10 Beste Hamsterkooi

Je bent van plan om een hamster aan te schaffen. Alleen nu ben je nog op zoek naar een hamsterkooi. Op het internet kan je verschillende soorten hamsterkooien online bestellen. Maar uiteraard ben je wel op zoek naar de Beste hamsterkooi voor je hamster. Gelukkig hebben wij een lijst gemaakt met de 5 Beste kooien die op dit moment verkrijgbaar zijn. Je weet zo precies welke kooi je het beste kan uitkiezen.

Lijst met 10 Beste hamsterkooien

Beeztees Pinky Mokka

De Beeztees Pinky Mokka is één groot paradijs voor je kleine vriend. Het is niet gewoon een hamsterkooi, maar tegelijkertijd een speelparadijs. Er zijn verschillende buizen en een rad waarin je hamster kan rondrennen. De kooi zelf heeft een neutrale kleur en past hierdoor in elk huis. Er is ook een klein huisje waarin je hamster kan slapen. Verder is er een voer en drinkbakje en een super leuke glijbaan. Dankzij drie verdiepingen kan je vriendje lekker rond klauteren. Je vriendje hoeft zich geen één moment te vervelen. Kortom een prima kooi om in huis neer te zetten voor je nieuwe vriendje.

Ferplast Duna Fun

Ben je op zoek naar een kleine, maar uitgebreide hamsterkooi? Dan is de Ferplast Duna Fun Hamsterkooi de oplossing. De kooi is niet super groot en daardoor perfect voor het houden van een dwerghamster. De kooi is dus niet geschikt voor grote knaagdieren of grote hamsters. Standaard bijgeleverd is een huisje, voerbak, waterfles, looprad en verschillende speelbuizen. Op drie niveaus kan je hamster klimmen en klauteren. Wil je nog meer speelruimte voor je vriendje? Dan kan je de kooi uitbreiden met extra buizen en accessoires van Ferplast.

Ferplast fun kooi

Speciaal voor dwerghamsters is deze leuke fun kooi ontwikkelt. De kooi is gemaakt van stevige tralies en kunststof. Doordat je alles eenvoudig kan losklikken kan je hem eenvoudig schoonmaken. De bovenste roosters zorgen voor extra ventilatie vooral bij de warme dagen. Voor de rest zijn er in de kooi heel veel accessoires aanwezig om het extra leuk te maken. Er is bijvoorbeeld een platform met heling, huisje, hamsterwiel en verschillende tunnels. De tunnels lopen zelfs buiten de kooi om. Verder wordt er een drinkfles en voerbak bijgeleverd.

Houten hamsterkooi

De zeshoekige hamsterkooi van hout is absoluut uniek in z’n soort. Nergens anders zijn we zo’n kooi nog tegengekomen. De kooi is helemaal met de hand gemaakt en voorzien van gaas aan de bovenzijde. De kooi bestaat uit verschillende trappen waar je hamster heerlijk overheen kan klimmen. Je vriendje heeft in deze kooi veel bewegingsvrijheid. De kooi zelf is gemaakt van onbehandeld dennenhout. Hierdoor wordt je hamster niet ziek als hij toch aan het hout gaat knagen. De kooi ziet er gewoon leuk uit om in huis neer te zetten en is voorzien van verschillende speeltjes.  

Kooi Jerry met Panorama dak

Geef jouw hamster de ultieme bewegingsvrijheid met de Kooi Jerry. De kooi is voorzien van een speciaal panorama dak. Via een buizensysteem kan je hamster naar boven klimmen en uitkijken uit z’n eigen panorama dak. De kooi is voorzien van verschillende tunnels en geeft hierdoor extra uitdaging aan je knaagdier. De kooi wordt geleverd met alle benodigdheden die je ook op de foto’s terug ziet. Ondanks dat het gangenstelsel zelfs bovenop de kooi zit neemt de hamsterkooi weinig ruimte in beslag.

Beste Grote Hamsterkooien

Een goudhamster is een vrij grote hamster om te houden. Dit betekent dat je hamster meer ruimte nodig hebt. Het is belangrijk om al direct een grote hamsterkooi aan te schaffen. Je voorkomt zo dat je hamster na een paar maanden alweer moet verhuizen. Er zijn verschillende grote hamsterkooien waar je hamster heerlijk de ruimte in heeft. Natuurlijk kan je een grote kooi ook aanschaffen voor een dwerghamster. Je hamster heeft dan extra ruimte om te klauteren. De 5 Beste grote hamsterkooien hebben we voor je op een rijtje gezet.

Duvo Black Hammer

De Duvo Black Hammer is een prachtige zwarte hamsterkooi met twee verdiepingen. De hamsterkooi is vrij groot en je hamster kan heerlijk klauteren tegen de zijkant aan. De kooi is voorzien van verschillende accessoires en heeft een afneembare bovenkant. Via de verschillende openingen kan je het voerbakje eruit halen om je hamster eten te geven. De hamsterkooi wordt geleverd met verschillende houten ladders. Je hamster kan hier heerlijk in klauteren. Er is ook een schuilhuis en een  wipplank. Dankzij de looprand kan je hamster heerlijk rondstruinen. Kortom een prima kooi voor een grote hamster. De kooi is 78 x 48 cm en perfect voor o.a. een goudhamster.

Ferplast Barn 120

De Ferplast Barn 120 is een hamsterkooi die stiekem iets wegheeft van een boerderij. De hamsterkooi bestaat uit twee verdiepingen en is gemaakt uit tralies. De verdiepingen worden met een loopplank met elkaar verbonden. Op twee niveaus kan je hamster klimmen en klauteren en naar het verhoogde dak gaan. De hamsterkooi is geïnspireerd op de Amerikaanse schuren. De onderkant kan eventueel gescheiden worden van de bovenkant. Dit is ideaal als je de hamsterkooi wilt schoonmaken. De Barn is verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste maat is 80 x 48 cm. Maar je hebt ook een Barn van 96 x 57 en 119 x 58 cm. Zelfs de grootste hamsters kunnen in de Barn wonen.

Flamingo Schumi

Is jouw hamster soms net een Formule 1 coureur? Geïnspireerd op Schumacher is de Flamingo Schumi hamsterkooi ontwikkelt. Uiteraard is deze kooi Ferrari rood en voorzien van een tekening van een Formule 1 auto. De kooi staat leuk op een kinderkamer. De ruime knaagdierenkooi heeft een schuilhuisje, eetbakje en looprand. De voorzijde van de kooi is voorzien van plexiglas. Je kan hierdoor vrij goed je hamster zien zitten en lopen. Op de onderbak kan je een laag bodembedekking doen. Je hamster kan zo lekker graven en een nestje maken. De hamsterkooi is 78 x 48 x 50 cm.

Flamingo Hamsterkooi Zeus

Zeus is één extra grote hamsterkooi voor bijvoorbeeld het houden van een Goudhamster. De kooi is 78 x 48 x 50 cm en uitgevoerd in het zwart met oranje. De kooi wordt helemaal compleet geleverd met bijvoorbeeld een voerbak, drinkfles en een looprad. Aan de lange zijdes kan je de kooi openmaken om je hamster eruit te halen. Doordat de kooi eenvoudig los te klikken is van de onderbak kan je hem snel en eenvoudig verschonen.

Duvo Fargo Hamsterkooi

Ben je op zoek naar een extra hoge hamsterkooi? De Duvo+ heeft met de Fargo een super hamsterkooi voor hamsters die graag klauteren. De hamsterkooi is voorzien van een natuurlijke kleur en past daardoor vrij snel binnen je interieur. De hamsterkooi wordt geleverd met een houten schuilhuisjes, 3 ladders, looprand, wipplank en PVC eetbakjes. Doordat je hamster vrij hoog kan klauteren hoeft hij zich niet te vervelen. De hamsterkooi is 78 x 48 x 80 cm.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je hamsterkooi zijn?

Dit is afhankelijk van het formaat hamster dat je gaat houden. Een dwerghamster heeft aan een kleine kooi voldoende. Ga je een grote goudhamster houden? Dan is een grote kooi noodzakelijk. Voor een kleine dwerghamster moet de kooi minimaal 50 x 30 cm zijn. Een goudhamster heeft minimaal 80 x 50 cm nodig.

Waarom heeft een grote kooi vaak geen buizen?

Een hamsterkooi met buizen is meestal gemaakt voor de syberische dwerghamster. Een echt grote hamster kan hierin vast komen te zitten. Let dus goed op of je kooi wel groot genoeg is voor je hamster.

Moet je hamsterkooi voorzien zijn van een huisje?

Ja het is belangrijk dat je hamsterkooi voorzien is van een plek waar je hamster zich terug kan trekken. Dit kan een huisje zijn of een andere schuilplek. De meeste kooien hebben een huisje erbij zitten.

Kan je meerdere hamsters in een grote hamsterkooi houden?

Meerdere hamsters in één hamsterkooi kan helaas zorgen voor agressie. Hamsters gaan gezamenlijk in gevangenschap vaak vechten. Zorg er dus voor dat je nooit hamsters in één kooi neerzet.

Heeft een hamsterkooi ook een apart huisje nodig?

Een hamster heeft soms de behoefte om zichzelf even terug te trekken. Het is daarom belangrijk om hem die ruimte te geven. Dit kan met een speciaal hamsterhuisje in de kooi. Een huisje wordt soms bijgeleverd bij de kooi, maar kan je ook apart aanschaffen.

Zijn buizen of een looprand verplicht?

Hamsters zijn vrij energiek en graag in beweging. Het is belangrijk om ze voldoende beweging te geven. Denk aan een looprand of speciale buizen waar ze doorheen kunnen klauteren. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar geeft je hamster ook voldoende beweging.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...