5 Beste grote hamsterkooi

Een goudhamster is een vrij grote hamster om te houden. Dit betekent dat je hamster meer ruimte nodig hebt. Het is belangrijk om al direct een grote hamsterkooi aan te schaffen. Je voorkomt zo dat je hamster na een paar maanden alweer moet verhuizen. Er zijn verschillende grote hamsterkooien waar je hamster heerlijk de ruimte in heeft. Natuurlijk kan je een grote kooi ook aanschaffen voor een dwerghamster. Je hamster heeft dan extra ruimte om te klauteren. De 5 Beste grote hamsterkooien hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste grote hamsterkooien

Duvo Black Hammer

De Duvo Black Hammer is een prachtige zwarte hamsterkooi met twee verdiepingen. De hamsterkooi is vrij groot en je hamster kan heerlijk klauteren tegen de zijkant aan. De kooi is voorzien van verschillende accessoires en heeft een afneembare bovenkant. Via de verschillende openingen kan je het voerbakje eruit halen om je hamster eten te geven. De hamsterkooi wordt geleverd met verschillende houten ladders. Je hamster kan hier heerlijk in klauteren. Er is ook een schuilhuis en een  wipplank. Dankzij de looprand kan je hamster heerlijk rondstruinen. Kortom een prima kooi voor een grote hamster. De kooi is 78 x 48 cm en perfect voor o.a. een goudhamster.

Ferplast Barn 120

De Ferplast Barn 120 is een hamsterkooi die stiekem iets wegheeft van een boerderij. De hamsterkooi bestaat uit twee verdiepingen en is gemaakt uit tralies. De verdiepingen worden met een loopplank met elkaar verbonden. Op twee niveaus kan je hamster klimmen en klauteren en naar het verhoogde dak gaan. De hamsterkooi is geïnspireerd op de Amerikaanse schuren. De onderkant kan eventueel gescheiden worden van de bovenkant. Dit is ideaal als je de hamsterkooi wilt schoonmaken. De Barn is verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste maat is 80 x 48 cm. Maar je hebt ook een Barn van 96 x 57 en 119 x 58 cm. Zelfs de grootste hamsters kunnen in de Barn wonen.

Flamingo Schumi

Is jouw hamster soms net een Formule 1 coureur? Geïnspireerd op Schumacher is de Flamingo Schumi hamsterkooi ontwikkelt. Uiteraard is deze kooi Ferrari rood en voorzien van een tekening van een Formule 1 auto. De kooi staat leuk op een kinderkamer. De ruime knaagdierenkooi heeft een schuilhuisje, eetbakje en looprand. De voorzijde van de kooi is voorzien van plexiglas. Je kan hierdoor vrij goed je hamster zien zitten en lopen. Op de onderbak kan je een laag bodembedekking doen. Je hamster kan zo lekker graven en een nestje maken. De hamsterkooi is 78 x 48 x 50 cm.

Flamingo Hamsterkooi Zeus

Zeus is één extra grote hamsterkooi voor bijvoorbeeld het houden van een Goudhamster. De kooi is 78 x 48 x 50 cm en uitgevoerd in het zwart met oranje. De kooi wordt helemaal compleet geleverd met bijvoorbeeld een voerbak, drinkfles en een looprad. Aan de lange zijdes kan je de kooi openmaken om je hamster eruit te halen. Doordat de kooi eenvoudig los te klikken is van de onderbak kan je hem snel en eenvoudig verschonen.

Duvo Fargo Hamsterkooi

Ben je op zoek naar een extra hoge hamsterkooi? De Duvo+ heeft met de Fargo een super hamsterkooi voor hamsters die graag klauteren. De hamsterkooi is voorzien van een natuurlijke kleur en past daardoor vrij snel binnen je interieur. De hamsterkooi wordt geleverd met een houten schuilhuisjes, 3 ladders, looprand, wipplank en PVC eetbakjes. Doordat je hamster vrij hoog kan klauteren hoeft hij zich niet te vervelen. De hamsterkooi is 78 x 48 x 80 cm.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je hamsterkooi zijn?

Dit is afhankelijk van het formaat hamster dat je gaat houden. Een dwerghamster heeft aan een kleine kooi voldoende. Ga je een grote goudhamster houden? Dan is een grote kooi noodzakelijk.

Waarom heeft een grote kooi vaak geen buizen?

Een hamsterkooi met buizen is meestal gemaakt voor de syberische dwerghamster. Een echt grote hamster kan hierin vast komen te zitten. Let dus goed op of je kooi wel groot genoeg is voor je hamster.

Moet je hamsterkooi voorzien zijn van een huisje?

Ja het is belangrijk dat je hamsterkooi voorzien is van een plek waar je hamster zich terug kan trekken. Dit kan een huisje zijn of een andere schuilplek. De meeste kooien hebben een huisje erbij zitten.

Kan je meerdere hamsters in een grote hamsterkooi houden?

Meerdere hamsters in één hamsterkooi kan helaas zorgen voor agressie. Hamsters gaan gezamenlijk in gevangenschap vaak vechten. Zorg er dus voor dat je nooit hamsters in één kooi neerzet.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...