5x Beste Magnetische Raamwisser

In elk aquarium gaan op ten duur algen groeien. Dit is een natuurlijk proces door de invloed van licht. Natuurlijk is het vervelend als de algen je zicht in het aquarium beperken. Met een magnetische raamwisser kan je eenvoudig de algen van de ruit verwijderen. Je kan hiermee de ruiten van buiten uit schoonmaken. De raamwisser zit met een magneet aan de ruit vast. Aan de buitenkant kan je de magneet bewegen en zo de raamwisser gebruiken. Ben je op zoek naar een nieuwe raamwisser? Wij hebben de vijf beste magnetische raamwissers voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste magnetische raamwissers

Mag-Float algenmagneet

De algenmagneet van Mag-Float is verkrijgbaar in verschillende maten en wordt gebruikt om algen van je ruit te wissen. De L maat wordt als beste beoordeeld door aquarium bezitters. Je kan hiermee eenvoudig de algen van je raam afpoetsen. Een extra pluspunt is dat de algenmagneet drijvend is. Geloof ons het gaat een keer gebeuren dat je magneet ergens tegenaan stoot tijdens het poetsen en los laat. Het is dan fijn als de algenmagneet blijft drijven en je deze uit de bak kan vissen. Je kan zo eenvoudiger je bak reinigen en efficiënt schoonhouden. De L kan tot een glasdikte van 10 mm gebruikt worden.

PetPetrol algenmagneet

PetPetrol heeft uiteraard ook een algenmagneet ontwikkeld om de algen van je ruit te poetsen. Dankzij de magneet kan je de ruiten aan de buitenzijde poetsen en schoonhouden. Je kan zo door helder glas blijven kijken. De PetPetrol magneet staat erom bekend dat deze vrij snel het glas reinigt en weer helder schoon krijgt. Binnen een handomdraai is je aquariumruit weer vrij van algen. Dit is natuurlijk wel zo fijn als je even de ruit wilt reinigen.

Mag-Float algenmagneet

Ben je op zoek naar een algenmagneet met een extra functie? Dan kan je gebruik maken van de Mag-Float Algenmagneet met mes. Dit is een algenmagneet die bovenop ook nog eens een mesje heeft zitten. Het mesje kan je gebruik voor hardnekkige algen. Soms kan je over de ruit heen blijven gaan, maar zit de alg echt vastgezogen aan de ruit. Met een mesje kan je de lagen van de ruit krabben. Uiteraard is het wel een speciaal ontwikkelt aquarium mesje. Je krijgt er dus geen krassen van in je ruit. Laat de magneet per ongeluk los? Dan gaat de Mag-Float drijven. Je kan hem zo weer uit de bak vissen en weer terug op de ruit plaatsen.

Aqua Nova algenmagneet

Een algenmagneet is handig als je een vissenkom hebt. En die van Aqua Nova is een echte musthave, want deze staat erom bekend dat het algen op een eenvoudige manier verwijdert. Bovendien is dit een prettige algenmagneet: als deze loslaat zal de magneet gaan drijven. Hierdoor kun je ‘m makkelijk uit het water vissen en weer terugzetten op zijn oude plek.

AquaScape algenmagneet

Ben je op zoek naar een kleine algenmagneet, die geschikt zal zijn voor een klein aquarium? Dan is het magneet van AquaScape een goede keuze. Deze magneet is namelijk klein van formaat maar heeft alsnog een sterke kracht. Je kunt dus snel het glas schoonmaken zonder dat het magneet eraf valt.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een magnetische raamwisser nodig?

Het is vrij lastig om de ruit onderwater te reinigen. Met de magnetische raamwisser kan je een magneet over de ruit heen halen. De magneet trekt de algen als het ware los. Je krijgt zo een schone ruit.

Krijg je krassen van een magnetische raamwisser?

Controleer goed of er geen zand of kiezelsteentjes tussen de raamwisser zit. Als er geen zand of kiezelsteentjes tussen zit krijg je in principe geen krassen.

Kan je een magnetische ruitenwisser voor gebogen ruiten gebruiken?

Helaas kan je een magnetische ruitenwisser alleen bij gebogen ruiten gebruiken. Een alternatief zijn speciale handschoenen die je met je hand langs de gebogen ruit kan halen. De magnetische ruitenwisser kan vaak niet goed in de gebogen ruit komen.

Blijft een magnetische ruitenwisser altijd drijven?

In onze top 5 staan alleen magnetische ruitenwissers die blijven drijven. Dit is wel zo fijn als de magneet per ongeluk los laat. Je hoeft zo niet op zoek te gaan naar de ruitenwisser.

Bekijk hieronder de volledige top-5 algenmagneten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *