5x Beste Zuurstofsteen

Vissen halen zuurstof direct uit het water. Ze komen hiervoor niet naar boven toe. Het is alleen wel belangrijk dat zuurstof direct aan het water wordt toegevoegd. Als je in het bezit bent van een aquarium, dan is het belangrijk om zuurstof aan het water toe te blijven voegen. Dit kan met een zuurstofsteen. De zuurstofsteen geeft continu zuurstof aan het water af. De steen kan aangesloten worden op een pompje en zorgt voor de toevoeging van zuurstof. Wij hebben een lijst voor je samengesteld met vijf keer de beste zuurstofsteen voor je aquarium.

Lijst met 5 beste zuurstofsteen

Aquarium zuurstofsteen

Ben je op zoek naar een steen voor de beluchting van je aquarium? Dan kan je gebruik maken van deze handige zuurstofsteen op de bodem van je aquarium. Je kan deze steen gebruiken met elk type water. Aan de steen bevestig je een pompje om zuurstof in het aquarium te blazen. De steen zorgt voor het juiste zuurstofniveau in het water. De steen is vrij eenvoudig te installeren en zorgt al vrij snel voor zuurstofrijk water in het aquarium.

Extra smalle zuurstofsteen

Wil je graag op meerdere plekken extra zuurstof aan je aquarium toevoegen? Deze extra smalle zuurstofsteen is de oplossing. Het is een langwerpig buisje waar zuurstof met een luchtpomp doorheen gepompt wordt. De steen verhoogt het zuurstof en PH niveau in het water. Voor vrijwel alle watertype kan de steen gebruikt worden. Een luchtpomp is noodzakelijk als je de zuurstofsteen wilt aansluiten. Deze zit niet inbegrepen en kan je los aanschaffen. Vergeet deze niet mee te bestellen want zonder de pomp kan je geen zuurstofsteen aansluiten.

AA Commerce zuurstofsteen

Ben je op zoek naar een zuurstofsteen die niet te duur is om in je aquarium te plaatsen? Dan kan deze eenvoudige bubbelsteen de oplossing zijn. De bubbelsteen verhoogt direct het zuurstof en PH niveau en verlaagt het CO2 gehalte in het aquarium. De steen gaat vrij lang mee en moet aangesloten worden op een luchtslang. Vanwege het relatief kleine formaat van de steen kan je hem ook prima aansluiten op kleine aquarium. De steen kan in vrijwel alle watertype gebruikt worden.

ProAqua Vulkaan bubbelsteen

Ben je op zoek naar een bubbelsteen die er ook nog eens gewoon leuk uit ziet? De ProAqua vulkaan bubbelsteen is super leuk om te gebruiken in je aquarium. Elke keer lijkt er een kleine vulkaanuitbarsting in je aquarium te zijn. De kleine vulkaan voegt ook nog eens zuurstof aan het water toe. Een beetje extra zuurstof verlaagt het CO2 gehalte en zorgt voor een hoger PH niveau. Dit draagt bij aan de gezondheid van je vissen. Uiteraard moet je er nog wel een luchtpomp op aansluiten.

Titanic Luchtsteen

Ligt de Titanic op de bodem van jouw aquarium? Met deze grappige Aqua Della Titanic luchtsteen heb je een leuk stukje decoratie in je aquarium. Aan de Titanic kan je een luchtpomp aansluiten en zo lucht in je aquarium pompen. De Titanic heeft een hoge decoratieve waarde, maar zorgt er ook voor dat er voldoende zuurstof aan het aquarium wordt toegevoegd. Wil je deze luchtsteen extra natuurlijk maken? Dan kan je er zelfs mos tegenaan laten groeien. De Titanic luchtsteen is namelijk gemaakt van kunsthars. Dit maakt het mogelijk om er mos tegenaan te laten groeien. Je kan de Titanic luchtsteen zowel in zoet als zout water neerzetten. Vergeet alleen niet om nog een zuurstofpomp erbij aan te schaffen!

Veelgestelde vragen

Is een zuurstofsteen noodzakelijk?

In stromend water in bijvoorbeeld de zee of een rivier wordt continu zuurstof toegevoegd. Dit gebeurt helaas relatief weinig in stilstaand water. Met een zuurstofsteen kan je het zuurstof gehalte verhogen. Dit draagt bij aan gezonde vissen en planten.

Wanneer heb je een extra zuurstofsteen nodig?

Zitten er veel planten in je aquarium? Zij halen meer zuurstof uit het water dan vissen. Het is vooral bij planten belangrijk dat er extra zuurstof aan het water wordt toegevoegd. We adviseren vooral bij een aquarium met veel planten een zuurstofsteen erbij te plaatsen.

Is een zuurstofpomp noodzakelijk bij een zuurstofsteen?

Ja een zuurstofsteen doet vrij weinig als je er geen pomp op aansluit. Je kan dan beter een zuurstofschelp op de bodem leggen. De schelp heeft meestal alleen nut bij een klein aquarium met een paar goudvissen. Bij een groot aquarium kan je beter een pomp gebruiken.

Is een zuurstofsteen nog noodzakelijk bij voldoende stroming?

Als je vooral vissen in je aquarium hebt zitten en hij is niet te groot, dan is stroming belangrijker dan zuurstof. Door de stroming en misschien een paar planten komt er automatisch zuurstof in het water. Dit is soms effectiever dan een zuurstofsteen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zuurstofstenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *