5x Beste Hamsterspeelgoed

Ben je op zoek naar benodigdheden voor je hamster? Dan mag hamsterspeelgoed natuurlijk niet ontbreken. Een hamster heeft niet alleen bewegingsruimte nodig, maar ook speelgoed. Hamsters vinden het heerlijk om lekker druk bezig te zijn en zijn op zoek naar uitdagingen. Ze verkennen graag hun verblijf en vinden het heerlijk om te spelen. Ben je op zoek naar het beste speelgoed voor je hamster? Wij hebben een lijst gemaakt met de 5 Beste hamster speelgoed voor je hamster.

Lijst met 5 Beste hamsterspeelgoed

Flamingo Ole Wonderland

Ben je op zoek naar een speeltuin voor je Russische dwerghamster? Ole Wonderland is absoluut een top aankoop voor je hamster. Dit is op kleine schaal een mini speeltuin voor je hamster. Je hamster kan hier heerlijk klimmen en klauteren. Zo kan je hamster over een hangbrug lopen en in geheime ruimtes kruipen. Dit mini speeltuintje ziet er niet alleen leuk uit, maar vinden de meeste hamsters geweldig. Niet alleen dwerghamsters kunnen ermee spelen, maar ook middelgrote goudhamsters. Ole Wonderland speeltuin is 45 x 17 x 20 cm. Dit is groter dan je zou verwachten op de foto! Er zit zelfs een plexiglas tunnel in gebouwd waar je hamster doorheen kan klauteren. Kortom een super leuke aankoop voor je hamster.

Trixie kasteel voor je hamster

Is jouw hamster een stoere ridder? Dan is de Trixie kasteel een leuke aanschaf voor je hamster! Dit kasteel is 17 cm hoog en 15 cm breed. Je Russische dwerghamster kan hier heerlijk op klimmen en klauteren. Er zijn verschillende verdiepingen en hoogteverschillen. Het kasteel is gemaakt van hout. Dit maakt het ook fijn om er lekker in te knagen. Dit kasteel verveelt niet snel en je ziet al snel je hamster op de uitkijk staan. In het kasteel kan je hamster ook een holletje maken om zich lekker in terug te trekken.

Beeztees Wiggle met balletje

Hamsters zijn best drukke beestjes. Ze kunnen continu in de weer zijn met speelgoed en spulletjes verzamelen. De Beeztees Wiggle is extra leuk voor je hamster om te gebruiken. Je hamster kan de Wiggle door de kooi heen rollen. Het balletje in de Wiggle maakt een rammelend geluid. Dit motiveert je hamster extra om ermee te spelen. De meeste hamsters kunnen hier uren mee bezig zijn. Gezien het een speeltje van 10 cm is kan je hem wel het beste bij een grote hamster gebruiken. Voor de kleine hamsters is de Wiggle vaak net iets te groot. Gelukkig zijn er voor kleine hamsters genoeg alternatieven.

Allerion speelgoedset

Weet je niet goed wat je moet kopen voor jouw hamster? Dan kun je gaan voor de speelgoedset van Allerion. Hier zit namelijk van alles in: een trappetje, allerlei verschillende balletjes, een schommel en een tunnel. In totaal zitten er vijftien verschillende onderdelen in de set. Jouw hamster kan zich hier dus zeker wel mee vermaken! Het fijne van deze set is dat alles is gemaakt van honderd procent organisch hout of diervriendelijk plastic.

ESVE Hooibal

De ESVE hooibal is heerlijk voor knaagdieren om mee te spelen. De hooibal is gemaakt van wilgenhout en is gevuld met weidehooi en goudsbloemen. Je hamster kan hier heerlijk mee rollen, jagen, snuffelen en knagen. Uiteraard zal je hamster ook het weidehooi uit de bal snoepen en opeten. De meeste hamsters beleven een hoop plezier aan deze bal. Als ze hem niet gebruiken om mee te spelen, dan kunnen ze er nog lekker van eten. Kortom een leuk speeltje voor je hamster om mee aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen

Heeft een hamster speelgoed nodig?

Hamsters zijn van nature drukke dieren. Met speelgoed kunnen ze hun energie kwijt. We raden je zeker weten aan om speelgoed in de kooi te plaatsen.

Wat voor een soort speelgoed kan je het beste voor je hamster aanschaffen?

We raden aan om voor je hamster zowel klim speelgoed als knaag speelgoed aan te schaffen. Je houdt hiermee je hamster gezond tijdens het spelen en knagen!

Waar moet je opletten bij de aanschaf van speelgoed?

Controleer vooral of het speelgoed wel veilig is voor je hamster om te gebruiken. Controleer of je hamster er niet klem in kan zitten. Vooral bij een grote goudhamster kan dit een risico zijn. Zorg ook voor een uitdaging en denk hierbij aan bijvoorbeeld intelligentie speelgoed.

Zijn tunnels noodzakelijk voor je hamster?

De meeste hamsters vinden het heerlijk om door tunnels te klimmen. Maar als je hamster vrij groot is kan dit wat lastiger zijn. Check altijd of je hamster veilig kan klimmen en klauteren door de tunnel.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hamsterspeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *