles even goed met je ogen ziet. Om alsnog de natuur én natuurlijk de dieren te kunnen zien in de verte, is het belangrijk dat je een verrekijker meeneemt. Met een verrekijker kun je namelijk heel ver kijken; dit is overigens wel afhankelijk van het soort verrekijker.

Een camera

Op safari gaan doe je natuurlijk niet dagelijks. Sterker nog, een safari wordt een ware ervaring. Het is daarom leuk om regelmatig op de safari terug te kunnen kijken. Dat doe je natuurlijk door veel foto’s te maken gedurende de safari. Maak foto’s van het landschap, van het gezelschap en natuurlijk de dieren die je hebt gespot. Het is leuk om met je telefoon foto’s te maken, maar met een professioneel fototoestel worden de foto’s nóg scherper.

Een gids

Daarnaast is het ook verstandig om een gids mee te nemen als je op safari gaat. De meeste wegen zijn namelijk moeilijk begaanbaar en het is verstandig om iemand mee te nemen die de weg op zijn of haar duimpje kent. Op die manier kun je de feiten te weten komen over de dieren, de omgeving en over de natuur. Daarnaast is een gids ook mee voor als het eventueel misgaat. Zo hoef je je geen zorgen te maken over dat de reis misgaat.

Bescherming tegen zon

Tijdens de safari kun je er vanuit gaan dat de temperaturen hoog liggen en dat de zon fel schijnt. Het is daarom belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon, zodat je niet verbrandt. Denk daarbij aan een hoed, een zonnebril en natuurlijk zonnebrand.

Het is ook belangrijk om na te denken over jouw kledingkeuze. Vaak wordt aangeraden om neutrale kleuren te dragen tijdens een safari: draag bijvoorbeeld geen felle kleuren, aangezien de dieren je zo kunnen zien. 

Een jeep

Een safari is geen safari zonder en mooie jeep. Het is een handig vervoersmiddel om mee te nemen en om jezelf voort te kunnen bewegen. Zo kun je gemakkelijk over onverharde wegen en kun je met plezier genieten van de natuur en de omgeving.

Voedsel en drinken

Daarnaast is het ook van belang om voldoende voedsel en water mee te nemen voordat je op safari gaat. Het kan namelijk zijn dat er problemen komen en dan is het goed dat je voldoende eten en drinken hebt om te kunnen overleven. Daarnaast is drinken sowieso van belang, aangezien je de hele dag waarschijnlijk in de brandende zon staat om dieren te spotten. Zorg dus dat je een goede voorraad meeneemt en geniet van een leuke safari.

Mooie plekken om op safari te gaan

Er zijn verschillende soorten plekken op aarde waar je op safari kunt gaan. Vooral in Afrika zijn safari’s populair. Hier kun je namelijk de big five spotten. Zo kun je bijvoorbeeld naar Tanzania, Kenia of Zambia gaan om op safari te gaan. Buiten Afrika kun je bijvoorbeeld ook in Sri Lanka op safari gaan.

Veelgestelde vragen over benodigdheden tijdens een safari

Wat moet ik meenemen op een safari?

Enkele essentiële items zijn een verrekijker, camera, gids, zonbescherming, neutrale kleding, een jeep en voldoende voedsel en drinken.

Waarom heb ik een verrekijker nodig op safari?

Een verrekijker helpt je om dieren en de natuur op afstand beter te zien.

Waarom is het belangrijk om foto’s te maken tijdens een safari?

Foto’s helpen je de herinneringen aan je safari vast te leggen en te delen.

Waarom moet ik een gids meenemen op safari?

Een gids kent het terrein, kan informatie geven over de dieren en zorgt voor veiligheid.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen de zon tijdens een safari?

Draag beschermende kleding, een hoed, zonnebrandcrème en een zonnebril.

Waarom wordt aangeraden om neutrale kleuren te dragen op safari?

Neutrale kleuren helpen je om niet opgemerkt te worden door wilde dieren.

Waarom is een jeep belangrijk op safari?

Een jeep is een handig vervoermiddel voor onverharde wegen en biedt een comfortabele manier om de natuur te verkennen.

Waarom is voldoende voedsel en water essentieel voor een safari?

Het biedt noodvoorzieningen voor het geval er problemen optreden en helpt je gehydrateerd en energiek te blijven tijdens de safari.

Waar kan ik op safari gaan om de ‘big five’ te spotten?

Populaire safari-bestemmingen zijn Tanzania, Kenia, Zambia en Sri Lanka, waar je de ‘big five’ kunt zien.

Wat maakt een safari zo bijzonder?

Een safari biedt de kans om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien en te genieten van adembenemende landschappen, wat een onvergetelijke ervaring oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *