5x Beste aquarium kast

De aanschaf van een nieuw aquarium is natuurlijk pas het begin van je hobby. Je moet nu nog een plekje bedenken waar je de aquarium gaat neerzetten. Een oplossing om je aquarium mooi op ooghoogte neer te zetten is met een aquarium kast. Een aquarium kast is speciaal gemaakt voor je aquarium. Je kan hier spulletjes in opbergen en je aquarium een eyecatcher in huis maken. Maar wat is nu de beste Aquarium kast om aan te schaffen? Wij hebben een lijst met de 5 Beste aquarium kasten voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 Beste aquarium kasten

Juwel Rio Aquariumkast 180 liter

Een 180 liter aquarium heeft van zichzelf een flink gewicht. Dit wil je natuurlijk wel op een stevige kast neerzetten. Speciaal voor de Rio heeft Juwel een eigen aquariumkast ontwikkelt. De kast is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past hierdoor perfect in je interieur. In de kast zitten deurtjes met voldoende opbergruimte voor je spullen. Je kan er verschillende spullen voor je aquarium in opbergen. De aquariumkast is perfect op maat gemaakt voor de Rio 125 en Rekord 800. De kast zelf is vrij stevig en kan daardoor prima het gewicht van je aquarium dragen.

Juwel Trigon Aquariumkast

Ben je van plan een hoek aquarium aan te schaffen? Dan is het ook handig om hier een speciale aquariumkast voor aan te schaffen. De Juwel Trigon Aquariumkast kan je eenvoudig in de hoek van je woning schuiven. De kast zelf loopt prachtig mee met de ronde vorm van je aquarium. De kast zelf is speciaal ontwikkelt voor de Trigon 190. In de kast zit voldoende opbergruimte om spullen voor je aquarium in op te bergen. Je kan in de kast bijvoorbeeld de filter of spullen voor je vissen opbergen.

Juwel Lido Aquariumkast

Ben je in het bezit van de kleine Juwel Lido aquarium? Voor dit aquarium heeft Juwel ook een speciale aquariumkast gemaakt. Je kan deze in verschillende kleuren aanschaffen. Zo past de kast perfect bij je aquarium. Dankzij de extra opbergruimte in de kast kan je alle spullen erin wegwerken. De kast zelf is vrij eenvoudig in elkaar te zetten. Je hoeft dus echt geen super klusser te zijn om de aquariumkast in huis neer te zetten. De kast zelf is vrij stevig en past perfect bij je eigen Lido 200 aquarium van Juwel.

Ferplast Aquarium meubel Dubai

Ferplast heeft ook een speciaal aquarium meubel ontwikkelt voor hun eigen aquariums. Uiteraard kan je deze kast ook gebruiken voor andere aquaria met dezelfde maat. De Dubai is uitgerust met twee deurtjes waar je netjes je spullen in weg kan werken. In het midden zijn open vakken waar je decoratie kan neerzetten. Het aquariummeubel is 121 cm, waardoor je een aquarium van 120 cm erop kwijt kan. De meeste grote aquariums passen hierdoor op het meubel. Je kan de kast in het wit of zwart bestellen. Uiteraard wordt ook dit meubel netjes bij je thuisbezorgd.

SuperFish Crystal 100

Ben je op zoek naar een aquarium meubel en standaard in één? De SuperFish Crystal 100 is een soort standaard waarin een kastje is weggewerkt. Het kastje is netjes voorzien van een deurtje, zodat je eventuele rommel niet in het zicht hebt. Eén van de grote pluspunten aan het meubel is dat je er een filter in weg kan werken. Aan de achterkant van de kast is zelfs een uitsparing waar je de slangen van de filter doorheen kan doen. Je kan zo eenvoudig een buitenfilter wegwerken. Het meubel is groot genoeg voor een aquarium van 100 liter van SuperFish.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een aquariumkast nodig?

Een aquariumkast kan als een soort standaard voor je aquarium figureren. Je kan hiermee je aquarium op ooghoogte zetten. Daarnaast kan je spullen zoals een filter in de kast wegwerken.

Wat is het verschil tussen een gewone kast en een aquarium kast?

Een aquariumkast is extra stevig gebouwd om het gewicht van een aquarium te dragen. Een aquarium kan al snel een paar honderd kg wegen. Daarnaast heeft een kast vaak uitsparingen voor de slangen van je filter. Je kan zo je filter in de kast wegwerken.

Welke maat aquariumkast heb je nodig?

Dit ligt aan de maat van je aquarium. Je kan de maten per kast terugvinden in de beschrijving. Juwel maakt vaak specifieke kasten voor aquarium modellen. Je kan bijvoorbeeld een Rio kast aanschaffen voor je Rio aquarium.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 x Beste Paardendekens

Paarden beschikken van nature over uniek lichaamsmechanisme wat er voor zorgt dat ze zich goed warm kunnen houden. Dit komt doordat de meeste paarden een winterwacht ontwikkelen, wanneer het kouder...

5x Beste zuurstofschelp

Als het water in je aquarium stil staat komt er geen zuurstof bij. Vissen halen de zuurstof uit het water. Het is daarom belangrijk om zuurstof aan het water toe...

5 Beste vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is helaas verboden. Een ronde kom is namelijk slecht voor de gezondheid van je vissen. Psychisch...

5x Beste circulatiepomp vis

Een aquarium kan niet zonder een speciale circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming in de bak staat. In de zee of een meer is er constant stroming. Het...