10x Beste Hamsterkooi

Je bent van plan om een hamster aan te schaffen. Alleen nu ben je nog op zoek naar een hamsterkooi. Op het internet kan je verschillende soorten hamsterkooien online bestellen. Maar uiteraard ben je wel op zoek naar de Beste hamsterkooi voor je hamster. Gelukkig hebben wij een lijst gemaakt met de tien beste kooien die op dit moment verkrijgbaar zijn. Je weet zo precies welke kooi je het beste kan uitkiezen.

Lijst met 10 beste hamsterkooien

Beeztees hamsterkooi

De Beeztees Pinky Mokka is één groot paradijs voor je kleine vriend. Het is niet gewoon een hamsterkooi, maar tegelijkertijd een speelparadijs. Er zijn verschillende buizen en een rad waarin je hamster kan rondrennen. De kooi zelf heeft een neutrale kleur en past hierdoor in elk huis. Er is ook een klein huisje waarin je hamster kan slapen. Verder is er een voer en drinkbakje en een super leuke glijbaan. Dankzij drie verdiepingen kan je vriendje lekker rond klauteren. Je vriendje hoeft zich geen één moment te vervelen. Kortom een prima kooi om in huis neer te zetten voor je nieuwe vriendje.

Ferplast hamsterkooi

Ben je op zoek naar een kleine, maar uitgebreide hamsterkooi? Dan is de Ferplast Duna Fun Hamsterkooi de oplossing. De kooi is niet super groot en daardoor perfect voor het houden van een dwerghamster. De kooi is dus niet geschikt voor grote knaagdieren of grote hamsters. Standaard bijgeleverd is een huisje, voerbak, waterfles, looprad en verschillende speelbuizen. Op drie niveaus kan je hamster klimmen en klauteren. Wil je nog meer speelruimte voor je vriendje? Dan kan je de kooi uitbreiden met extra buizen en accessoires van Ferplast.

Interzoo hamsterkooi

Speciaal voor dwerghamsters is deze leuke hamsterkooi van Interzoo ontwikkeld. De kooi is gemaakt van stevige tralies en kunststof. Doordat je alles eenvoudig kan losklikken kan je hem eenvoudig schoonmaken. De bovenste roosters zorgen voor extra ventilatie vooral bij de warme dagen. Voor de rest zijn er in de kooi heel veel accessoires aanwezig om het extra leuk te maken. Er is bijvoorbeeld een platform met een buis, rad, drie verdiepingen en een huisje. Verder wordt er een voerbak bijgeleverd.

Relaxdays hamsterkooi

Deze grote hamsterkooi van Relaxdays is gemaakt van hout en is absoluut uniek in z’n soort. De kooi bestaat namelijk uit wel vier verdiepingen. De kooi bestaat uit verschillende platforms waar je hamster heerlijk overheen kan klimmen. Je vriendje heeft in deze kooi veel bewegingsvrijheid. De ramen van de kooi zijn gemaakt van acryl. Hierdoor kun jij jouw huisdier goed in de gaten houden. Al met al ziet de kooi er gewoon leuk uit om in huis neer te zetten.

Duvo hamsterkooi

Geef jouw hamster de ultieme bewegingsvrijheid met de hamsterkooi van Duvo. De kooi is voorzien van een speciaal panorama dak. Via een buizensysteem kan je hamster naar boven klimmen en uitkijken uit z’n eigen panorama dak. De kooi is voorzien van verschillende tunnels en geeft hierdoor extra uitdaging aan je knaagdier. De kooi wordt geleverd met alle benodigdheden die je ook op de foto’s terug ziet. Ondanks dat het gangenstelsel zelfs bovenop de kooi zit neemt de hamsterkooi weinig ruimte in beslag.

4animalz hamsterkooi

De hamsterkooi van 4animalz is een zeshoekige hamsterkooi. De hamsterkooi is vrij groot en je hamster kan heerlijk klauteren door de verschillende verdiepingen. De kooi is voorzien van verschillende accessoires en heeft een afneembare bovenkant. Via de verschillende openingen kan je het voerbakje eruit halen om je hamster eten te geven. De hamsterkooi wordt geleverd met verschillende houten ladders. Je hamster kan hier heerlijk in klauteren. Dankzij de looprand kan je hamster heerlijk rondstruinen. De kooi is 80 x 40 x 43 centimeter groot.

Imac hamsterkooi

Ben je op zoek naar een kleurrijke hamsterkooi? Dan is de kooi van Imac een geschikte kooi. Deze kooi bestaat uit twee verdiepingen: hier kan je hamster klimmen en klauteren en naar het verhoogde dak gaan. De onderkant kan eventueel gescheiden worden van de bovenkant. Dit is ideaal als je de hamsterkooi wilt schoonmaken. De kooi is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kooi heeft een afmeting van 58 x 38 x 38,5 centimeter.

Savic hamsterkooi

De Savic hamsterkooi is een moderne kooi en heeft een uniek ontwerp. Zo heeft deze kooi gele accenten. De ruime knaagdierenkooi heeft een rad, een ladder en drinkfles. De bovenkant van de kooi is gemaakt van gaas en de onderkant is gemaakt van plastic. Je kan hierdoor vrij goed je hamster zien zitten en lopen. Op de onderbak kan je een laag bodembedekking doen. Je hamster kan zo lekker graven en een nestje maken. De hamsterkooi is 60 x 29 x 44 centimeter.

Flamingo hamsterkooi

Zeus is één extra grote hamsterkooi voor bijvoorbeeld het houden van een Goudhamster. De kooi is 78 x 48 x 50 cm en uitgevoerd in het zwart met oranje. De kooi wordt helemaal compleet geleverd met bijvoorbeeld een voerbak, drinkfles en een looprad. Aan de lange zijdes kan je de kooi openmaken om je hamster eruit te halen. Doordat de kooi eenvoudig los te klikken is van de onderbak kan je hem snel en eenvoudig verschonen.

Zolux hamsterkooi

Ben je op zoek naar een hoge hamsterkooi? De kooi van Zolux staat op pootjes waardoor het een modern ontwerp heeft. De hamsterkooi is voorzien van een natuurlijke kleur en past daardoor vrij snel binnen je interieur. De hamsterkooi wordt geleverd met een houten schuilhuisje, een ladder en PVC eetbakjes. Doordat je hamster vrij hoog kan klauteren hoeft hij zich niet te vervelen. De hamsterkooi is 78 x 48 x 87,5 centimeter.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je hamsterkooi zijn?

Dit is afhankelijk van het formaat hamster dat je gaat houden. Een dwerghamster heeft aan een kleine kooi voldoende. Ga je een grote goudhamster houden? Dan is een grote kooi noodzakelijk. Voor een kleine dwerghamster moet de kooi minimaal 50 x 30 cm zijn. Een goudhamster heeft minimaal 80 x 50 cm nodig.

Waarom heeft een grote kooi vaak geen buizen?

Een hamsterkooi met buizen is meestal gemaakt voor de syberische dwerghamster. Een echt grote hamster kan hierin vast komen te zitten. Let dus goed op of je kooi wel groot genoeg is voor je hamster.

Moet je hamsterkooi voorzien zijn van een huisje?

Ja het is belangrijk dat je hamsterkooi voorzien is van een plek waar je hamster zich terug kan trekken. Dit kan een huisje zijn of een andere schuilplek. De meeste kooien hebben een huisje erbij zitten.

Kan je meerdere hamsters in een grote hamsterkooi houden?

Meerdere hamsters in één hamsterkooi kan helaas zorgen voor agressie. Hamsters gaan gezamenlijk in gevangenschap vaak vechten. Zorg er dus voor dat je nooit hamsters in één kooi neerzet.

Heeft een hamsterkooi ook een apart huisje nodig?

Een hamster heeft soms de behoefte om zichzelf even terug te trekken. Het is daarom belangrijk om hem die ruimte te geven. Dit kan met een speciaal hamsterhuisje in de kooi. Een huisje wordt soms bijgeleverd bij de kooi, maar kan je ook apart aanschaffen.

Zijn buizen of een looprand verplicht?

Hamsters zijn vrij energiek en graag in beweging. Het is belangrijk om ze voldoende beweging te geven. Denk aan een looprand of speciale buizen waar ze doorheen kunnen klauteren. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar geeft je hamster ook voldoende beweging.

Bekijk hieronder de volledige top-10 hamsterkooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *