5x Beste Vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is helaas verboden. Een ronde kom is namelijk slecht voor de gezondheid van je vissen. Psychisch zou de kom ervoor zorgen dat je vissen constant rondjes blijven zwemmen. Ze zouden hier letterlijk gek van worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg oplossingen om je goudvissen een fijne plek te geven. Er zijn verschillende vissenkommen die vierkant zijn en niet te groot om in huis neer te zetten. De vijf bste vissenkommen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste vissenkom

SuperFish vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor beginners? Dan is de vissenkom van SuperFish ideaal. De vissenkom is slechts 36 x 23 cm en heeft een inhoud van twintig liter. Dit is perfect om bijvoorbeeld twee goudvissen in te houden. Of wat dacht je van twee koudwaterguppy’s? Overigens wordt dit aquarium standaard geleverd met een binnenfilter en led-verlichting. Dankzij deze energiezuinige verlichting kan je in de avond ook nog van je vissenkom genieten.

Juwel vissenkom

De vissenkom van Juwel heeft een inhoud van zestig liter. Daar kun je dus wel een aantal vissen in kwijt. Bovendien krijg je bij aanschaf van deze vissenkom een binnenfilter. Dit filter voorkomt lekkages in de vissenkom. Het fijne aan deze vissenkom is dat je de temperatuur kan regelen: er zit een kleine verwarming in van vijftig Watt. Daarnaast heeft deze vissenkom verlichting van acht Watt.

Flamingo Lollipop aquarium

Ben je op zoek naar een complete kit voor het houden van goudvissen? De Flamingo Lollipop is de ideale oplossing. Dit is een aquarium met een inhoud van 16 liter. Het aquarium is echt helemaal compleet. Zo zit er een filter en regelbare circulatiepomp bij inbegrepen. Daarnaast zit er vrolijk gekleurd aquarium grit en een handig schepnetje bij. Kortom je bent helemaal compleet om twee goudvissen te houden. Dankzij de pomp met filter hou je de bak ook nog eens eenvoudig schoon. Een prima vissenkom voor het houden van goudvissen.

Boon vissenkom

Wanneer je een standaard vissenkom zoekt, is de vissenkom van Boon de juiste keuze. Dit is namelijk simpel gezegd een glazen bak die jij helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Daarnaast heeft deze vissenkom geen bovenkap. De kitranden van deze vissenkom zijn zwart wat de glasplaten tegen elkaar houdt. Ook al zijn de glazen wat dun, het is een stevige vissenkom. De afmetingen van deze vissenkom zijn 60 x 30 x 30 centimeter.

Ciano vissenkom

Een vissenkom van een middel formaat, dat is de vissenkom van Ciano. Deze heeft namelijk een inhoud van 58 liter. Bovendien heeft deze vissenkom een bovenkap waar led-verlichting in zit. Ook heeft deze vissenkom een strak design die in ieder interieur past. De afmetingen van de vissenkom zijn 60 x 30 x 34 centimeter. 

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je vissenkom zijn?

Elke vis heeft minimaal 1 liter water per cm vis nodig. Hou er rekening mee dat de vissen in de dierenwinkel vaak jong zijn. Ze gaan dus nog groeien. Ga je guppy’s houden? Ze kunnen zich vrij snel voortplanten. Schaf dus niet teveel guppys aan in een kleine vissenkom.

Is een filter nodig voor een kleine vissenkom?

Het is niet verplicht, maar het maakt de werkzaamheden een stuk eenvoudiger. Je hoeft niet meer elke keer de complete bak te reinigen. Je hoeft enkel het filter te reinigen en je bak kan er weer tegenaan.

Wanneer heb je een verwarmingselement nodig?

Voornamelijk bij tropische vissen is een verwarmingselement noodzakelijk. Als je alleen goudvissen gaat houden is dit niet nodig. Bij een aantal kits hierboven zit een verwarmingselement inbegrepen.

Welk merk vissenkom kan je het beste aanschaffen?

SuperFish heeft verschillende betaalbare kits voor goudvissen. Maar we hebben ook een ander merk in onze top lijst staan. De vissenkommen uit onze lijst zijn in ieder geval allemaal een optie voor je vissen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 vissenkommen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *