5 Beste vissenvoer koud water

Het is van essentieel belangrijk dat je vissen de juiste voeding krijgen. Een goede voeding voor je vissen zie je direct terug in je aquarium. Goede voeding kan helpen om ziektes in de bak te voorkomen en laat de kleur van je vissen stralen. De voeding die je voor je vis uitzoekt hangt natuurlijk helemaal af aan het soort vis dat je houdt. Koud water vissen hebben natuurlijk een andere behoefte dan tropische vissen. Wij hebben een lijst gemaakt met de 5 Beste vissenvoer voor koud water vissen. Je weet zo precies welk soort voeding je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 Beste vissenvoer koud water vissen

Aquarium vlokvoer eigenmerk

Het eigen merk aquarium vlokvoer wordt als beste beoordeeld voor koud water vissen. Ondanks dat het een eigen merk is staan de vlokken bekend om de uitstekende kwaliteit. Je hoeft dus geen moment bang te zijn dat je vissen iets tekortkomen met eigen merk voeding. In de vlokken zit alles verwerkt wat je vissen nodig hebben. Het grote voordeel van vlokkenvoeding is dat het lang blijft drijven. Je kan hierdoor precies zien of je vissen het binnen 5 minuten opeten. Eten je vissen niet binnen vijf minuten de voeding op? Dan heb je te veel gegeven. Alles wat je te veel gegeven hebt kan je uit het aquarium halen met een schepnetje.

Tetra goudvissen voer

Eén van de bekendste koud water vissen die we in een aquarium houden zijn natuurlijk goudvissen. Tetra heeft speciale voeding ontwikkelt voor het houden van goudvissen. Deze premium voeding zorgt ervoor dat je goudvissen in een uitstekende conditie verkeren. De voeding bestaat uit vlokken vol proteïnen en verteerbare koolhydraten. Tussen de vlokken zitten ook zogenaamde vlokkreeftjes. Dit is een heerlijk lekkernij waar je goudvissen echt van kunnen genieten. De vlokken worden geleverd in een hersluitbare foliezak. De foliezak voorkomt dat de voeding blootgesteld wordt tegen schadelijke invloeden van zuurstof en zonlicht.

Velda Pellet Food voor koud water vissen

Pellet bestaat uit drie kleuren brokjes die je aan koud water vissen kan geven. Deze voeding kan je geven aan goudvissen en karperachtige. Je kan de voeding niet alleen in een aquarium gebruiken, maar ook in een vijver. De brokjes zitten vol met gezonden eiwitten, vetten en koolhydraten. Er zijn ook extra vitaminen en sporenelementen aan toegevoegd. Hierdoor wordt de weerstand van je vissen verbeterd. Vooral tijdens de wintermaanden is het fijn als je vissen een verhoogde weerstand hebben.

Sera Granulaat voor goudvissen

Voor grotere goudvissen en overige koud watervissen kan je Granulaat van Sera geven. Dit is hoofdvoeding voor de veeleisende koud watervissen. De voeding bestaat uit hoogwaardige bestandsdelen. Zo zijn er tarwekiemen en oliën aan de voeding toegevoegd. Zelfs de meest veeleisende vissen halen voldoende voedingsstoffen uit dit granulaat. Dankzij granulaat kunnen koud water vissen krachtig groeien zonder vet te worden. De weerstand van je vissen wordt versterkt dankzij de uitstekende voeding van Sera. Daarnaast wordt het water niet belast door granulaat. De voeding blijft namelijk drijven, waardoor je teveel voeding er eenvoudig uit kan vissen.

Tetra Colour Sticks voor goudvissen

De Tetra Colour Sticks voor goudvissen is een speciale mix met veelzijdige kleurversterkers. Ze zorgen ervoor dat jouw goudvissen hun unieke kleur nog meer laten zien. Het is een belangrijke bron voor koud water vissen. Je kan de voeding niet alleen aan goudvissen geven, maar ook aan andere koud water vissen. In de colour sticks zitten belangrijke voedingsstoffen en bouwstoffen voor je vissen. Dit zorgt voor een verbeterde gezondheid en meer vitaliteit. De Clean & Clear formule zorgt ervoor dat je water ook nog eens schoon en helder blijft na het voeren. De colour sticks zijn licht verteerbaar voor koud watervissen.

Veelgestelde vragen

Kan je het beste granulaat of vlokken geven?

Dit maakt in principe niet uit. Het is vooral belangrijk dat de voeding goed blijft drijven. Zo voorkom je dat je teveel voer geeft.

Hoe vaak moet je koud water vissen voeren?

Koud water vissen hoef je slechts één keer per dag te voeren. Voor goudvissen neem je meestal een paar vlokken tussen je duim en wijsvinger. Dit doe je in de bak. Gaat het binnen vijf minuten op en hebben ze nog honger? Dan geef je wat extra voer.

Kan je goudvissen voer ook aan andere koud water vissen geven?

Goudvissen voer kan je meestal ook aan andere koud water vissen geven. De voeding heeft alleen extra proteïnen speciaal gericht op koud watervissen. Het kan verder geen kwaad om dit ook aan andere vissen te geven.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 x Beste Paardendekens

Paarden beschikken van nature over uniek lichaamsmechanisme wat er voor zorgt dat ze zich goed warm kunnen houden. Dit komt doordat de meeste paarden een winterwacht ontwikkelen, wanneer het kouder...

5x Beste zuurstofschelp

Als het water in je aquarium stil staat komt er geen zuurstof bij. Vissen halen de zuurstof uit het water. Het is daarom belangrijk om zuurstof aan het water toe...

5 Beste vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is helaas verboden. Een ronde kom is namelijk slecht voor de gezondheid van je vissen. Psychisch...

5x Beste circulatiepomp vis

Een aquarium kan niet zonder een speciale circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming in de bak staat. In de zee of een meer is er constant stroming. Het...