Vogel

Voor verschillende vogels kan je via PetMania.nl online benodigdheden vergelijken. Je kan bij ons terecht om de prijs van een nieuw verblijf te vergelijken. Of om goedkoop vogelvoer te bestellen. We vergelijken de prijzen voor alle vogel accessoires online bij verschillende webshops. Je vindt zo binnen een paar klikken de voordeligste vogel accessoires online. Je hoeft zo zelf niet meer alle webshops af op zoek naar een leuke aanbieding. Is er ergens een sale voor nieuwe vogelkooien? Bij ons ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Je bent zo via Petmania.nl altijd voordelig uit als je een vogelkooi wilt aanschaffen!

Vogel als huisdier houden

In Nederland zijn er een flink aantal vogelsoorten die we als huisdier kunnen houden. Sommige vogelsoorten kunnen helaas niet in huis gehouden worden. Er zijn liefhebbers van vogelsoorten die een prachtige buitenkooi laten bouwen. Maar er zijn ook vogels die je alleen in huis kan houden in een binnen kooi. Hou er rekening mee dat een vogel een gezelschapsdier is. Het is soms noodzakelijk om een soortgenoot erbij te plaatsen om eenzaamheid te voorkomen. Daarbij hebben de meeste vogels de ruimte nodig om te kunnen vliegen, badderen en spelen. Het is belangrijk dat je aan de hand van de beschikbare ruimte een vogelsoort uitkiest die bij je past. Hou er ook rekening mee dat sommige vogelsoorten met gemak 20 jaar oud kunnen worden. Een extra uitzondering is de papegaai die wel 70 jaar kan worden.

Verzorging van een vogel

De verzorging van een vogel lijkt eenvoudig, maar dit is het lang niet altijd. Als je bijvoorbeeld een papegaai in huis neemt, dan is dit geen eenvoudig huisdier. Ze zijn vrij intelligent en hebben veel aandacht nodig. Vanwege hun hoge intelligentie is de juiste opvoeding belangrijk. Als je een vogel niet goed verzorgd, dan kan dit gaan uiten in gedragsproblemen. Dit zien we vooral snel bij de papegaai. De vogel gaat krijsen, zichzelf kaalplukken en bijten. Als je te weinig tijd hebt om een vogel te verzorgen, dan kan je voor een ander vogelsoort kiezen. Een grasparkiet kan bijvoorbeeld zelfstandig zijn mits je er twee hebt en voldoende speeltjes en bewegingsruimte in de kooi.

Voeding van een vogel

De voeding van een vogel moet afgestemd worden op wat hij in de natuur eet. Dit moet zoveel mogelijk overeenkomen met de voeding in gevangenschap. Vaak worden er verschillende soorten voeding aangeboden in de kooi. Daarbij kan je een vogel dagelijks vers fruit aanbieden. De hoofdmaaltijd bestaat vooral uit zaden, granen en noten. Daarbij kunnen vogels extra supplementen krijgen en wordt er dagelijks vers water aangeboden. Naast water om uit te drinken zijn er ook vogelsoorten die graag badderen. Zorg ervoor dat er naast een drinkbak eventueel een waterplaats is in de kooi.

Producten voor vogel

Bij Petmania.nl kan je verschillende producten voor je vogel vinden. We hebben voor verschillende vogelsoorten goedkope vogelkooien, waterbakjes, voeding en speelgoed online staan. Op onze site kan je de prijzen bij andere webshops online vergelijken. Binnen een paar klikken zie je direct de scherpste aanbieding voor een nieuwe vogelkooi of drinkbak. Is er ergens een sale met goedkope vogelkooien? Wij houden je direct op de hoogte door de prijzen aan te passen. Je ziet meteen waar er op dit moment een vogelkooi aanbieding is. Je kan hier meteen shoppen voor een nieuwe kooi. Naast een nieuwe kooi kan je bij ons terecht voor alle accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een bodembedekking of goedkoop vogelspeelgoed. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste vogel aanbiedingen op het internet. We laten dan ook de prijzen in verschillende webshops zien. Je hebt zo altijd de laagste prijs als je online gaat vergelijken!