5x Beste Parkietenvoer

Parkieten zijn meestal niet heel kieskeurig als het aankomt op parkietenvoer. Ze vinden een hoop zaden en granen lekker om te eten. Toch is belangrijk om niet zelf parkietenvoer samen te stellen. Het is namelijk belangrijk dat je parkiet de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Daarnaast dien je parkiet nog vers voer als aanvulling te geven. Maar welk voer is nu echt de beste keuze voor je parkiet? Wij hebben de 5 Beste parkietenvoersoorten voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste parkietenvoer

Versele-Laga Parkietenvoer Prestige

Ben je op zoek naar de beste parkietenvoer voor het voeren van grote parkieten? Dan hebben wij de meest complete mix voor je verzameld van Versele-Laga. Versele-Laga is een gerenommeerd voermerk voor het voeren van parkieten. Ze hebben een complete mengeling aan zaden en pitten voor een gebalanceerd dieet voor je parkiet. Het voer bestaat uit: haver, kanariezaad, rode millet, zonnebloempitten, cardy, tarwe, kempzaad, raapzaad, lijnzaad, nigerzaad, aardnoten en paddy rijst. De meeste parkieten vinden het heerlijk om deze zaden te eten.

Beaphar Xtra Vital Parkietenvoer

Beaphar heeft zichzelf ook al jaren bewezen als uitstekend merk voor parkietenvoer. Ze hebben een speciale mix ontwikkelt voor dwergpapengaaien en grote parkietsoorten. Met deze mix geef je vogel een premium voeding met uitgebalanceerde zaden en granen. In de mix zitten maar liefst 30 verschillende soorten vruchten, eivoer, zaden en granen. Dankzij deze voeding krijg je een levenslustige en vooral vitale vogel. Met de grootverpakking van XtraVital kan je voorlopig in ieder geval vooruit. Uiteraard is dit voer ook verkrijgbaar in een kleinere verpakking, zodat de voeding langer vers blijft.

Kasper Fauna Parkietenvoer

Ben je eigenaar van meerdere grote parkieten? Dan gaat er aardig wat parkietenvoer doorheen. Het is dan fijn als je voor een premium merk kan kiezen die je groot kan inkopen. De oplossing voor de voeding van je grote parkiet is Kasper Fauna Parkietenvoer. De mix is speciaal samengesteld voor het dagelijks voeren van je vogel. Het speciale aan dit voer is dat deze zelfs in 4 KG zakken verkrijgbaar is. Ideaal als je meerdere parkieten in huis hebt en je ze allemaal moet voeren. Je hebt dan voorlopig genoeg voer in huis. Wil je eerst graag de kwaliteit beoordelen? Kasper Fauna parkietenvoer is ook verkrijgbaar in een kleine verpakking. Handig als je het wilt testen of je maar twee parkieten in huis hebt. Je hebt dan geen mega zak van 4 KG nodig.

Nutribird B14 Onderhoudsvoer voor parkieten

Ben je op zoek naar wetenschappelijk verantwoord parkietenvoer? Dan hebben we de oplossing voor je namelijk Nutribird B14. Deze uitgebalanceerde voeding is speciaal gemaakt voor parkieten. Hierbij kan je denken aan grasparkieten, maar ook kleinere parkieten. De voeding bestaat niet uit ruwe granen en zaden, maar uit pellets. Het voordeel van pellets is dat de voedingsstoffen beter worden opgenomen in de maag. Hierdoor gaan er geen voedingsstoffen verloren. Nutribird zorgt ook voor ondersteuning aan de darmflora en kan darmproblemen voorkomen. Heeft je vogel nog nooit pelletvoeding gehad? Dan moet je vogel hier wel eerst aan wennen. Meng de voeding in het begin eerst met de oude voeding bestaande uit granen en zaden.

Harrison’s High Potency

Ben je op zoek naar een voedingsbron voor je valkparkiet die op biologische wijze geproduceerd is? Dan hebben we de oplossing genaamd: Harrison’s High Potency! Deze complete biologische voeding bestaat uit vette eiwitten, mineralen en zit bomvol vitamines. De mix is speciaal samengesteld voor valkparkieten en kleine tot middelgrote tropische vogels. De voeding is in de vorm van pallets waardoor de granen en zaden minder herkenbaar zijn. Je vogel moet hier eerst aan wennen als hij hiervoor gewoon zaden kreeg. Meng de nieuwe voeding hiervoor eerst met de oude voeding. Zo gaat je vogel geleidelijk over op deze biologische voeding.

Veelgestelde vragen

Kan je het beste een grootverpakking parkietenvoer kopen?

Het nadeel van zaden is dat de houdbaarheid snel afneemt. Bezit je slechts 2 parkieten? Koop dan geen 4 KG zak. Doe dit alleen als je meerdere parkieten in je bezit hebt. Ondanks dat het voordeliger is kan je het beste een kleine verpakking aanschaffen. Je kan meestal zelf het formaat verpakking kiezen.

Hoeveel eet een parkiet?

Dit ligt natuurlijk aan het soort parkiet dat je houdt. Je moet rekening houden met 2 eetlepels aan zaden uit de mixverpakking. Dit komt neer op ongeveer 8 gram per dag. Een pak van 500 gram gaat dus ongeveer een maand mee met twee parkieten. Je kan het eten verspreid over de dag aanbieden, zodat je vogel niet teveel in één keer krijgt.

Kan je zelf een zadenmix samenstellen?

Dit wordt afgeraden als je wilt dat je vogel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. In de winkel zijn verschillende mixen verkrijgbaar die afgesteld zijn op de dagelijkse behoefte van je vogel. Ga hier dus vooral niet zelf mee aan de slag.

Moet je een parkiet ook nog bij voeden?

Naast de dagelijkse mix dien je parkiet ook nog bij te voeren met externe voeding. Dit doe je met o.a. een SEPIA schelp. Hier zitten speciale mineralen in die je vogel nodig heeft. Daarnaast geef je een parkiet nog Grit en Maagkiezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *