5x Beste Mosbal Aquarium

Mosballen zijn in aquariums in Japan en de Verenigde Staten superpopulair om te planten. Ze hebben een hoge decoratieve waarde en weinig onderhoud nodig. Na verloop van tijd kunnen de mosballen bruin worden. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te draaien. Uiteindelijk kunnen ze afsterven en zijn ze aan vervanging toe. Wil je liever geen echte mosbal in je aquarium? Je kan dan ook nog overwegen om synthetische mosballen in het aquarium te plaatsen. De synthetische mosballen blijven altijd mooi groen en kunnen eenvoudig gereinigd worden. Ben je op zoek naar een mosbal? Wij hebben de vijf beste mosballen voor je aquarium op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste mosballen in je aquarium

Flamingo mosbal met grot

De decoratieve mosbal van Flamingo is niet alleen mooi als decoratie in je aquarium, maar is ook een heerlijke verstopplek voor je vissen. Je vissen vinden het geweldig om zichzelf hierin weg te stoppen in de mini grot in de mosbal. De mosballen zijn leuk om naar te kijken helemaal als je vissen zich erin wegstoppen. Je kan de mosballen reinigen met wat water als deze te vies geworden is.

VanderVeldeWaterplanten mosbal

Ben je op zoek naar mosballen die echt zijn en geen kunststof? De mosballen van VanderVeldeWaterplanten is een bijzondere zuurstofplant voor je aquarium. Je kan hiermee direct zuurstof aan het water toevoegen met mos. Het plantje is absoluut nuttig voor het verbeteren van de waterkwaliteit in je aquarium. Direct vanuit de kwekerij worden ze bij je thuisbezorgd. Je krijgt er ook nog eens een 100% groei garantie bij. Voor een vaste prijs krijg je 5 mosballen van 5 cm groot. Als ze volgroeid zijn kunnen ze zelfs 10 cm groot worden.

Superfish mosballen

Ben je op zoek naar decoratieve mosballen die bijna echt lijken? Dan heeft Superfish een mooi paar mosballen geselecteerd. De mosballen zijn geschikt voor zowel zoet als zoutwater aquaria. Doordat ze nep zijn gaan ze niet dood en blijven ze mooi van kleur. Zien de ballen er niet meer zo fris uit? Dan kan je ze reinigen onder de kraan. Bij een bestelling van de SuperFish mosballen krijg je er drie thuisbezorgd. Je kan deze prachtig in je aquarium neerzetten.

Zooselect decoratie mosbal

Zooselect heeft een nep mosbal ontwikkeld van maar liefst 17 cm! Dit is geen kleine mosbal om in je aquarium te plaatsen. De decoratieve mosbal is extra groot en valt goed op in je aquarium. Doordat de mosbal lekker groot is en mooi groen van kleur gaan je vissen zich erin verstoppen. Het is een heerlijke schuilplek om tussen te liggen of even in uit te rusten.

Decoratieve mosbal

Ben je op zoek naar een kleine, decoratieve mosbal? Dan ben je hier aan het juiste adres. Dit is namelijk een klein mosballetje van maar dertig millimeter in doorsnede. Hierdoor zal de bal niet te veel ruimte in beslag nemen, maar heeft het alsnog een toegevoegde waarde voor jouw aquarium. Vooral inheemse en exotische vissen zullen dol zijn op deze mosbal.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een mosbal?

Een mosbal zorgt voor de filtering van het water en heeft een hoge decoratieve waarde. Je vissen kunnen er ook lekker in verstoppen.

Wat moet je doen als je mosbal bruin wordt?

Meestal is dit een kwestie van goed reinigen. Je kan de mosbal even uit het aquarium nemen en onder de waterkraan reinigen. Gebruik uiteraard geen zeep want dit is slecht voor de mosbal en je aquarium.

Komen mosballen ook voor in de natuur?

Mosballen ontstaan vooral in koud water. Denk aan IJsland en het noorden van Japan. In Japan zijn ze ook populair om in een aquarium te houden.

Kan je een mosbal in elk aquarium plaatsen?

Een kunststof mosbal kan je natuurlijk in elk aquarium plaatsen. Natuurlijke mosballen werken meestal alleen in zoetwater of brakwater. Alleen gaan lang niet alle bewoners in je aquarium goed met de mosballen om. Goudvissen staan er bijvoorbeeld om bekend de bollen uit elkaar te slopen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 mosballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *