beste chinchillakooi

5x Beste Chinchilla kooi

Chinchilla’s zijn kleine knaagdiertjes die afkomstig zijn uit Zuid-Amerika. Wanneer je een of meerdere chinchilla’s in huis neemt, is het belangrijk dat je een grote kooi voor hem koopt. Hoe groter de kooi, hoe beter: chinchilla’s houden van springen en rennen. Wij zetten de vijf beste chinchillakooien voor je op een rij.

Lijst met 5 beste chinchilla kooien

Little Zoo chinchillakooi

De kooi van Little Zoo is speciaal ontworpen voor grote knaagdieren. Met deze kooi zorg jij ervoor dat jouw chinchilla een eigen plekje heeft waar hij de boel kan verkennen. Je kunt de kooi uitbreiden door de verschillende delen op elkaar te zetten. Wanneer je de boven- en onderkant samen bestelt, kun je jouw chinchilla voorzien van een enorme kooi. Let er wel op dat je de bovenkant niet kunt gebruiken zonder de onderkant.

Flamingo chinchillakooi

De Flamingo-chinchillakooi heeft maar liefst drie verdiepingen, zodat jouw chinchilla genoeg leefruimte heeft. Je kunt de kooi makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant. Ook blijft de bodembedekking op zijn plaats liggen: de onderkant van de kooi is namelijk voorzien van een anti-morsrand.

Queenies chinchillakooi

Wil jij zelf de kooi inrichten voor jouw knaagdier? Dan is de chinchillakooi van Queenies een aanrader. Deze kooi is een groot terrarium met een rooster als deksel. Het deksel is afneembaar en het terrarium is voorzien van schuiframen. Ook heeft het terrarium twee plateaus. 

Ferplast chinchillakooi

Jouw chinchilla zal dol zijn op de kooi van Ferplast. Met een hoogte van 161 centimeter kan jouw chinchilla door de kooi springen. Ook zorgen de buizen van kunststof voor genoeg speelplezier. De kooi is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal met verschillende verdiepingen. Bij de kooi worden ook accessoires als een voerbakje, drinkfles, hoektoilet en laddertjes meegeleverd.

MidWest chinchillakooi

De basisuitvoering van MidWest is een degelijke chinchillakooi. Je kunt de basisuitvoering uitbreiden door meerdere kooien op elkaar te stapelen. De kooi is voorzien van wieltjes, zodat je de kooi eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast wordt de kooi geleverd inclusief een verdieping, trap, onderstel en een lade.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een chinchillakooi zijn?

Zoals net al werd genoemd, heeft een chinchilla behoefte aan een grote kooi. Als je twee chinchilla’s hebt, heb je minimaal een kooi van een vierkante meter nodig. Voor iedere extra chinchilla moet je een halve vierkante meter extra bodemoppervlak meerekenen.

Kan een chinchilla leven in zijn eentje?

In het wild leven chinchilla’s in een kolonie. Het zijn namelijk sociale dieren. Het is dan ook niet aan te raden om één chinchilla te nemen. Wanneer de chinchilla zich eenzaam voelt, zal hij vereenzamen en hij wordt daardoor sloom, lusteloos en kan gedragsstoornissen ontwikkelen.

Wat heb je naast de chinchillakooi nog meer nodig?

In de grote chinchillakooi moet je natuurlijk een eet- en drinkbakje plaatsen. Ook vraagt jouw chinchilla om kwalitatieve voeding en hooi. Daarnaast kun je speeltjes in de kooi leggen waar ze aan kunnen knagen of mee gaan graven. Als laatst mogen de snacks speciaal voor chinchilla’s niet ontbreken.

Bekijk hier de volledige top-5 beste chinchilla kooien:

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...