5x Beste Circulatiepomp

Een aquarium kan niet zonder een speciale circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming in de bak staat. In de zee of een meer is er constant stroming. Het water staat nooit helemaal stil. Jouw vissen hebben daarom behoefte aan circulatie. Daarnaast zorgt de circulatiepomp ervoor dat er voldoende zuurstof aan het water wordt toegevoegd. Kortom je hebt bij een aquarium een circulatiepomp vis nodig. Maar wat is de Beste circulatiepomp vis? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld. Handig als je niet weet welke pomp je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste circulatiepomp vis

Juwel Ecoflow 300 circulatiepomp

Juwel is al jaren het nummer één merk voor aquariumpompen. De impellers zijn dubbel gelaagd waardoor je bijzonder stil het water kan laten rondpompen. Dankzij de keramische assen kan je de circulatiepomp zonder problemen met zout water gebruiken. De rotorkamer wordt ook nog eens permanent automatisch gereinigd tijdens het rondpompen van het water. Je hebt hier dus geen werk aan met de Juwel Ecoflow 300. Je kan de Ecoflow in verschillende capaciteiten bestellen. De kleinste circulatiepomp is de 300. Deze pompt 300 liter water per uur. Je kan van de Ecoflow tot maximaal 1500 liter per uur bestellen.

Tetra Luchtpomp 150

Ben je op zoek naar een krachtige circulatiepomp vis? Dan kom je uit bij de geruisloze Tetra luchtpomp. Deze pomp kan tot maximaal 150 liter per uur rond pompen. Je kan de pomp gebruiken voor aquariums tussen de 80 en 150 liter. De geruisloze werking van de pomp is absoluut één van de grote pluspunten. Dit komt door de sterke kast die trillingen absorbeert. De uitstekende kwaliteit zorgt voor een constante hoge luchtstroom. Je kan zelf met het luchtkraantje de snelheid van de pomp instellen voor een snellere stroming in je aquarium. De luchtpomp is ook nog eens vrij eenvoudig te bedienen.

Eheim circulatiepomp 20 liter per minuut

Ben je op zoek naar een krachtige circulatiepomp voor je aquarium? Dan kom je al vrij snel uit bij het topmerk Eheim. Dit merk kan tot wel 20 liter per minuut rondpompen. Uiteraard kan je de stroming met de hand instellen. De krachtige pomp van Eheim is uitstekend geschikt voor grote aquarium. De bijgeleverde kabel is 1,7 meter lang. Je kan de kabels zo netjes in je aquariumkast wegwerken. Kortom een prima circulatiepomp voor het rondpompen van water in je aquarium.

Resun Aquarium luchtpomp

Ben je op zoek naar een energiezuinige oplossing om water rond te pompen in je aquarium? Dan kan je overwegen om voor de Resun Aquariumpomp te gaan. Deze energiezuinige aquariumpomp heeft een opbrengst van 180 liter per uur. De luchtpomp verbruikt hiervoor slechts 3,5 Watt aan stroom per uur. De luchtpomp is zelfs voorzien van een gestroomlijnd ontwerp. Hierdoor kan je energiezuinig de lucht rondpompen. Dankzij 2 lucht uitgangen kan je het water prachtig laten rondcirculeren. Dit is belangrijk voor het behoud van je vissen en het toevoegen van voldoende zuurstof aan het water. Ondanks het relatief onbekende merk wordt deze luchtpomp uitstekend beoordeeld.

Eheim regelbare luchtpomp

Ben je op zoek naar een luchtpomp die je eenvoudig kan regelen? Dan kom je uit bij Eheim. Deze top pomp kan je met draaiknoppen in snelheid regelen. Zo kan je de circulatiepomp zelfs in een klein aquarium gebruiken. De luchtpomp heeft twee uitgangen en je kan zelfs de stroming per uitgang bepalen. De luchtpomp heeft een maximale capaciteit van 200 liter per uur. Dankzij een speciale diffuser worden de belletjes zuurstof extra klein aan het water toegevoegd. Zo wordt de zuurstof beter door het water opgenomen en dit is weer perfect voor je vissen. Je kan de Eheim regelbare luchtpomp eventueel tussen een speciale filter zetten.

Veelgestelde vragen

Welke capaciteit heb je nodig voor je luchtpomp?

Je luchtpomp moet minimaal 1 keer de complete bak kunnen rondpompen. Voor een bak van 100 liter moet je luchtpomp minimaal 100 liter per uur rondpompen.

Is een luchtpomp noodzakelijk?

Een luchtpomp zorgt ervoor dat het water in je aquarium zo natuurlijk mogelijk wordt nagebootst. Hierdoor wordt er zuurstof aan het water toegevoegd en kunnen je vissen veilig zwemmen.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een circulatiepomp?

Kijk goed naar de behoefte van de vissen die je in je aquarium hebt zitten. Sommige vissen vragen om een snellere stroming omdat ze normaal in een rivier zwemmen. Controleer ook het stroomverbruik. Een circulatiepomp staat namelijk dag en nacht aan. Je wilt dan niet teveel voor het stroomverbruik betalen.

Kan je water filteren met een luchtpomp?

Sommige luchtpompen hebben de mogelijkheid om te koppelen aan een waterfilter. Een goede luchtpomp voorkomt sowieso algengroei. De luchtpompen van Eheim kan je vaak eenvoudig tussen de filter installeren.

Bekijk hieronder de volledige top-5 circulatiepompen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *