5x Beste Aquarium Tafel

Een aquarium kan je natuurlijk niet rechtstreeks op de grond neerzetten. Je wilt vooral kunnen kijken naar je aquarium. De meeste eigenaren schaffen daarom een speciale aquarium tafel aan. Dit is een meubel waar het aquarium precies op past. Je kan het aquarium hierdoor op ooghoogte zetten. Sommige tafels bestaan uit een compleet meubel. In het meubel kan je bijvoorbeeld een buitenfilter wegwerken of de onderhoudsmaterialen voor je vissen. Ben je van plan een aquarium tafel aan te schaffen? Wij hebben de vijf beste aquariumtafels voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke tafel je het beste kan bestellen voor je aquarium.

Lijst met 5 beste aquariumtafels

Juwel aquariumtafel

Ben je in het bezit van een Juwel aquarium? De beste manier om je aquarium als een soort schilderij ten toon te stellen is met een Juwel Aquarium tafel. Dit meubel is speciaal gemaakt voor de Aquarium Rekord 700. De tafel is 60 cm breed. Je kan hier dus een aquarium van maximaal 60 cm breed op neerzetten. Uiteraard kan je er ook een klein aquarium opztten. Dankzij de witte kleur van de tafel matcht hij al snel in je interieur. Je hebt zo een mooie tafel om je aquarium op te zetten.

Juwel aquariumtafel

Is jouw aquarium iets groter dan 60 cm? Dan hebben we de Juwel Multistandaard 835 nog voor je in de aanbieding. Dit is een standaard waar je een aquarium tot 80 cm op kan zetten. De Rio 125 en Rekord 800 aquarium past hier prima op. Het meubel is voorzien van een plankje in het midden. Dit is voor extra stevigheid, maar je kan uiteraard ook wat spulletjes op het plankje neerzetten. De tafel is in exact dezelfde kleur uitgevoerd als het aquarium zelf.

Tetra aquariumtafel

Tetra is natuurlijk naast Juwel een bekend aquarium merk. Speciaal voor de 105 liter aquaria is de Tetra gemaakt. Dit is een tafel waar je een aquarium op kan zetten. Aan de zijkant van de tafel zijn plankjes netjes weggewerkt. Je kan hier eventueel spulletjes uit het zicht neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan voer voor de vissen, buitenfilter of een schepnetjes. Je kan de tafel tegelijkertijd als meubel en tafel gebruiken. Dit is absoluut een groot pluspunt want je hebt altijd wel een paar spullen die je voor je aquarium nodig hebt. Kortom een prima tafel om voor je aquarium aan te schaffen.

SuperFish aquariumtafel

Ben je in het bezit van een beginners aquarium van maximaal 50 liter? Dan kan de SuperFish Aquarium de oplossing zijn. Dit is een aquarium tafel speciaal ontworpen voor een klein aquarium tot maximaal 50 liter. Ben je in het bezit van een SuperFish 50? Dan past dit aquarium er perfect op. De tafel is voorzien van een plankje. Je kan hier eventueel nog wat spulletjes opzetten. Het enige nadeel van een tafel is dat de spulletjes altijd in het zicht blijven. Als je het netjes wilt opruimen, dan kan je het beste voor een aquarium meubel kiezen.

Ferplast aquariumtafel

Ben je op zoek naar een aquarium tafel die past bij het aquarium ‘Ferplast Dubai 100’? Dan is de tafel van Ferplast hiervoor zeker geschikt: deze is er zelfs voor gemaakt. De tafel is aan de zijkanten voorzien van plankjes. Deze zijn dus weggewerkt uit het zicht. Op de plankjes kan je eventueel nog spullen voor je aquarium wegwerken. Denk bijvoorbeeld aan een buitenfilter of voer voor je vissen. De spullen liggen zo niet meer in het zicht en het aquarium zelf komt mooi op ooghoogte te staan.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een aquarium tafel nodig?

Met een aquarium tafel kan je het aquarium op ooghoogte neerzetten. Je aquarium valt zo mooi op en is echt een levend schilderij in je woning. Je kan een aquarium tenslotte niet direct op de grond zetten.

Wat is het verschil tussen een gewone tafel en aquarium tafel?

Je moet er rekening mee houden dat een aquarium een flink gewicht heeft. Vooral gevuld met water en eventueel stenen gaat het soms om een paar honderd kg. Een aquarium tafel is gemaakt om dit gewicht te dragen. Je loopt zo niet het risico dat de tafel door z’n voegen barst als je er een aquarium opzet.

Bestaat er voor elke maat aquarium een tafel?

De meeste bekende merken hebben voor hun eigen aquaria een speciale tafel ontwikkelt. Juwel heeft bijvoorbeeld voor verschillende modellen een speciale tafel ontwikkelt.

Wat is het verschil tussen een aquarium tafel en meubel?

Een aquarium meubel heeft meestal speciale kastjes waar je spullen in kan opbergen. Een tafel is meestal alleen een soort standaard waar je het aquarium op kan zetten.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aquariumtafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *