5x Beste Vissenvoer Tropische Vissen

Tropische vissen zijn natuurlijk prachtig om in huis te houden. De vissen zien er schitterend uit en hebben vaak prachtige kleuren. Alleen wil je wel dat ze hun kleur behouden en gezond door het leven gaan. Het is daarom belangrijk om je tropische vissen het beste vissenvoer te geven. In het beste vissenvoer zitten voldoende vitamines en mineralen om ze te onderhouden. Wij hebben een lijst met de vijf beste vissenvoer voor tropische vissen gemaakt. In onze lijst kan je precies zien welke voeding je het beste voor je vis kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste vissenvoer tropische vissen

Vivani tropisch visvoer

Ben je op zoek naar compleetvoer voor jouw tropische vissen? Dan kun je kiezen voor de tropische vlokken van Vivani. De voeding is voorzien van een hoog eiwitgehalte, waardoor de groei van jouw vissen wordt bevorderd. Hierdoor krijgen je vissen gegarandeerd een lang en gezond vissenleven. Wel is het belangrijk om te benoemen dat dit voer blijft drijven: voor vissen die vooral op de bodem leven is dit voer daarom minder geschikt.

Tabletten voor bodembewoners

In een gevarieerd aquarium heb je misschien maar een paar vissen die echt naar boven komen om te eten. Je hebt dan niets aan de vlokken die aan het oppervlakte blijven. Natuurlijk is het belangrijk dat de bodembewoners ook een gevarieerde maaltijd krijgen. Met de Tetra tabletten voor bodembewoners krijgen ze ook een gevarieerde vissenvoeding. De voeding bestaat uit tabletten die direct naar de bodem zinken. De voeding is perfect voor grondelende barbleen en modderkruipers. Maar ook voor schuwe vissen die niet zo goed naar boven durven te zwemmen om te eten. Dankzij de tabletten krijgen ze toch hun vitale voedingsstoffen binnen.

Tetra granulaat voor tropische siervissen

Wil je liever geen vlokken aan je tropische vissen geven? Een alternatief is granulaat. Granulaatvoeding draagt bij aan de kleurontwikkeling bij alle siervissen in je aquarium. Granulaat bestaat uit fijne korrels en heeft een snelle doorweektijd. Het granulaat zorgt voor een natuurlijke kleurversterker voor je vis. De samenstelling zorgt voor een gevarieerde voeding. Zo blijft je vis in een uitstekende conditie na het eten van granulaat. Kortom een prima alternatief voor vlokkenvoeding voor tropische vissen.

Tetra Cichliden voeding

Ben je op zoek naar specifiek voer voor Cichliden? Dit zijn vrij grote siervissen die er prachtig uit zien in een aquarium. De bijzondere kleuren van de vissen komen pas echt tot hun recht met speciale Cichliden voeding. De voeding is speciaal afgestemd op deze tropische vissen. De vlokken zitten vol met proteïnen en plantaardige voedingsstoffen. Dankzij de speciale samenstelling kunnen zowel grote als kleine cichliden van de voeding genieten. De vlokken zorgen voor een natuurlijk eetgedrag van de vissen. Daarbij bevordert het de weerstand en prachtige kleuren van de vissen. Kortom de perfecte voeding voor je eigen Cichliden vissen.

Excellent tropisch visvoer

Het volledige vissenvoer van Excellent is speciaal voor tropische vissen. Hier zitten voldoende voedingsstoffen in. Het voer bevat namelijk vismeel en oplosbaar viseiwit. Hierdoor zullen jouw vissen goed groeien. Let er wel op dat dit voer daarom niet beschikbaar is voor herkauwers.

Veelgestelde vragen

Zit er verschil tussen tropische vissenvoer en koud water vissen?

Tropische vissen hebben een compleet andere voedingsbehoefte dan koud watervissen. Er zit dus zeker weten verschil in de voeding voor beide vissen. Zorg er dus voor dat je voeding aanschaft op basis van het soort vis dat je bezit.

Hoe vaak moet je tropische vissen voeren?

Tropische vissen dien je 2 tot 3 keer per dag te voeren. Tropische vissen hebben meer behoefte aan voeding in tegenstelling tot koud water vissen. De meeste eigenaren voeren hun vissen in de ochtend en avond.

Is het verplicht dat visvoer blijft drijven?

Dit ligt een beetje aan het soort vissen dat je houdt. Om vervuiling in de bak te voorkomen blijven vlokken vaak drijven. Maar als je bodembedekkers bezit dan wil je die ook graag voeren. Je kan hier speciale tabletten voor aanschaffen die naar de bodem zakken.

Wanneer geef je teveel voer?

Teveel voer zorgt vooral voor vervuiling in je aquarium. Je vissen moeten binnen 5 minuten de voeding opeten. Laten ze voeding liggen? Dan geef je ze teveel voer. Je kan drijvende vlokken eenvoudig weer uit de bak scheppen als je teveel gegeven hebt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 visvoer voor tropische vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *