5 Beste Hamsterkooi

Je bent van plan om een hamster aan te schaffen. Alleen nu ben je nog op zoek naar een hamsterkooi. Op het internet kan je verschillende soorten hamsterkooien online bestellen. Maar uiteraard ben je wel op zoek naar de Beste hamsterkooi voor je hamster. Gelukkig hebben wij een lijst gemaakt met de 5 Beste kooien die op dit moment verkrijgbaar zijn. Je weet zo precies welke kooi je het beste kan uitkiezen.

Lijst met 5 Beste hamsterkooien

Beeztees Pinky Mokka

De Beeztees Pinky Mokka is één groot paradijs voor je kleine vriend. Het is niet gewoon een hamsterkooi, maar tegelijkertijd een speelparadijs. Er zijn verschillende buizen en een rad waarin je hamster kan rondrennen. De kooi zelf heeft een neutrale kleur en past hierdoor in elk huis. Er is ook een klein huisje waarin je hamster kan slapen. Verder is er een voer en drinkbakje en een super leuke glijbaan. Dankzij drie verdiepingen kan je vriendje lekker rond klauteren. Je vriendje hoeft zich geen één moment te vervelen. Kortom een prima kooi om in huis neer te zetten voor je nieuwe vriendje.

Ferplast Duna Fun

Ben je op zoek naar een kleine, maar uitgebreide hamsterkooi? Dan is de Ferplast Duna Fun Hamsterkooi de oplossing. De kooi is niet super groot en daardoor perfect voor het houden van een dwerghamster. De kooi is dus niet geschikt voor grote knaagdieren of grote hamsters. Standaard bijgeleverd is een huisje, voerbak, waterfles, looprad en verschillende speelbuizen. Op drie niveaus kan je hamster klimmen en klauteren. Wil je nog meer speelruimte voor je vriendje? Dan kan je de kooi uitbreiden met extra buizen en accessoires van Ferplast.

Ferplast fun kooi

Speciaal voor dwerghamsters is deze leuke fun kooi ontwikkelt. De kooi is gemaakt van stevige tralies en kunststof. Doordat je alles eenvoudig kan losklikken kan je hem eenvoudig schoonmaken. De bovenste roosters zorgen voor extra ventilatie vooral bij de warme dagen. Voor de rest zijn er in de kooi heel veel accessoires aanwezig om het extra leuk te maken. Er is bijvoorbeeld een platform met heling, huisje, hamsterwiel en verschillende tunnels. De tunnels lopen zelfs buiten de kooi om. Verder wordt er een drinkfles en voerbak bijgeleverd.

Houten hamsterkooi

De zeshoekige hamsterkooi van hout is absoluut uniek in z’n soort. Nergens anders zijn we zo’n kooi nog tegengekomen. De kooi is helemaal met de hand gemaakt en voorzien van gaas aan de bovenzijde. De kooi bestaat uit verschillende trappen waar je hamster heerlijk overheen kan klimmen. Je vriendje heeft in deze kooi veel bewegingsvrijheid. De kooi zelf is gemaakt van onbehandeld dennenhout. Hierdoor wordt je hamster niet ziek als hij toch aan het hout gaat knagen. De kooi ziet er gewoon leuk uit om in huis neer te zetten en is voorzien van verschillende speeltjes.  

Kooi Jerry met Panorama dak

Geef jouw hamster de ultieme bewegingsvrijheid met de Kooi Jerry. De kooi is voorzien van een speciaal panorama dak. Via een buizensysteem kan je hamster naar boven klimmen en uitkijken uit z’n eigen panorama dak. De kooi is voorzien van verschillende tunnels en geeft hierdoor extra uitdaging aan je knaagdier. De kooi wordt geleverd met alle benodigdheden die je ook op de foto’s terug ziet. Ondanks dat het gangenstelsel zelfs bovenop de kooi zit neemt de hamsterkooi weinig ruimte in beslag.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je hamsterkooi zijn?

Voor een kleine dwerghamster moet de kooi minimaal 50 x 30 cm zijn. Een goudhamster heeft minimaal 80 x 50 cm nodig.

Heeft een hamsterkooi ook een apart huisje nodig?

Een hamster heeft soms de behoefte om zichzelf even terug te trekken. Het is daarom belangrijk om hem die ruimte te geven. Dit kan met een speciaal hamsterhuisje in de kooi. Een huisje wordt soms bijgeleverd bij de kooi, maar kan je ook apart aanschaffen.

Kan je meerdere hamsters in één kooi houden?

Het is niet verstandig om meerdere hamsters in één hamsterkooi te houden. Wil je meerdere hamsters? Dan kan je ze het beste apart in verschillende kooien houden. Als je hamsters in één kooi houdt kan er agressie ontstaan tussen de hamsters en kunnen ze gaan vechten.

Zijn buizen of een looprand verplicht?

Hamsters zijn vrij energiek en graag in beweging. Het is belangrijk om ze voldoende beweging te geven. Denk aan een looprand of speciale buizen waar ze doorheen kunnen klauteren. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar geeft je hamster ook voldoende beweging.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...