5x Beste Kleine Aquarium

Als de ruimte in huis beperkt is kan je helaas geen groot aquarium neerzetten. Je bent eigenlijk op zoek naar een klein aquarium. Maar welk aquarium kan je het beste aanschaffen? Wij hebben een lijst met de vijf beste kleine aquarium gemaakt. Je kan zo precies zien welk aquarium een optie is om aan te schaffen. De aquariums zijn niet alleen perfect voor weinig ruimte, maar ook om met je hobby van start te gaan.

Lijst met 5 beste kleine aquariums

SuperFish 20 Goudvis editie

Ben je op zoek naar een kleine aquarium voor het houden van goudvissen? Dan kan je kiezen voor de SuperFish 20 Goudvis editie. Dit model is helemaal ingericht voor het houden van goudvissen. De inhoud van het aquarium is 20 liter. Hierdoor kan je maximaal 20 cm aan goudvissen houden. Dit komt meestal neer op 2 a 3 goudvissen. Dit model is perfect voor iedereen die voor het eerst een aquarium gaat houden. Bij het aquarium zitten al praktische benodigdheden om vissen te houden. Er zitten supplementen voor het houden van goudvissen bij. Maar ook een filter en LED verlichting. Het filter zorgt ervoor dat je aquarium zichzelf uitstekend schoonhoudt. Je bent zo minder tijd kwijt aan het reinigen van je aquarium.

SuperFish Panorama Aquarium 20 liter

Ben je van plan om meteen van start te gaan met tropische vissen? Dan kan je kiezen voor de SuperFish Panorama Aquarium 20 liter. Je kan hierin een paar klein blijvende tropische vissen houden. Het aquarium heeft een inhoudsmaat van 20 liter. Het aquarium is tevens voorzien van LED verlichting, filter en een verwarmingspomp. Doordat het aquarium gemaakt is van gebogen glas krijg je een uniek panoramisch effect. Dit maakt het extra leuk om in het aquarium te kijken. De filter werkt met speciale cartridges waarmee je het filter een keer per maand kan reinigen. Dit aquarium is dus ook ideaal om te onderhouden.  

SuperFish Start 30

Wil je om te starten wel iets meer vissen kunnen houden? Dan kan je voor de SuperFish Start 30 kiezen. Dit aquarium heeft een inhoud van 25 liter. Daarnaast worden alle benodigdheden bijgeleverd om tropische vissen te houden. Het aquarium is voorzien van LED verlichting, filter en een verwarmingselement. Je kan dus direct aan de slag om je hobby op te starten. Dit aquarium is ook leuk voor vissen om met hun hobby aan de slag te gaan. De tropische vissen blijven dankzij het bijgeleverde verwarmingselement ook nog eens perfect op temperatuur.

Flamingo Lollipop Aquarium 20 liter

Ben je gewoon op zoek naar een simpel klein aquarium om goudvissen in te houden? Dan is de Flamingo Lollipop de ideale keuze. Dit aquarium wordt geleverd met een filter en regelbare circulatiepomp. Zo hou je het water mooi en helder. Daarbij wordt er een handig schepnetje bijgeleverd om los vuil op te vangen. Het aquarium heeft slechts een inhoud van 16 liter. Je kan er prima twee goudvissen in houden en dan houdt het wel op. Extra leuk is dat dit aquarium ook geleverd wordt met gekleurd grint. Je bent dus direct klaar om je goudvissen te houden.

Tetra Aqua Art Explorer

Ben je op zoek naar een klein kunstwerk om in huis neer te zetten? Dan kan je overwegen om de Tetra Aqua Art Explorer neer te zetten. Dit aquarium heeft een inhoud van slechts 30 liter. Het moderne design maakt je aquarium volledig af. Het aquarium wordt geleverd met een 5 watt led lamp. Zo kan je ook nog in de avond naar je vissen kijken. Het aquarium wordt ook nog geleverd met een speciaal filter. Hiermee kan je het aquarium eenvoudig schoonhouden. Je zorgt zo voor de ideale leefomstandigheden voor het houden van vissen. Er zit geen verwarmingselement bij, maar deze kan je eventueel los aanschaffen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vissen passen er in een klein aquarium?

Er past 1 cm vis per liter water in het aquarium. Controleer altijd wat de maximale maat is van een volwassen vis. In de winkel zijn de vissen vaak nog jong. Dit betekent dat ze nog gaan groeien als ze in je aquarium zitten.

Welke vissen kan je in een klein aquarium houden?

In principe kan je bijna elke vis houden als je maar rekening houdt met de stelregel van hierboven. Het kan alleen voorkomen dat je maar twee vissen kan houden vanwege de kleine maat van het aquarium. Hou er ook rekening mee dat je ruimte nodig hebt voor plantjes etc. Dit gaat van de zwemruimte van je vissen af. Plantjes zijn wel belangrijk om zuurstof aan het water toe te voegen.

Is een klein aquarium duur om op te starten?

De meeste aquarium kits uit ons lijstje zijn compleet. Voor tropische vissen is het wel belangrijk dat er een verwarmingselement bij zit. Met deze kits hoef je eigenlijk alleen nog maar plantjes en grind toe te voegen. Plus natuurlijk de vissen. Rond de € 100 kan je al een heel eind komen om je aquarium op te starten. Vooral bij een klein aquarium ben je niet veel geld kwijt aan de opstart ervan.

Welk aquarium heb je nodig voor een goudvis?

Een goudvis is niet veeleisend, maar een ronde kom is wel slecht voor je vis. In principe kan elk klein aquarium hierboven voor een goudvis gebruikt worden. Vanwege de formaat van de kom en de goudvis kan je wel maar 2 a 3 goudvissen houden. Wil je er meer houden? Dan is een groot aquarium verstandig.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kleine aquariums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *