5x Beste tropisch aquarium

Een tropisch aquarium wordt gebruikt voor het houden van warm water vissen. Warm water vissen hebben iets meer verzorging nodig in tegenstelling tot koud water vissen. Daar staat tegenover dat het een prachtig levend schilderij voor je woonkamer is. Voor het opstarten van je eigen tropisch aquarium kan je het beste op zoek gaan naar het beste tropisch aquarium. Als je het beste aquarium voor je vissen uitzoekt is het niet meer lastig om tropische vissen te houden. Wij helpen je in ieder geval op weg met de 5 Beste tropische aquariums voor je vissen. Je weet zo precies welk aquarium je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 Beste tropische aquarium

SuperFish Start 30 Tropical Kit

Als je voor het eerst een tropisch aquarium gaat opzetten, dan kan het slim zijn om niet te groot te beginnen. Met SuperFish Start 30 Tropical Kit haal je direct een starterskit in huis. Het Aquarium is niet al te groot en daarom perfect om mee te beginnen. Het Aquarium heeft namelijk een inhoud van 30 liter. Daarnaast krijg je alle accessoires die je nodig hebt om je eigen tropische aquarium te starten. Zo ontvang je er een verwarmingselement, filter, thermometer en testers bij. Kortom alles om een goede start te maken voor je aquarium. Perfect als je net met deze nieuwe hobby van start gaat.

Juwel Aquarium Rio 350 liter

Wil je het echt meteen professioneel aanpakken? Juwel is al jaren het beste merk voor je tropische aquarium. Met een Juwel Aquarium kan je meteen een uitstekende start maken. De Juwel Rio 350 is meteen een krachtpatser waar 350 liter water in past. Het aquarium is 121 cm breed, waardoor je vissen de ruimte krijgen om te genieten van hun nieuwe onderkomen. Het aquarium wordt standaard geleverd met een Bioflow L filtersysteem. Het binnenfilter houdt het water ook in het aquarium. Een speciaal kastje is hierdoor niet noodzakelijk, maar wordt wel los verkocht voor de Juwel Aquarium. Daarnaast zit er een krachtige circulatiepomp bij om het water te laten stromen. De temperatuur regel je ook nog eenvoudig met de verwarmingspomp van 300 watt. Het Aquarium is tevens voorzien van duurzame LED verlichting. Kortom een aquarium dat volledig aan de verwachtingen voldoet.  

SuperFish Aqua 70 LED

Ben je fan van het merk SuperFish, maar is de eerste aquarium net iets te klein? Dan kan je voor de SuperFish Aqua 70 kiezen. Dit is een aquarium gevuld met 70 liter water. Kortom een prima maat om mee te starten. Het aquarium is 58 x 40 cm en past daardoor al snel als schilderij in je woonkamer. Het aquarium wordt ook nog eens geleverd met een complete starterset voor het houden van tropische vissen. Perfect als je een beginner bent. Er zit een 100 Watt verwarmingspomp, binnenfilter, thermometer en starterset met bacteriën bij. De starterset zorgt ervoor dat je water geschikt wordt gemaakt voor het houden van tropische vissen. Daarnaast ontvang je een schepnetje en is het aquarium voorzien van 8 Watt LED verlichting.

SuperFish Home 80 LED

Ben je op zoek naar een tropisch aquarium dat er ook nog eens prachtig uitzet? Dan kom je uit bij de SuperFish Home 80 LED. Dit is een modern ogende aquarium dat perfect uitgevoerd is voor het houden van tropische vissen. Het systeem wordt ook nog eens geleverd als plug & play aquarium. Je kan dus direct aan de slag om deze 80 liter aquarium te vullen en in te richten. Extra speciaal is dat het aquarium geleverd wordt met LED verlichting inclusief afstandsbediening. Met de afstandsbediening kan je de zonsopgang nabootsen. Het aquarium is hiervoor ook voorzien van twee kleuren LED. Het aquarium is voorzien van een Aqua-Flow ingebouwde waterfilter met verwarmingspomp. Het moderne design van het aquarium zorgt ervoor dat het perfect is voor het maken van een levend schilderij in de woonkamer.

Juwel Lido 120 LED Aquarium

Ben je op zoek naar een compact aquarium, maar toch met voldoende inhoud? De Juwel Lido 120 LED is een perfect aquarium om mee van start te gaan. Juwel is al jaren het nummer één merk voor aquariums. Dit exemplaar is ook nog eens voorzien van een chique donkerhouten rand om je schilderij compleet te maken. Het aquarium is voorzien van 120 liter, maar slechts 61 cm breed. Hierdoor past hij perfect in zelfs de kleine woonkamers. Het aquarium is voorzien van de bekroonde Bioflow filtersysteem dat het water van binnenuit filtert. Daarnaast is het aquarium voorzien van LED verlichting. Verder zit er in het filter een circulatiepomp. Zo kan je het water met een uitstekende stroming blijven rondpompen. Kortom een prima aquarium voor starters met een beperkte ruimte in huis.

Veelgestelde vragen

Welke accessoires heb je nodig voor een tropisch aquarium?

Voor een tropisch aquarium is het belangrijk dat je water voldoende in beweging is en op temperatuur blijft. Zorg voor een waterpomp en verwarmingselement. Daarnaast is verlichting en een filter van belang. Bij de meeste startersets hierboven zijn de accessoires inbegrepen.

Wanneer mogen de vissen in het aquarium?

Het is belangrijk dat de waterkwaliteit voldoende is voor het type vis dat je gaat houden. Dit duurt soms wel 1 tot 2 weken. Met speciale start bacteriën kan je het proces versnellen. Bestel speciale watertests om de kwaliteit van je water te controleren. Zo weet je precies wanneer je vissen erin mogen. Neem hier vooral de tijd voor want je wilt niet dat je vissen dood gaan.

Is de basis filter voldoende voor je aquarium?

Voor het schoonhouden van je aquarium kan je overwegen een buitenfilter aan te schaffen. Deze is meestal net iets krachtiger, dan de gratis binnenfilter. Je kan hiermee eenvoudiger je aquarium schoonhouden en je hebt er minder werk aan. Wij adviseren wel nog een extra filter aan te schaffen voor het goed schoonhouden van je aquarium.

Hoeveel vissen passen er in mijn aquarium?

Dit hangt helemaal af van de maximale maat van het soort vis dat je gaat houden. Online kan je bijvoorbeeld lezen dat een guppy maximaal 6 cm wordt. Voor elke cm vis heb je 1 liter water nodig. Voor 10 guppy’s is een bak van 60 liter noodzakelijk.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 x Beste Paardendekens

Paarden beschikken van nature over uniek lichaamsmechanisme wat er voor zorgt dat ze zich goed warm kunnen houden. Dit komt doordat de meeste paarden een winterwacht ontwikkelen, wanneer het kouder...

5x Beste zuurstofschelp

Als het water in je aquarium stil staat komt er geen zuurstof bij. Vissen halen de zuurstof uit het water. Het is daarom belangrijk om zuurstof aan het water toe...

5 Beste vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is helaas verboden. Een ronde kom is namelijk slecht voor de gezondheid van je vissen. Psychisch...

5x Beste circulatiepomp vis

Een aquarium kan niet zonder een speciale circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming in de bak staat. In de zee of een meer is er constant stroming. Het...