beste chinchillakooi

5x Beste Chinchilla kooi

Chinchilla’s zijn kleine knaagdiertjes die afkomstig zijn uit Zuid-Amerika. Wanneer je een of meerdere chinchilla’s in huis neemt, is het belangrijk dat je een grote kooi voor hem koopt. Hoe groter de kooi, hoe beter: chinchilla’s houden van springen en rennen. Wij zetten de vijf beste chinchillakooien voor je op een rij.

Lijst met 5 beste chinchilla kooien

Liberta chinchillakooi

De kooi van Liberta is speciaal ontworpen voor grote knaagdieren. Met deze kooi zorg jij ervoor dat jouw chinchilla een eigen plekje heeft waar hij de boel kan verkennen. Zo krijg je bij deze kooi een hangmatje, verschillende trappetjes en een buisje waar jouw chinchilla doorheen kan lopen. In de kooi zitten zes deurtjes zodat jij jouw chinchilla er makkelijk uit kunt halen.

Zipper chinchillakooi

De Zipper-chinchillakooi heeft maar liefst twee verdiepingen, zodat jouw chinchilla genoeg leefruimte heeft. Je kunt de kooi makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant. Ook blijft de bodembedekking op zijn plaats liggen: de onderkant van de kooi is namelijk voorzien van een anti-morsrand.

Queenies chinchillakooi

Wil jij zelf de kooi inrichten voor jouw knaagdier? Dan is de chinchillakooi van Queenies een aanrader. Deze kooi is een groot terrarium met een rooster als deksel. Het deksel is afneembaar en het terrarium is voorzien van schuiframen. Ook heeft het terrarium twee plateaus. 

Ferplast chinchillakooi

Jouw chinchilla zal dol zijn op de kooi van Ferplast. Met een hoogte van 161 centimeter kan jouw chinchilla door de kooi springen. Ook zorgen de buizen van kunststof voor genoeg speelplezier. De kooi is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal met verschillende verdiepingen. Bij de kooi worden ook accessoires als een voerbakje, drinkfles, hoektoilet en laddertjes meegeleverd.

MidWest chinchillakooi

De basisuitvoering van MidWest is een degelijke chinchillakooi. Je kunt de basisuitvoering uitbreiden door meerdere kooien op elkaar te stapelen. De kooi is voorzien van wieltjes, zodat je de kooi eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast wordt de kooi geleverd inclusief een verdieping, trap, onderstel en een lade.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een chinchillakooi zijn?

Zoals net al werd genoemd, heeft een chinchilla behoefte aan een grote kooi. Als je twee chinchilla’s hebt, heb je minimaal een kooi van een vierkante meter nodig. Voor iedere extra chinchilla moet je een halve vierkante meter extra bodemoppervlak meerekenen.

Kan een chinchilla leven in zijn eentje?

In het wild leven chinchilla’s in een kolonie. Het zijn namelijk sociale dieren. Het is dan ook niet aan te raden om één chinchilla te nemen. Wanneer de chinchilla zich eenzaam voelt, zal hij vereenzamen en hij wordt daardoor sloom, lusteloos en kan gedragsstoornissen ontwikkelen.

Wat heb je naast de chinchillakooi nog meer nodig?

In de grote chinchillakooi moet je natuurlijk een eet- en drinkbakje plaatsen. Ook vraagt jouw chinchilla om kwalitatieve voeding en hooi. Daarnaast kun je speeltjes in de kooi leggen waar ze aan kunnen knagen of mee gaan graven. Als laatst mogen de snacks speciaal voor chinchilla’s niet ontbreken.

Bekijk hier de volledige top-5 beste chinchilla kooien:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *