5x Beste Vogelkooi

Eén van de belangrijkste benodigdheden voor het houden van een vogel is natuurlijk de vogelkooi. De kooi moet groot genoeg zijn om je vogel in te huisvesten. Het is ook belangrijk dat er ruimte is voor een paar stangen waar je vogel op kan springen. De kooi zelf moet uiteraard afgestemd worden op het soort vogel dat je gaat houden. Een parkiet heeft natuurlijk een andere vogelkooi nodig, dan een papegaai. Ben je benieuwd wat de beste vogelkooien zijn om voor je vriendje aan te schaffen? Wij hebben de 5 Beste vogelkooien voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste vogelkooien

Beeztees Iza 3 Open vogelkooi

Mag jouw vogel ook af en toe uit de kooi? Dan is de Beeztees Iza 3 open vogelkooi de beste keuze voor je vogel. Het dak van de vogelkooi kan open en heeft zelfs een speciaal stangetje waar je vogel op kan zitten. Op dit zitstokje kan je vogel zitten als hij er even uitgaat. Natuurlijk kan je de vogelkooi ook gesloten houden op de momenten dat dit niet uitkomt. Bijvoorbeeld als er een raam openstaat of als er visite is. De vogelkooi zelf is gemaakt van metaal en voorzien van alle benodigdheden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende zitstangen en drink/voerbakjes. Er zijn vier deuren die je open kan maken om bij je vogel te komen. De vogelkooi is groot genoeg om bijvoorbeeld twee parkieten in te huisvesten.

Duvo+ open vogelkooi III

Dit is absoluut één van de meest complete open vogelkooien uit dit lijstje. De Duvo vogelkooi is zelfs voorzien van een dak die open kan. Op het dak kan een houten zitstokje geplaatst worden waar je vogel op kan zitten. In de kooi zelf zitten nog drie zitstokjes waar je vogel op kan zitten. De kooi wordt geleverd met een eet en drinkbak, maar nog belangrijker een badhuisje. Sommige vogels vinden het heerlijk om in bad te gaan. Dankzij de open vogelkooi kan je vogel lekker badderen. De vogelkooi is gemaakt van metaal en in het zwart/grijs uitgevoerd. In deze kooi kan je vinken, kanaries, agapornissen en parkieten houden.

Duvo+ Nina vogelkooi

De Duvo+ Nina vogelkooi heeft een prachtig rond design en is voorzien van 3 zitstokjes waar de vogels op plaats kunnen nemen. Verder is de kooi voorzien van een drinkbak en een voerbak. Het is een simpele zwarte vogelkooi, maar toch voldoet hij prima om vinken, kanaries en parkieten in te houden. De kooi heeft een uitschuifbare lade, waardoor je vrij eenvoudig de vogelkooi kan schoonmaken.

Ferplast Giulietta 5 Vogelkooi

Ben je op zoek naar de perfecte vogelkooi voor je vogel om in te spelen? Dan is de Ferplast Giulietta 5 Vogelkooi de oplossing. Deze vogelkooi is echt gemaakt om vogels in zo’n natuurlijk mogelijke omgeving te laten verblijven. Het verblijf heeft een houtlook en is dankzij een speciale coating extra duurzaam. De Giulietta is in verschillende maten verkrijgbaar. Het kleine formaat kan kleine exotische vogels houden en de grotere is geschikt voor kanaries. Op de bodem zit een plastic tray voor het schoonhouden van de vogelkooi. De kooi wordt geleverd met verschillende natuurlijk ogende accessoires waar je vogel mee kan spelen. Zo zijn er flexibele zitstokken die je zelf een unieke vorm kan geven. Dit is natuurlijker dan de zitstokjes die je normaal in een vogelkooi ziet.

Daisy Vogelkooi met standaard

Ben je op zoek naar een vogelkooi waar een standaard onder zit? Dan is de Daisy een prachtige klassieke vogelkooi. De kooi is voorzien van een kunststof standaard waar de vogelkooi op zit. In de kooi is een voer, drinkbak en verschillende zitstokken aanwezig. In de kooi zit ook een handige schuiflade die je eruit kan halen om de vogelkooi schoon te maken. Het is ook mogelijk om deze vogelkooi zonder standaard neer te zetten.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet de vogelkooi zijn?

Dit hangt af van het soort vogel dat je gaat houden. Het is belangrijk dat je vogel voldoende ruimte heeft om te fladderen. Of om heen en weer te springen tussen de verschillende stokjes.

Heeft de vogelkooi horizontale of verticale spijlen nodig?

De meeste vogels vinden het heerlijk om te klimmen en te klauteren. Dit kan niet als je vogelkooi verticale spijlen heeft. Voor een kanarie is het daarom leuk om voor horizontale spijlen te kiezen. Bij een parkiet kan je beter voor verticale spijlen kiezen.

Heeft de vogelkooi ook een badje nodig?

Dit is vaak optioneel, maar er zijn ook vogelkooien die een badje standaard inbegrepen hebben. Een groot aantal kleine vogelsoorten vinden het heerlijk om te badderen. Het is ook leuk om te zien als je vogel een bad neemt. Bij een grasparkiet of kanarie is het leuk om eventueel een badje aan te schaffen.

Metalen spijlen of kunststof?

De meeste vogels bijten weleens aan de tralies. Bij kunststof laat de verfcoating vaak los en eten vogels dit op. Dit kan schadelijk zijn voor je vogels. Metalen spijlen gaan langer mee en zijn minder schadelijk.

Bekijk hieronder de volledige top-5 vogelkooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *