5x Beste Aquarium voor Beginners

Stiekem droom je ervan om je eigen aquarium te bezitten. Het lijkt je geweldig om een levend schilderij in de woonkamer neer te zetten. Het enige nadeel is dat je totaal geen ervaring hebt met het houden van vissen. Je bent daarom op zoek naar het beste aquarium voor beginners. Maar welk aquarium kan je het beste aanschaffen? Wij helpen je graag op weg met de vijf beste aquariums voor beginners. Je kan zo meteen een vliegende start maken met het houden van vissen.

Lijst met vijf beste aquariums voor beginners

Juwel Primo Aquarium

Juwel is al jaren het nummer één aquarium merk voor het houden van vissen. De Juwel Primo Aquarium is perfect als je net van start gaat met het houden van vissen. De meeste aquaria van Juwel zijn meteen een gigantisch formaat. Dit beginnersaquarium heeft een inhoud van 60 liter. Perfect om mee te beginnen. Het aquarium helpt je meteen op weg met een bijgeleverd BioFlow One binnenfilter. Een binnenfilter houdt het water in de aquarium en voorkomt lekkages. De temperatuur wordt geregeld met een bijgeleverd waterelement van 50 watt. Het aquarium is 100% waterdicht en uitgerust met LED verlichting. Er is eventueel ook nog een losse onderkast voor verkrijgbaar. Hier kan je eventueel de spullen voor je vissen in opbergen.

SuperFish Start 30

Klein beginnen is altijd een goed idee als je net van start gaat. SuperFish Start 30 helpt je direct op weg. Met dit aquarium kan je ook nog eens meteen beginnen met het houden van tropische vissen. In het aquarium past 25 liter water. Je kan er dus niet super veel vissen in houden, maar hij is wel helemaal compleet. Zo is het aquarium voorzien van LED verlichting, binnenfilter en een verwarmingspomp. Je kan hiermee meteen aan de slag met je eerste aquarium. Alle praktische benodigdheden zijn inbegrepen.

SuperFish Start 50

Is een aquarium van 25 liter toch net iets te klein? Begin dan meteen met de SuperFish Start 50. Dit aquarium is compleet uitgerust om van start te gaan met het houden van vissen. Het houden van vissen wordt een stuk eenvoudiger als je met een uitstekend aquarium van start gaat. De SuperFish Start 50 wordt niet alleen uitstekend beoordeeld, maar bevat ook alles om van start te gaan. Ben je van plan om tropische vissen te houden? Dan krijg je een complete starterskit van SuperFish cadeau. Je krijgt zelfs speciale bacteriën om het water op te starten. Daarnaast is het aquarium voorzien van LED verlichting, verwarming en een binnenfilter. Kortom je kan direct van start met je eigen aquarium.

SuperFish Panorama 20 liter

Ben je op zoek naar een klein aquarium om mee te starten? Met de SuperFish Panorama heb je alles compleet om mee van start te gaan. Uniek in tegenstelling tot de andere SuperFish aquaria is dat dit model een gebogen glas heeft. Hierdoor krijgt het aquarium een prachtig panoramisch effect. Doordat het aquarium een inhoud heeft van slechts 20 liter is er vrij weinig nodig om hem te laten draaien. Het aquarium wordt geleverd met een binnen filter, LED lichtkap en warmtepomp. Er wordt zelfs een achtergrond bijgeleverd om je aquarium helemaal af te maken! Is 20 liter net iets te klein? Je kan ditzelfde aquarium ook als 50 liter bestellen en direct een slag groter gaan.

Tetra aquarium 54 liter

Heb je al aardig wat vissen? Dan kan het aquarium van Tetra een goede keuze voor jou zijn. Hier kan namelijk wel 54 liter water in, wat prima is voor een beginner én waar een boel vissen in kunnen. Bovendien heeft dit aquarium led-verlichting, een binnenfilter en een verwarmer. Ook krijg je een potje voer en een flesje watervoorbereider bij de bestelling. Een prima starterskit!

Veelgestelde vragen

Hoeveel vissen mogen er in mijn aquarium?

Dit ligt aan het soort vis dat je gaat houden. Elke vis heeft 1 liter water per cm vis nodig. Controleer op internet wat de maximale maat van je vis is. Als dit 6 cm is voor een volwassen vis, dan heb je 6 liter water nodig voor 1 vis.

Wat heb je nodig om een aquarium op te starten?

Een aantal basis benodigdheden worden meestal bijgeleverd. Over het algemeen heb je een aquarium, filter, pomp, verwarmingselement, verlichting en opstart bacteriën nodig. Daarnaast is een bodembedekker zoals grint en plantjes nodig voor de biodiversiteit in de bak. Een starterset met watertesters kan ook een slimme investering zijn. Je weet zo of je water voldoende is om vissen toe te voegen.

Hoe groot moet je starters aquarium zijn?

Dit ligt eraan. Hoeveel vissen wil je straks gaan houden? Wil je beginnen met 10 vissen? Dan kan een 60 liter bak prima zijn. Begin je met 2 vissen? Dan kan je zelfs voor een 25 liter bak gaan. Je kan natuurlijk als het bevalt altijd nog groter gaan en je vissen overzetten op een groter aquarium.

Kost het starten van een aquarium veel geld?

Dit hangt af van het soort vis dat je gaat houden en het formaat van de bak. Voor € 100 tot € 150 kan je al een prima start maken met je nieuwe hobby. Als je voor een grote bak gaat zal je zien dat de kosten meestijgen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aquariums voor starters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *