5 Beste papegaaienkooien

Bij het houden van een papegaai moet je natuurlijk wel met een aantal dingen rekening houden. Je papegaai moet bijvoorbeeld voldoende ruimte hebben om te bewegen. Zo moet je papegaai z’n vleugels kunnen uitslaan zonder dat hij de wanden van de kooi raakt. Daarnaast moet de kooi zelf geschikt zijn voor het houden van een papgeaai. Gelukkig zijn er speciale kooien gemaakt voor papegaaien. Wij hebben de 5 beste papegaaienkooien alvast voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste papegaaienkooien

Strong Papegaaienkooi Villa Andrea

Ben je van plan om een kleine papegaai te houden? Dan heb je natuurlijk geen mega kooi nodig, maar wel een kooi die geschikt is. De Strong Papegaaienkooi Villa Andrea is de oplossing voor je papegaai. Deze papegaaienkooi is een villa voor een kleine papegaaienkooi. Het dak van de kooi kan open en heeft een zitstok. Hier kan je papegaai op zitten zodra je hem eruit laat. In de kooi zitten drie stevige houten zitstokken waar je papegaai op kan plaatsnemen. De kooi zelf is voorzien van een standaard met wieltjes. Dit maakt het eenvoudig om de kooi te verplaatsen. Daarnaast is de kooi voorzien van stevige sloten, zodat je papegaai niet zelf de kooi kan openmaken. De papegaaienkooi wordt voor de rest geleverd met alle benodigde accessoires zoals een drinkbak en voerbak.

Papegaaienkooi Villa Venus

Ben je op zoek naar een duurzame ruime papegaaienkooi? Dan kan Villa Venus de oplossing voor je papegaai zijn. Deze kooi heeft een extra grote leefruimte voor je papegaai. De kooi is voorzien van drie houten zitstokken en heeft een speciale zitplek voor buiten de kooi. Bovenop is zelfs nog een speelplaats waar je papegaai kan spelen als hij uit de kooi is. De kooi zelf is voorzien van vijf RVS drink en voerbakken. Daarnaast zijn er speciale opvangranden voor als je papegaai de inhoud van de kooi eruit gooit. De grote deur aan de voorzijde is ook voorzien van een veiligheidssluiting die je papegaai niet snel open krijgt.

Strong Papegaaienkooi Villa Sara

Villa Sara is ideaal voor het houden van een kleine tot middelgrote papegaai. De vogelkooi is helemaal afgesteld op de wensen van jouw papegaai. De bovenkant van de kooi kan bijvoorbeeld open. Hier bovenop zit een drinkbak en voerbak, maar ook een grote stang waar hij op plaats kan nemen. In de vogelkooi zelf zitten meerdere stangen waarop je papegaai plaats kan nemen. Verder is er een RVS drink en voerbak. Speciaal voor papegaaien is er een opvangbak aan de buitenkant van de kooi. Papegaaien staan erom bekend nog weleens zooi uit de kooi te gooien. Dit keer wordt het met een speciale bak weer opgevangen. De kooi is ook voorzien van extra sloten om te voorkomen dat je papegaai zelf de kooi openmaakt.

Topmast Papegaaienkooi Vienna

De Topmast is een prachtige klassieke papegaaienkooi voor het houden van je papegaai. De kooi zelf is voorzien van meerdere zitplekken in de kooi, maar ook het dak kan open. Boven op het dak is een speciale zitplek waar je vogel op plaats kan nemen. De papegaaienkooi is ook voorzien van RVS drink en voerbakken. Verder heeft de kooi zwenkwielen om deze eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast zijn er speciale opvangranden mocht je papegaai zooi uit de kooi gooien.

Strong Nadia papegaaienkooi hoekmodel

Ben je op zoek naar een grote papegaaienkooi die je in de hoek van de woonkamer kan zetten? Dan is de Nadia de oplossing om in huis te plaatsen. De papegaaienkooi is een speciaal hoekmodel voor in huis. Daarnaast biedt de kooi nog meer leefruimte voor je papegaai zonder veel ruimte in huis te nemen. De kooi is voorzien van een speciaal trappetje op het dak, zodat je papegaai op het dak van de kooi kan zitten. Verder zijn er zitstokjes en een RVS voer en drinkbak. In deze papegaaienkooi kan je papegaai heerlijk z’n energie kwijt.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een papegaaienkooi zijn?

Je papegaai moet voldoende ruimte hebben om z’n vleugels volledig uit te slaan. Zoek eventueel de spanwijdte van de vleugels van je papegaaiensoort op. Doe dit x 1,5 en je weet hoe breed je papegaaienkooi minimaal moet zijn.

Waar moet je opletten bij een papegaaienkooi?

Een papegaai staat erom bekend er af en toe een rommeltje van te maken. Wil je voorkomen dat je hele huis vol ligt met rotzooi? Zoek dan een papegaaienkooi met opvangranden uit. Dit voorkomt rotzooi in huis!

Is een extra slot op de papegaaienkooi handig?

Papegaaien zijn hele slimme dieren. Daarom staan ze er helaas ook om bekend dat ze de kooi zelf kunnen openmaken. De eerste keer is dit grappig, maar als je papegaai steeds ontsnapt is het niet meer grappig. De duurdere papegaaienkooien hebben daarom speciale sloten. Let hier op of schaf zelf een extra slot aan.

Zijn wielen onder de papegaaienkooi noodzakelijk?

De meeste papegaaienkooien hebben een flink gewicht. Wieltjes kan een aanrader zijn vooral als je de kooi gaat schoonmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *