beste caviakooi

10x Beste Cavia Kooi

Het is belangrijk dat jouw cavia een fijn onderkomen heeft. Er zijn caviakooien in verschillende soorten en maten, voor binnen en voor buiten. Wij zetten de tien beste caviakooien voor je op een rij, zodat je door de bomen het bos weer kan zien.

Lijst met 10 beste cavia kooien

Lynnz caviakooi

De opvouwbare ren van Lynnz is speciaal gemaakt voor jouw knaagdiertje. Je kunt de ren binnen tien seconden opzetten, zodat jouw cavia er meteen gebruik van kan maken voor zowel buiten als binnen. Na gebruik kun je de ren eenvoudig schoonmaken en opbergen in de bijgeleverde tas.

Ferplast caviakooi

De eenvoudige caviakooi van Ferplast is een fijn huisje voor jouw cavia. De onderkant van de caviakooi is gemaakt van kunststof, zodat de bodembedekking niet gauw uit de kooi valt. De bovenkant is voorzien van metalen tralies en kun je van de onderkant afklikken. Zo kun je het hok makkelijk schoonmaken. Ook heeft de caviakooi een extra plateau, zodat jouw diertje genoeg leefruimte heeft.

Savic caviakooi

Heeft jouw cavia weleens de neiging om te ontsnappen? Met de Savic-caviakooi is dat verleden tijd. De zijkanten zijn namelijk gemaakt van transparant plastic in plaats van tralies. De bovenkant is voorzien van een rooster. Ook wordt er een drinkflesje en een hooiruif meegeleverd.

Skyline caviakooi

Wanneer je op zoek bent naar een villa voor jouw cavia, is de Skyline-caviakooi een aanrader. Deze caviakooi heeft namelijk twee verdiepingen en heeft veel ruimte. De caviakooi is voorzien van twee houten trapjes. Wanneer de caviakooi aan een schoonmaakbeurt toe is, is de kooi eenvoudig schoon te maken.

Voltrega caviakooi

De moderne caviakooi van Voltrega heeft een strak design. De caviakooi is voorzien van een zwarte onderbak met zwarte tralies aan de bovenkant. Er wordt een hooiruif meegeleverd, zodat jouw cavia altijd toegang heeft tot hooi.

Beeztees caviakooi

Ben je op zoek naar een caviakooi die mooi staat in huis? Dan is de caviakooi van Beeztees perfect. Deze kooi is namelijk gemaakt van zwart metaal en staat op houten pootjes. Dat past mooi in ieder interieur. Binnen in de kooi heeft jouw cavia meerdere trappetjes, plateaus, een huisje, een wiel en natuurlijk een voerbakje.

Noctus caviakooi

De kooi van Noctus is een prima onderkomen voor jouw cavia’s. Hier kunnen ze zich prima in bewegen, want de caviakooi heeft wel drie verdiepingen. Deze zijn eenvoudig te bereiken door middel van de verschillende trappen. Ook zorgen de verschillende verdiepingen ervoor dat er genoeg schaduw is in de kooi op de zomerdagen.

Acaza caviakooi

Wil jij een deel afrasteren in jouw woonkamer waar jouw cavia’s lekker in kunnen rondrennen? Daarvoor kun je de caviakooi van Acaza gebruiken. Dit is namelijk een ren gemaakt van metalen gaaspaneel. Dankzij dit materiaal kun je de ren naar jouw eigen wens inrichten. Bovendien kunnen de dieren zich niet aan het gaas verwonden: het gaas heeft afgeronde punten.

Zolux caviakooi

De caviakooi van Zolux is zowel vrolijk als praktisch. De kooi is namelijk gemaakt in de kleuren zwart en roze. De kooi heeft een roze schuilhuisje, wat tegelijkertijd kan dienen als een plateau waar jouw cavia bovenop kan liggen en waar hij kan eten en drinken. Met de bijgeleverde hooiruif kun je het vuil binnen no time opruimen.

Tectake caviakooi

De caviakooi van Tectake is een knus huisje voor jouw cavia. Deze kooi is namelijk gemaakt van hout en is heel groot: zo heeft de kooi wel drie verdiepingen! En dat is alleen maar goed voor jouw cavia’s, want hoe meer bewegingsruimte zij hebben, hoe langer en gezonder zij zullen leven.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een caviakooi zijn?

Als je één cavia hebt, is een kooi van 100 centimeter x 50 centimeter een prima grootte. Als twee cavia’s deel uitmaken van jouw gezin, kun je beter een kooi kopen van een slagje groter. Neem dan een kooi met een minimale afmeting van 130 centimeter x 80 centimeter. Voor elke extra cavia kun je 30 centimeter bij de grootte op tellen.

Welke accessoires horen bij een caviakooi?

Allereerst hebben ze een voer- en een waterbakje nodig om te kunnen eten en drinken. Er bestaan verschillende voerbakjes, van bijvoorbeeld keramiek of steen. Deze voerbakjes zijn zwaarder en worden dus minder snel verplaatst. Bovendien heb je een hooiruif nodig inclusief hooi en een huisje waar jouw cavia in kan slapen. Ook heb je bodembedekking nodig.

Hoe vaak moet ik een caviakooi schoonmaken?

Het is aan te raden om iedere week de caviakooi schoon te maken. Je vervangt het vieze zaagsel en hooi door schoon zaagsel en hooi. Ook maak je het voer- en waterbakje schoon. Bovendien is het nodig om iedere dag de uitwerpselen van de cavia weg te halen.

Bekijk hier de volledige top-10 beste cavia kooien:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *