5 Beste Magnetische raamwissers

In elk aquarium gaan op ten duur algen groeien. Dit is een natuurlijk proces door de invloed van licht. Natuurlijk is het vervelend als de algen je zicht in het aquarium beperken. Met een magnetische raamwisser kan je eenvoudig de algen van de ruit verwijderen. Je kan hiermee de ruiten van buiten uit schoonmaken. De raamwisser zit met een magneet aan de ruit vast. Aan de buitenkant kan je de magneet bewegen en zo de raamwisser gebruiken. Ben je op zoek naar een nieuwe raamwisser? Wij hebben de 5 Beste magnetische raamwissers voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste magnetische raamwissers

Mag-Float Algenmagneet L

De algenmagneet van Mag-Float is verkrijgbaar in verschillende maten en wordt gebruikt om algen van je ruit te wissen. De L maat wordt als beste beoordeeld door aquarium bezitters. Je kan hiermee eenvoudig de algen van je raam afpoetsen. Een extra pluspunt is dat de algenmagneet drijvend is. Geloof ons het gaat een keer gebeuren dat je magneet ergens tegenaan stoot tijdens het poetsen en los laat. Het is dan fijn als de algenmagneet blijft drijven en je deze uit de bak kan vissen. Je kan zo eenvoudiger je bak reinigen en efficiënt schoonhouden. De L kan tot een glasdikte van 10 mm gebruikt worden.

Tetra algenmagneet

Tetra heeft uiteraard ook een algenmagneet ontwikkelt om de algen van je ruit te poetsen. Dankzij de magneet kan je de ruiten aan de buitenzijde poetsen en schoonhouden. Je kan zo door helder glas blijven kijken. De Tetra magneet staat erom bekend dat deze vrij snel het glas reinigt en weer helder schoon krijgt. Binnen een handomdraai is je aquariumruit weer vrij van algen. Dit is natuurlijk wel zo fijn als je even de ruit wilt reinigen.

Mag-Float Algenmagneet met mes

Ben je op zoek naar een algenmagneet met een extra functie? Dan kan je gebruik maken van de Mag-Float Algenmagneet met mes. Dit is een algenmagneet die bovenop ook nog eens een mesje heeft zitten. Het mesje kan je gebruik voor hardnekkige algen. Soms kan je over de ruit heen blijven gaan, maar zit de alg echt vastgezogen aan de ruit. Met een mesje kan je de lagen van de ruit krabben. Uiteraard is het wel een speciaal ontwikkelt aquarium mesje. Je krijgt er dus geen krassen van in je ruit. Laat de magneet per ongeluk los? Dan gaat de Mag-Float drijven. Je kan hem zo weer uit de bak vissen en weer terug op de ruit plaatsen.

Algenmagneet met hout look

Een algenmagneet is handig, maar ziet er meestal niet mooi uit. De kans is groot dat je hem een beetje in het aquarium wegstopt. Gelukkig is dit niet meer nodig. Wallko heeft een speciale aquarium magneet met hout look ontwikkelt. Dit is een magneet die je wel in het zicht wilt laten zitten. De magneet ziet er aan de buitenkant uit als een stukje hout. Door het hout over je ruit heen en weer te bewegen kan je de ruit poetsen. De buitenzijde is gemaakt van eikenhout en ziet er luxe uit. De magneet in de bak is drijvend en komt dus boven drijven als je hem verliest tijdens het poetsen.

SuperFish Nemo Algenmagneet

Absoluut de grappigste algenmagneet die wij konden vinden is de SuperFish Nemo. De Nemo bestaat uit twee delen. Eén veel bestaat uit de staart van Nemo en hou je buiten de bak. Het hoofd van Nemo blijft in de bak zitten. Je kan door Nemo heen en weer te bewegen aan de buitenzijde de ruit schoonpoetsen. De magneet is een leuke toevoeging voor je aquarium en je kan de ruit ermee schoonhouden.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een magnetische raamwisser nodig?

Het is vrij lastig om de ruit onderwater te reinigen. Met de magnetische raamwisser kan je een magneet over de ruit heen halen. De magneet trekt de algen als het ware los. Je krijgt zo een schone ruit.

Krijg je krassen van een magnetische raamwisser?

Controleer goed of er geen zand of kiezelsteentjes tussen de raamwisser zit. Als er geen zand of kiezelsteentjes tussen zit krijg je in principe geen krassen.

Kan je een magnetische ruitenwisser voor gebogen ruiten gebruiken?

Helaas kan je een magnetische ruitenwisser alleen bij gebogen ruiten gebruiken. Een alternatief zijn speciale handschoenen die je met je hand langs de gebogen ruit kan halen. De magnetische ruitenwisser kan vaak niet goed in de gebogen ruit komen.

Blijft een magnetische ruitenwisser altijd drijven?

In onze top 5 staan alleen magnetische ruitenwissers die blijven drijven. Dit is wel zo fijn als de magneet per ongeluk los laat. Je hoeft zo niet op zoek te gaan naar de ruitenwisser.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...