5x Beste Aquarium Kast

De aanschaf van een nieuw aquarium is natuurlijk pas het begin van je hobby. Je moet nu nog een plekje bedenken waar je de aquarium gaat neerzetten. Een oplossing om je aquarium mooi op ooghoogte neer te zetten is met een aquarium kast. Een aquarium kast is speciaal gemaakt voor je aquarium. Je kan hier spulletjes in opbergen en je aquarium een eyecatcher in huis maken. Maar wat is nu de beste Aquarium kast om aan te schaffen? Wij hebben een lijst met de vijf beste aquarium kasten voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste aquariumkasten

Juwel aquariumkast

Een 180 liter aquarium heeft van zichzelf een flink gewicht. Dit wil je natuurlijk wel op een stevige kast neerzetten. Speciaal voor de Rio heeft Juwel een eigen aquariumkast ontwikkelt. De kast is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past hierdoor perfect in je interieur. In de kast zitten deurtjes met voldoende opbergruimte voor je spullen. Je kan er verschillende spullen voor je aquarium in opbergen. De aquariumkast is perfect op maat gemaakt voor de Rio 125 en Rekord 800. De kast zelf is vrij stevig en kan daardoor prima het gewicht van je aquarium dragen.

Juwel aquariumkast

Ben je van plan een hoek aquarium aan te schaffen? Dan is het ook handig om hier een speciale aquariumkast voor aan te schaffen. De Juwel Trigon Aquariumkast kan je eenvoudig in de hoek van je woning schuiven. De kast zelf loopt prachtig mee met de ronde vorm van je aquarium. De kast zelf is speciaal ontwikkelt voor de Trigon 190. In de kast zit voldoende opbergruimte om spullen voor je aquarium in op te bergen. Je kan in de kast bijvoorbeeld de filter of spullen voor je vissen opbergen.

Juwel aquariumkast

Ben je in het bezit van de kleine Juwel Lido aquarium? Voor dit aquarium heeft Juwel ook een speciale aquariumkast gemaakt. Je kan deze in verschillende kleuren aanschaffen. Zo past de kast perfect bij je aquarium. Dankzij de extra opbergruimte in de kast kan je alle spullen erin wegwerken. De kast zelf is vrij eenvoudig in elkaar te zetten. Je hoeft dus echt geen super klusser te zijn om de aquariumkast in huis neer te zetten. De kast zelf is vrij stevig en past perfect bij je eigen Lido 200 aquarium van Juwel.

Ferplast aquariumkast

Ferplast heeft ook een speciaal aquarium meubel ontwikkelt voor hun eigen aquariums. Uiteraard kan je deze kast ook gebruiken voor andere aquaria met dezelfde maat. De Dubai is uitgerust met twee deurtjes waar je netjes je spullen in weg kan werken. In het midden zijn open vakken waar je decoratie kan neerzetten. Het aquariummeubel is 121 cm, waardoor je een aquarium van 120 cm erop kwijt kan. De meeste grote aquariums passen hierdoor op het meubel. Je kan de kast in het wit of zwart bestellen. Uiteraard wordt ook dit meubel netjes bij je thuisbezorgd.

Akvastabil aquariumkast

Ben je op zoek naar een aquariumkast die van hoge kwaliteit is? Dan is de aquariumkast van Akvastabil het overwegen waard. Deze kast is namelijk spatwaterbestendig, wat natuurlijk erg handig is met een aquarium. De deuren van de kastjes zijn dubbel gelamineerd en de scharnieren zijn van kwaliteit. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze kast erg lang mee zal gaan. Bovendien is deze kast afgewerkt met aluminium.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een aquariumkast nodig?

Een aquariumkast kan als een soort standaard voor je aquarium figureren. Je kan hiermee je aquarium op ooghoogte zetten. Daarnaast kan je spullen zoals een filter in de kast wegwerken.

Wat is het verschil tussen een gewone kast en een aquarium kast?

Een aquariumkast is extra stevig gebouwd om het gewicht van een aquarium te dragen. Een aquarium kan al snel een paar honderd kg wegen. Daarnaast heeft een kast vaak uitsparingen voor de slangen van je filter. Je kan zo je filter in de kast wegwerken.

Welke maat aquariumkast heb je nodig?

Dit ligt aan de maat van je aquarium. Je kan de maten per kast terugvinden in de beschrijving. Juwel maakt vaak specifieke kasten voor aquarium modellen. Je kan bijvoorbeeld een Rio kast aanschaffen voor je Rio aquarium.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aquariumkasten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *