5 Beste vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is helaas verboden. Een ronde kom is namelijk slecht voor de gezondheid van je vissen. Psychisch zou de kom ervoor zorgen dat je vissen constant rondjes blijven zwemmen. Ze zouden hier letterlijk gek van worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg oplossingen om je goudvissen een fijne plek te geven. Er zijn verschillende vissenkommen die vierkant zijn en niet te groot om in huis neer te zetten. De 5 Beste vissenkommen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste vissenkom

SuperFish Aqua 30

Ben je op zoek naar een kleine vissenkom? Dan is de SuperFish Aqua 30 ideaal. De vissenkom is slechts 23 x 39 cm en heeft een inhoud van 30 liter. Dit is perfect om bijvoorbeeld twee goudvissen in te houden. Of wat dacht je van twee koud water guppys? Overigens wordt dit aquarium standaard geleverd met een Tropical Kit. Bij de vissenkom krijg je een handige binnen filter, mini onderwaterverwarmer, thermometer, waterbehandelingsmiddel, schepnetje en tropisch visvoer. Dankzij energiezuinige LED verlichting kan je in de avond ook nog van je vissenkom genieten. Het verwarmingselement hoef je uiteraard niet te gebruiken bij het houden van goudvissen.

SuperFish Aqua Kit 18

Ben je op zoek naar een hele eenvoudige vissenkom voor een paar goudvissen? Dan is de SuperFish Aqua Kit 18 de ideale oplossing. Verwacht geen luxe vissenkom met verlichting. Gewoon een simpele vissenkom met een binnen filter om je aquarium helder en schoon te houden. De vissenkom heeft een inhoud van 18 liter. Je kan hierdoor maximaal 2 goudvissen erin houden. Elke vis heeft minimaal een liter per cm vis nodig. Hou er rekening mee dat je goudvis nog gaat groeien. Sommige goudvissen kunnen groot worden waardoor de 18 liter maximaal 2 vissen in passen.

Flamingo Lollipop aquarium 16 liter

Ben je op zoek naar een complete kit voor het houden van goudvissen? De Flamingo Lollipop is de ideale oplossing. Dit is een aquarium met een inhoud van 16 liter. Het aquarium is echt helemaal compleet. Zo zit er een filter en regelbare circulatiepomp bij inbegrepen. Daarnaast zit er vrolijk gekleurd aquarium grit en een handig schepnetje bij. Kortom je bent helemaal compleet om twee goudvissen te houden. Dankzij de pomp met filter hou je de bak ook nog eens eenvoudig schoon. Een prima vissenkom voor het houden van goudvissen.

SuperFish Aquarium 30 Liter Qubiq

Ben je op zoek naar een moderne oplossing om in huis neer te zetten? De SuperFish Aquarium 30 Liter Qubiq is een moderne vierkanten vissenkom. De vissenkom wordt geleverd met een hippe LED lamp die boven het aquarium hangt. In dit stijlvolle aquarium past 30 liter water. Het is een mooi begin om goudvissen of guppys in te houden. De vissenkom is ook nog eens eenvoudig in gebruik. De vissenkom wordt namelijk geleverd met een filter. Je hoeft zo minder vaak het water te verversen. Dit scheelt weer een hoop werk met het schoonhouden van de bak. Optioneel kan je er ook nog een verwarmingselement bij bestellen.

SuperFish Home Aquarium 25 liter

Wil je van jouw mini aquarium echt een mooi levend schilderij maken? Dan kan je kiezen voor de SuperFish Home Aquarium 25 liter. De vissenkom wordt als een handig plug & play systeem geleverd. Het aquarium heeft een stijlvol zwart design met geïntegreerde LED verlichting. Er is ook nog een pomp en filter in het aquarium geïntegreerd. Dankzij de geïntegreerde filter kan je de bak zonder al te veel moeite schoon houden. Kortom een prima vissenkom om mee te beginnen.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je vissenkom zijn?

Elke vis heeft minimaal 1 liter water per cm vis nodig. Hou er rekening mee dat de vissen in de dierenwinkel vaak jong zijn. Ze gaan dus nog groeien. Ga je guppy’s houden? Ze kunnen zich vrij snel voortplanten. Schaf dus niet teveel guppys aan in een kleine vissenkom.

Is een filter nodig voor een kleine vissenkom?

Het is niet verplicht, maar het maakt de werkzaamheden een stuk eenvoudiger. Je hoeft niet meer elke keer de complete bak te reinigen. Je hoeft enkel het filter te reinigen en je bak kan er weer tegenaan.

Wanneer heb je een verwarmingselement nodig?

Voornamelijk bij tropische vissen is een verwarmingselement noodzakelijk. Als je alleen goudvissen gaat houden is dit niet nodig. Bij een aantal kits hierboven zit een verwarmingselement inbegrepen.

Welk merk vissenkom kan je het beste aanschaffen?

SuperFish heeft verschillende betaalbare kits voor goudvissen. Maar we hebben ook een ander merk in onze top lijst staan. De vissenkommen uit onze lijst zijn in ieder geval allemaal een optie voor je vissen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...