5x Beste Aquarium Pomp

Vissen zijn gewend dat er in de zee een constante stroming is. In een aquarium staat het water natuurlijk stil. Het is belangrijk om de wereld van je vissen zo natuurgetrouw na te bootsen. Met een aquarium pomp kan je aquarium laten doorstromen. De pomp wordt meestal gecombineerd met een filter. Zo blijft je aquarium niet alleen in beweging, maar ook helder en vrij van algen en bacteriën. Ben je van plan om zelf een aquarium op te zetten? Wij hebben de 5 beste aquarium pompen voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke pomp je nodig hebt.

Lijst met 5 beste aquarium pompen

Juwel Eccoflow 1000

De Juwel Ecoflow is een compleet nieuwe generatie met aquarium pompen van Juwel. Juwel is al jaren één van de beste merken op het gebied van aquaria. De Ecoflow is een dubbel gelaagde aquariumpomp en staat bekend om de stille motor. Je hoort hierdoor bijna niet dat de pomp het water rondpompt. Daarbij verbruikt deze pomp ook nog eens relatief weinig stroom. Wil je de Eccoflow 1000 in een zee aquarium gebruiken? Je kan eventueel los keramische assen bestellen. Door deze in de pomp te monteren kan je hem in zoutwater gebruiken. De pomp reinigt zichzelf ook nog eens automatisch, zodat er geen vuil tussen de assen kan komen. Je kan de Eccoflow in verschillende capaciteiten bestellen. De 1.000 pompt 1.000 liter per uur rond.

Tetra 150 luchtpomp

Ben je in het bezit van een klein aquarium van 80 tot 150 liter? Dan is de Tetra 150 de ideale oplossing om in je aquarium te plaatsen. Deze pomp zorgt voor een stroming van 150 liter per uur. De pomp heeft een rustige werking dankzij de geluidsisolerende kamers. De pomp zelf is gemaakt van een stevige kast en is daardoor robuust om in je aquarium te plaatsen. De Tetra pomp heeft al jaren een uitstekende kwaliteit en staat bekend als een betrouwbare luchtpomp. Je kan hem vrij eenvoudig bedienen en zelf de stroming in je aquarium instellen.

SuperFish Smartair 2

De SuperFish Smartair 2 is een speciale luchtpomp gemaakt door het aquarium merk SuperFish. De pomp is geschikt voor aquaria van 50 tot 100 liter. Met een zeer laag geluidsniveau kan je tot wel 320 ml per minuut rondpompen. Dit komt neer op 38 liter per uur. De luchtpomp van SuperFish staat bekend als geruisloos en is zeer gebruiksvriendelijk. Ben je het zat om nog langer last te hebben van herrie via je pomp? Dan is de SuperFish Smartair 2 zeker weten de oplossing!

Eheim circulatiepomp

Ben je op zoek naar een manier om constante stroming in je aquarium te krijgen? Dan kan je overwegen een Ehiem circulatiepomp aan te schaffen. De pomp is super geschikt voor het rondpompen van water in je aquarium. De Eheim is een universele pomp. Je kan de pomp dus in vrijwel elk aquarium gebruiken. De Eheim heeft ook nog eens een capaciteit van 20 liter per minuut. De stroomkabel waarmee de pomp verbonden wordt is 1,7 meter lang. Zo kan je hem eenvoudig op je stroomnetwerk aansluiten.

Eheim Luchtpomp 200

Ben je op zoek naar een Eheim luchtpomp met net iets meer vermogen? Dan kan je de Eheim Luchtpomp 200 aanschaffen. Deze pomp kan 200 liter per uur rondpompen en heeft twee uitgangen. De lucht die door de pomp uitgestoten wordt komt in kleine belletjes. Hierdoor wordt het zuurstof in het aquarium zo optimaal mogelijk opgenomen. Je kan deze pomp eenvoudig tussen een filter in monteren. Deze combinatie zorgt ervoor dat je bak prachtig schoon blijft. Je kan zelf bij de filter bepalen hoe snel het water rondgepompt wordt. Dit kan tot maximaal 200 liter per uur. Elke utitgang van de pomp kan tot wel 100 liter per uur rondpompen. Dankzij speciale schokdempers maakt de pomp vrijwel geen geluid. De pomp heeft een zeer stille werking en ook nog eens een lange levensduur.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een aquarium pomp nodig?

Een aquarium pomp zorgt voor stroming in je aquarium. Dit is noodzakelijk om de natuurlijke situatie voor vissen na te bootsen. In de natuur staat het water ook niet stil. Daarnaast voorkom je met stromend water bepaalde ziektes in het water.

Kan je een pomp koppelen aan een filter?

De meeste merken hebben een pomp die je kan koppelen aan een filter. Eheim produceert bijvoorbeeld ook filters waar je de pomp tussen kan zetten.

Hoeveel liter moet mijn pomp per uur rond pompen?

Je pomp moet minimaal 1 keer per uur je complete bak kunnen rondpompen. Als je een 60 liter bak hebt moet je pomp 60 liter per uur kunnen pompen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aquariumpompen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *