beste caviakooi

5x Beste Cavia kooi

Het is belangrijk dat jouw cavia een fijn onderkomen heeft. Er zijn caviakooien in verschillende soorten en maten, voor binnen en voor buiten. Wij zetten de vijf beste caviakooien voor je op een rij, zodat je door de bomen het bos weer kan zien.

Lijst met 5 beste cavia kooien

Lynnz caviakooi

De opvouwbare ren van Lynnz is speciaal gemaakt voor jouw knaagdiertje. Je kunt de ren binnen tien seconden opzetten, zodat jouw cavia er meteen gebruik van kan maken voor zowel buiten als binnen. Na gebruik kun je de ren eenvoudig schoonmaken en opbergen in de bijgeleverde tas.

Ferplast caviakooi

De eenvoudige caviakooi van Ferplast is een fijn huisje voor jouw cavia. De onderkant van de caviakooi is gemaakt van kunststof, zodat de bodembedekking niet gauw uit de kooi valt. De bovenkant is voorzien van metalen tralies en kun je van de onderkant afklikken. Zo kun je het hok makkelijk schoonmaken. Ook heeft de caviakooi een extra plateau, zodat jouw diertje genoeg leefruimte heeft.

Savic caviakooi

Heeft jouw cavia weleens de neiging om te ontsnappen? Met de Savic-caviakooi is dat verleden tijd. De zijkanten zijn namelijk gemaakt van transparant plastic in plaats van tralies. De bovenkant is voorzien van een rooster. Ook wordt er een drinkflesje en een hooiruif meegeleverd.

Skyline caviakooi

Wanneer je op zoek bent naar een villa voor jouw cavia, is de Skyline-caviakooi een aanrader. Deze caviakooi heeft namelijk twee verdiepingen en heeft veel ruimte. De caviakooi is voorzien van twee houten trapjes. Wanneer de caviakooi aan een schoonmaakbeurt toe is, is de kooi eenvoudig schoon te maken.

Voltrega caviakooi

De moderne caviakooi van Voltrega heeft een strak design. De caviakooi is voorzien van een zwarte onderbak met zwarte tralies aan de bovenkant. Er wordt een hooiruif meegeleverd, zodat jouw cavia altijd toegang heeft tot hooi.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een caviakooi zijn?

Als je één cavia hebt, is een kooi van 100 centimeter x 50 centimeter een prima grootte. Als twee cavia’s deel uitmaken van jouw gezin, kun je beter een kooi kopen van een slagje groter. Neem dan een kooi met een minimale afmeting van 130 centimeter x 80 centimeter. Voor elke extra cavia kun je 30 centimeter bij de grootte op tellen.

Welke accessoires horen bij een caviakooi?

Allereerst hebben ze een voer- en een waterbakje nodig om te kunnen eten en drinken. Er bestaan verschillende voerbakjes, van bijvoorbeeld keramiek of steen. Deze voerbakjes zijn zwaarder en worden dus minder snel verplaatst. Bovendien heb je een hooiruif nodig inclusief hooi en een huisje waar jouw cavia in kan slapen. Ook heb je bodembedekking nodig.

Hoe vaak moet ik een caviakooi schoonmaken?

Het is aan te raden om iedere week de caviakooi schoon te maken. Je vervangt het vieze zaagsel en hooi door schoon zaagsel en hooi. Ook maak je het voer- en waterbakje schoon. Bovendien is het nodig om iedere dag de uitwerpselen van de cavia weg te halen.

Bekijk hier de volledige top-5 beste cavia kooien:

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...