5x Beste mosballen aquarium

Mosballen zijn in aquariums in Japan en de VS super populair om te planten. Ze hebben een hoge decoratieve waarde en weinig onderhoud nodig. Na verloop van tijd kunnen de mosballen bruin worden. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te draaien. Uiteindelijk kunnen ze afsterven en zijn ze aan vervanging toe. Wil je liever geen echte mosbal in je aquarium? Je kan dan ook nog overwegen om synthetische mosballen in het aquarium te plaatsen. De synthetische mosballen blijven altijd mooi groen en kunnen eenvoudig gereinigd worden. Ben je op zoek naar een mosbal? Wij hebben de 5 Beste mosballen voor je aquarium op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste mosballen in je aquarium

Flamingo Mosbal met grot

De decoratieve mosbal van Flamingo is niet alleen mooi als decoratie in je aquarium, maar is ook een heerlijke verstopplek voor je vissen. Je vissen vinden het geweldig om zichzelf hierin weg te stoppen in de mini grot in de mosbal. De mosballen zijn leuk om naar te kijken helemaal als je vissen zich erin wegstoppen. Je kan de mosballen reinigen met wat water als deze te vies geworden is.

Waterworld Mosballen

Ben je op zoek naar mosballen die echt zijn en geen kunststof? De Waterworld Mosballen is een bijzondere zuurstofplant voor je aquarium. Je kan hiermee direct zuurstof aan het water toevoegen met mos. Het plantje is absoluut nuttig voor het verbeteren van de waterkwaliteit in je aquarium. Direct vanuit de kwekerij worden ze bij je thuisbezorgd. Je krijgt er ook nog eens een 100% groei garantie bij. Voor een vaste prijs krijg je 5 mosballen van 5 cm groot. Als ze volgroeid zijn kunnen ze zelfs 10 cm groot worden.

Superfish Mosballen

Ben je op zoek naar decoratieve mosballen die bijna echt lijken? Dan heeft Superfish een mooi paar Mosballen geselecteerd. De mosballen zijn geschikt voor zowel zoet als zoutwater aquaria. Doordat ze nep zijn gaan ze niet dood en blijven ze mooi van kleur. Zien de ballen er niet meer zo fris uit? Dan kan je ze reinigen onder de kraan. Bij een bestelling van de SuperFish mosballen krijg je er drie thuisbezorgd. Je kan deze prachtig in je aquarium neerzetten.

Decoratie mosbal van 17 cm

Flamingo heeft een nep mosbal ontwikkelt van maar liefst 17 cm! Dit is geen kleine mosbal om in je aquarium te plaatsen. De decoratieve mosbal is extra groot en valt goed op in je aquarium. Doordat de mosbal lekker groot is en mooi groen van kleur gaan je vissen zich erin verstoppen. Het is een heerlijke schuilplek om tussen te liggen of even in uit te rusten.

Fluval mosbal met filter

Ben je op zoek naar een mosbal die niet alleen een decoratieve waarde heeft? De Fluval Mosbal ziet er niet alleen mooi uit, maar filtert op natuurlijke wijze het water. Hierdoor draagt de bal bij aan kristalhelder water en worden vieze geuren geabsorbeerd. De bal is gemaakt van absorberend hars en zorgt voor de ideale omstandigheden in je aquarium. Na ongeveer twee maanden dien je de mosbal te vervangen voor een nieuw exemplaar. De mosbal is perfect voor een aquarium van 30 tot 60 liter water.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een mosbal?

Een mosbal zorgt voor de filtering van het water en heeft een hoge decoratieve waarde. Je vissen kunnen er ook lekker in verstoppen.

Wat moet je doen als je mosbal bruin wordt?

Meestal is dit een kwestie van goed reinigen. Je kan de mosbal even uit het aquarium nemen en onder de waterkraan reinigen. Gebruik uiteraard geen zeep want dit is slecht voor de mosbal en je aquarium.

Komen mosballen ook voor in de natuur?

Mosballen ontstaan vooral in koud water. Denk aan IJsland en het noorden van Japan. In Japan zijn ze ook populair om in een aquarium te houden.

Kan je een mosbal in elk aquarium plaatsen?

Een kunststof mosbal kan je natuurlijk in elk aquarium plaatsen. Natuurlijke mosballen werken meestal alleen in zoetwater of brakwater. Alleen gaan lang niet alle bewoners in je aquarium goed met de mosballen om. Goudvissen staan er bijvoorbeeld om bekend de bollen uit elkaar te slopen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...