5x Beste hamsterspeelgoed

Ben je op zoek naar benodigdheden voor je hamster? Dan mag hamsterspeelgoed natuurlijk niet ontbreken. Een hamster heeft niet alleen bewegingsruimte nodig, maar ook speelgoed. Hamsters vinden het heerlijk om lekker druk bezig te zijn en zijn op zoek naar uitdagingen. Ze verkennen graag hun verblijf en vinden het heerlijk om te spelen. Ben je op zoek naar het beste speelgoed voor je hamster? Wij hebben een lijst gemaakt met de 5 Beste hamster speelgoed voor je hamster.

Lijst met 5 Beste hamsterspeelgoed

Flamingo Ole Wonderland

Ben je op zoek naar een speeltuin voor je Russische dwerghamster? Ole Wonderland is absoluut een top aankoop voor je hamster. Dit is op kleine schaal een mini speeltuin voor je hamster. Je hamster kan hier heerlijk klimmen en klauteren. Zo kan je hamster over een hangbrug lopen en in geheime ruimtes kruipen. Dit mini speeltuintje ziet er niet alleen leuk uit, maar vinden de meeste hamsters geweldig. Niet alleen dwerghamsters kunnen ermee spelen, maar ook middelgrote goudhamsters. Ole Wonderland speeltuin is 45 x 17 x 20 cm. Dit is groter dan je zou verwachten op de foto! Er zit zelfs een plexiglas tunnel in gebouwd waar je hamster doorheen kan klauteren. Kortom een super leuke aankoop voor je hamster.

Trixie kasteel voor je hamster

Is jouw hamster een stoere ridder? Dan is de Trixie kasteel een leuke aanschaf voor je hamster! Dit kasteel is 17 cm hoog en 15 cm breed. Je Russische dwerghamster kan hier heerlijk op klimmen en klauteren. Er zijn verschillende verdiepingen en hoogteverschillen. Het kasteel is gemaakt van hout. Dit maakt het ook fijn om er lekker in te knagen. Dit kasteel verveelt niet snel en je ziet al snel je hamster op de uitkijk staan. In het kasteel kan je hamster ook een holletje maken om zich lekker in terug te trekken.

Beeztees Wiggle met balletje

Hamsters zijn best drukke beestjes. Ze kunnen continu in de weer zijn met speelgoed en spulletjes verzamelen. De Beeztees Wiggle is extra leuk voor je hamster om te gebruiken. Je hamster kan de Wiggle door de kooi heen rollen. Het balletje in de Wiggle maakt een rammelend geluid. Dit motiveert je hamster extra om ermee te spelen. De meeste hamsters kunnen hier uren mee bezig zijn. Gezien het een speeltje van 10 cm is kan je hem wel het beste bij een grote hamster gebruiken. Voor de kleine hamsters is de Wiggle vaak net iets te groot. Gelukkig zijn er voor kleine hamsters genoeg alternatieven.

Joggingbal voor je hamster

Wil je geen standaard wiel of rad in je hamsterkooi vanwege de herrie? Een manier om je hamster toch z’n beweging te geven is de joggingbal. Je kan hier je hamster in doen en vrij rond laten lopen in je woonkamer. Je zal zien dat je hamster als een malle door het huis heen gaat. De meeste hamsters vinden het heerlijk om eens vrij rond te bewegen. Uiteraard moet je de joggingbal wel alleen onder toezicht gebruiken. Naast rondlopen in het huis kan je de joggingbal ook gebruiken in een statief. Je hamster kan zo niet meer vrij rondrennen in de bal. Handig als je even wat minder tijd hebt om toezicht te houden en op je hamster te letten.

ESVE Hooibal

De ESVE hooibal is heerlijk voor knaagdieren om mee te spelen. De hooibal is gemaakt van wilgenhout en is gevuld met weidehooi en goudsbloemen. Je hamster kan hier heerlijk mee rollen, jagen, snuffelen en knagen. Uiteraard zal je hamster ook het weidehooi uit de bal snoepen en opeten. De meeste hamsters beleven een hoop plezier aan deze bal. Als ze hem niet gebruiken om mee te spelen, dan kunnen ze er nog lekker van eten. Kortom een leuk speeltje voor je hamster om mee aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen

Heeft een hamster speelgoed nodig?

Hamsters zijn van nature drukke dieren. Met speelgoed kunnen ze hun energie kwijt. We raden je zeker weten aan om speelgoed in de kooi te plaatsen.

Wat voor een soort speelgoed kan je het beste voor je hamster aanschaffen?

We raden aan om voor je hamster zowel klim speelgoed als knaag speelgoed aan te schaffen. Je houdt hiermee je hamster gezond tijdens het spelen en knagen!

Waar moet je opletten bij de aanschaf van speelgoed?

Controleer vooral of het speelgoed wel veilig is voor je hamster om te gebruiken. Controleer of je hamster er niet klem in kan zitten. Vooral bij een grote goudhamster kan dit een risico zijn. Zorg ook voor een uitdaging en denk hierbij aan bijvoorbeeld intelligentie speelgoed.

Zijn tunnels noodzakelijk voor je hamster?

De meeste hamsters vinden het heerlijk om door tunnels te klimmen. Maar als je hamster vrij groot is kan dit wat lastiger zijn. Check altijd of je hamster veilig kan klimmen en klauteren door de tunnel.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...