5x Beste Vissenvoer Koud Water

Het is van essentieel belangrijk dat je vissen de juiste voeding krijgen. Een goede voeding voor je vissen zie je direct terug in je aquarium. Goede voeding kan helpen om ziektes in de bak te voorkomen en laat de kleur van je vissen stralen. De voeding die je voor je vis uitzoekt hangt natuurlijk helemaal af aan het soort vis dat je houdt. Koudwatervissen hebben natuurlijk een andere behoefte dan tropische vissen. Wij hebben een lijst gemaakt met de vijf beste vissenvoer voor koud water vissen. Je weet zo precies welk soort voeding je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste vissenvoer koudwatervissen

Aquarium vlokvoer eigenmerk

Het eigen merk aquarium vlokvoer wordt als beste beoordeeld voor koudwatervissen. Ondanks dat het een eigen merk is staan de vlokken bekend om de uitstekende kwaliteit. Je hoeft dus geen moment bang te zijn dat je vissen iets tekortkomen met eigen merk voeding. In de vlokken zit alles verwerkt wat je vissen nodig hebben. Het grote voordeel van vlokkenvoeding is dat het lang blijft drijven. Je kan hierdoor precies zien of je vissen het binnen 5 minuten opeten. Eten je vissen niet binnen vijf minuten de voeding op? Dan heb je te veel gegeven. Alles wat je te veel gegeven hebt kan je uit het aquarium halen met een schepnetje.

Fish-Natura vijvervoer

Voer waarmee je niet de mist in kunt gaan is het vissenvoer van Fish-Natura. Dit voer is namelijk geschikt voor ieder soort vijvervis. Bovendien zullen jouw vissen dol zijn op dit voer, want het bevat spirulina, tarwekiemen en paprika. Dit zal goed verteren waardoor de kans klein is dat jouw vissen worden overvoert. Deze zak met voer heeft een inhoud van vijftien liter.

Velda Pellet Food voor koud water vissen

Pellet bestaat uit drie kleuren brokjes die je aan koudwatervissen kan geven. Deze voeding kan je geven aan goudvissen en karperachtige. Je kan de voeding niet alleen in een aquarium gebruiken, maar ook in een vijver. De brokjes zitten vol met gezonden eiwitten, vetten en koolhydraten. Er zijn ook extra vitaminen en sporenelementen aan toegevoegd. Hierdoor wordt de weerstand van je vissen verbeterd. Vooral tijdens de wintermaanden is het fijn als je vissen een verhoogde weerstand hebben.

Sera Granulaat voor goudvissen

Voor grotere goudvissen en overige koud watervissen kan je Granulaat van Sera geven. Dit is hoofdvoeding voor de veeleisende koud watervissen. De voeding bestaat uit hoogwaardige bestandsdelen. Zo zijn er tarwekiemen en oliën aan de voeding toegevoegd. Zelfs de meest veeleisende vissen halen voldoende voedingsstoffen uit dit granulaat. Dankzij granulaat kunnen koud water vissen krachtig groeien zonder vet te worden. De weerstand van je vissen wordt versterkt dankzij de uitstekende voeding van Sera. Daarnaast wordt het water niet belast door granulaat. De voeding blijft namelijk drijven, waardoor je teveel voeding er eenvoudig uit kan vissen.

Tetra Colour Sticks voor goudvissen

De Tetra Colour Sticks voor goudvissen is een speciale mix met veelzijdige kleurversterkers. Ze zorgen ervoor dat jouw goudvissen hun unieke kleur nog meer laten zien. Het is een belangrijke bron voor koudwatervissen. Je kan de voeding niet alleen aan goudvissen geven, maar ook aan andere koud water vissen. In de colour sticks zitten belangrijke voedingsstoffen en bouwstoffen voor je vissen. Dit zorgt voor een verbeterde gezondheid en meer vitaliteit. De Clean & Clear formule zorgt ervoor dat je water ook nog eens schoon en helder blijft na het voeren. De colour sticks zijn licht verteerbaar voor koudwatervissen.

Veelgestelde vragen

Kan je het beste granulaat of vlokken geven?

Dit maakt in principe niet uit. Het is vooral belangrijk dat de voeding goed blijft drijven. Zo voorkom je dat je teveel voer geeft.

Hoe vaak moet je koudwatervissen voeren?

Koudwatervissen hoef je slechts één keer per dag te voeren. Voor goudvissen neem je meestal een paar vlokken tussen je duim en wijsvinger. Dit doe je in de bak. Gaat het binnen vijf minuten op en hebben ze nog honger? Dan geef je wat extra voer.

Kan je goudvissen voer ook aan andere koudwatervissen geven?

Goudvissen voer kan je meestal ook aan andere koudwatervissen geven. De voeding heeft alleen extra proteïnen speciaal gericht op koudwatervissen. Het kan verder geen kwaad om dit ook aan andere vissen te geven.

Bekijk hieronder de volledige top-5 voer voor koudwatervissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *