5x Beste Visvoerautomaat voor de Vijver

In je vijver wil je natuurlijk zoveel mogelijk de vrije natuur nabootsen. In de natuur krijgen je vissen niet op vaste tijden te eten. Ze eten meerdere kleine porties verspreid over de dag. Natuurlijk is het een hoop werk om dit zo natuurlijk mogelijk na te bootsen. Daarbij wil je ook niet te veel voeren om vervuiling in de vijver tegen te gaan. Een manier om je vissen verspreid over de dag eten te geven is met een visvoerautomaat. Op verschillende tijden verspreid over de dag krijgen je vissen te eten. Je kan de automaat helemaal zelf instellen en je vissen gevarieerd voeren. Wij hebben een lijst gemaakt met de vijf beste visvoerautomaten voor de vijver. Je kan zo eenvoudig automatisch je vissen voeren

Lijst met 5 beste visvoerautomaten voor de vijver

Juwel visvoerautomaat

Eén van de best beoordeelde visvoerautomaten voor de vijver is de automatische voederautomaat van Juwel. Dit is een automaat die je zowel in de vijver als het aquarium kan gebruiken. De automaat geeft je koi karpers of vijvervissen altijd de juiste dosering voer. Door verspreid over de dag te voeren zorg je voor een verbeterde weerstand en gezondheid onder je vissen. Doordat de dosering perfect is wordt het voer altijd direct opgegeten. Hierdoor ontstaat er geen onnodige vervuiling in de vijver en wordt het filter minder zwaarbelast. Je kan zelf de timer van de voerautomaat instellen tot twee keer per dag en in totaal heeft de automaat ruimte voor zestig porties.

Aquaforte Fish Feeder 5 liter automaat

Wil je eenvoudig en snel je vissen automatisch voeren? Dan kan je kiezen voor de AquaForte Fish Feeder 5 liter automaat. Met de automaat kan je verspreid over de dag meerdere kleine hoeveelheden voeren. Hierdoor groeien de vissen in je vijver beter en worden ze gezonder. De vijver filter wordt dankzij de kleine porties ook minder zwaar belast. Vooral voor een koi karper is het fijn als de waterkwaliteit verbeterd door gespreid te voeren. De visvoerautomaat voor de vijver kan tot wel 6 keer per dag automatisch voeren. Wil je tussendoor nog extra handmatig voeren? Dan kan je op de knop op de automaat drukken. De hoeveelheid voer kan je per voerbeurt instellen net als de voertijden. De voerautomaat werkt op batterijen en heeft een LED scherm om het schema in te stellen.

Hozelock voerautomaat voor de vijver

Wil je graag op gezette tijden je koi karpers voeren? Dan kan je kiezen voor de Hozelock visvoerautomaat. Je kan hier tot 800 ml aan sticks of korrelvoer in opslaan. Met een speciale standaard kan je de voerautomaat direct boven de vijver hangen. Je kan zowat verder van de kant af de vissen voeren. Tot wel 6 keer per dag kan je op gezette tijden je vissen automatisch voeren. De voerautomaat werkt op 2 Aa batterijen. Het voerautomaat werkt zonder computer, maar met een betrouwbare draaiklok.

X Clear visvoerautomaat

Geef voortaan automatisch je vissen te eten met de X Clear visvoerautomaat. Met drie handige knoppen kan je de tijden instellen waarop je vissen te eten krijgen. Je kan zo verspreid over de dag een klein portie eten aan je vissen geven. Dit zorgt vooral bij koi karpers voor de optimale groei en kleurpatroon. Een kleinere dosering zorgt voor een verbeterde gezondheid bij de vissen in de vijver. Daarbij wordt het water en de filter minder belast.

Velda Fish Feeder Pro

Ben je op zoek naar een professionele visvoerautomaat? Dan kan je kiezen voor de Velda Fish Feeder Pro. De automaat geeft je vijvervissen een gebalanceerd voerschema. Je kan de machine eenvoudig instellen en tot wel 20 keer per dag kleine porties voer geven. Je voorkomt zo dat je filter overbelast blijft en het water blijft mooi schoon. Dankzij het unieke ontwerp van de voerautomaat blijft je voer ook droog en smetvrij. De voerautomaat wordt geleverd met een speciaal montagesysteem voor bij de vijver.

Veelgestelde vragen

Waarom kan je het beste verspreid over de dag voeren?

In de natuur eet een koi karper vaak kleine porties de hele dag door. De vissen zijn niet gewend om alles in één keer op te eten. Als je teveel voert nemen ze te weinig voedingsstoffen op. Dit zorgt voor vervuiling in de vijver. Je kan je vissen hierdoor niet goed meer zien en dit gaat ten kosten van de gezondheid van de vissen.

Wanneer kan je het beste een visautomaat aanschaffen?

Een visautomaat zorgt ervoor dat je niet meer vergeet je vissen te voeren. Maar zorgt er ook voor dat je vissen gevoerd worden als je een weekendje weg bent of aan het werk bent. Je kan zo flink wat tijd besparen door een visautomaat aan te schaffen.

Werkt een visautomaat op elektra?

De meeste automaten werken op batterijen. Je hoeft dus niet een extra stroompunt ervoor in de tuin te maken. We raden je wel aan om de batterijen regelmatig te vervangen. Je wilt tenslotte niet dat je vissen niets te eten krijgen als je op vakantie bent.

Bekijk hieronder de volledige top-5 automatische visvoerautomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *