5x Beste Vissenvoer

Voor de verzorging van je aquarium is vissenvoer natuurlijk belangrijk. Je wil natuurlijk dat je vissen de beste voeding krijgen. De voeding draagt bij aan de gezondheid van je vissen. Je wilt tenslotte geen ziekte in je aquarium of sterfte binnen je aquarium. Zorg er daarom voor dat je vissenvoer aanschaft van een premium kwaliteit. Ben je benieuwd welk soort vissenvoer je het beste kan aanschaffen? Wij hebben een lijst met de vijf beste soorten vissenvoer voor je aquarium. Je weet zo precies welk voer je het beste voor je vissen kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste vissenvoer voor je aquarium

Tetramin XL Bio Active Vlokken

Ben je op zoek naar het beste vissenvoer voor je aquarium? Dan kies je voor Tetra XL Bio Active vlokken vissenvoer. Dit is voeding vol met vitaminen, mineralen en sporenelementen voor je vissen. De vlokken zijn perfect voor het dagelijks voeren van je vissen. De vlokken van de XL Bio vissenvoer zijn wel extra groot voor grote vissen. Grote vissen hebben natuurlijk een grote bek en de vlokken zijn hier speciaal op afgestemd. In de vlokken kom je zeven verschillende vlokken tegen. Elke vlok is samengesteld met hoogwaardige grondstoffen voor je vissen. De voeding helpt je vissen om het imuunsysteem te verbeteren en wordt door vrijwel alle siervissen geaccepteerd als voer.

Panzi-Pet vissenvoer

Het vissenvoer van Panzi-Pet staat bekend om zijn kwaliteit. Het voer is namelijk gemaakt van hoogwaardige ingrediënten waardoor het compleet voer is voor jouw vis. Zo bestaat het voer uit eiwitten, vetten, koolhydraten en vitaminen zoals vitamine C en vitamine E. Bovendien bestaat het voer uit verschillende groottes, zodat jouw vissen het voer makkelijk kunnen oprapen. Wel wordt dit voer voornamelijk gebruikt voor omnivoren vissen die in vijvers rondzwemmen.

Eigen merk vissenvoer

Ben je op zoek naar voordelig vissenvoer voor alle aquarium vissen? Dit eigen merk genaamd Voervoorvis werkt uitstekend bij alle soorten aquarium vissen. Dit voer kan gebruikt worden voor aquarium vissen, maar ook voor goudvissen en jonge vissen. De vlokken bestaan uit granen en vis afgeleide producten. Het vlokvloer is zo compleet mogelijk voor alle soorten vissen. Het voer wordt geleverd in een zak die je weer kan afsluiten na gebruik. Zo blijft het vissenvoer extra lang goed voor je vissen. Dit vissenvoer wordt uitstekend beoordeeld door aquarium eigenaren.

Tetra goudvissenvoer

Ben je in het bezit van goudvissen of andere koudwatervissen? Dan is het belangrijk om ze gebalanceerde voeding te geven dat speciaal is afgestemd op dit soort vissen. Tetra heeft speciaal premium voeding voor goudvissen ontwikkeld. Dit is een combinatie tussen vlokken en sticks speciaal afgestemd op de behoefte van je goudvis. Tussen de vlokken zitten ook nog kleine vlokreeftjes. Voor de meeste goudvissen is dit een heerlijk lekkernij. De vlokken zit vol met verteerbare koolhydraten die voor voldoende energie voor je vissen zorgt. De voeding wordt geleverd in een hersluitbaar potje zodat de vlokken nog lang goed blijven.

Tropical vissenvoer

Het vissenvoer van Tropical is compleet voer én van hoge kwaliteit. Dit voer kan dagelijks gegeven worden aan jouw vissen en is rijk aan vitamine C. Dit vitamine zal ervoor zorgen dat het immuunsysteem op peil blijft en infecties uit de weg worden gegaan. Bovendien bevat het voer ook cellulose en chitine wat de spijsvertering ten goede zal doen. Het vissenvoer van Tropical is verkrijgbaar in verschillende formaten: dit is de kleinste variant.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste vissenvoer voor je vis?

Je kan uit verschillende soorten voeding kiezen voor je vissen. Vlokkenvoer wordt over het algemeen gekozen als beste voeding voor je vissen. Vlokken blijven namelijk lang drijven en vervuilen minder snel de bodem. Daarnaast kan je vlokken eenvoudig doseren in het water. Zo voorkom je dat je teveel eten geven.

Kan je algemeen vissenvoer geven?

Als je verschillende soorten vissen in één aquarium houdt is het lastig om vissen apart te voeren. Je kan ervoor kiezen om algemeen vissenvoer te geven. Eventueel kan je de voeding afwisselen door er nog een klein beetje speciaal bij te voegen. Bijvoorbeeld specifiek voor de behoefte van bepaalde vissen in je aquarium.

Hoeveel voer moet je geven?

Dit hangt af van het aantal vissen in je aquarium. Geef eerst een klein beetje en kijk of je vissen dit binnen 5 minuten opeten. Blijven ze hongerig boven drijven? Dan kan je nog een beetje voer erbij doen. Op ten duur weet je precies hoeveel voer ze nodig hebben. Heb je teveel voer gegeven? Vlokken blijven altijd drijven en kan je eenvoudig weer uit het aquarium scheppen.

Hoe vaak voer je de vissen?

De meeste vissen voer je één keer per dag. Hou je tropische vissen met een watertemperatuur van 25 graden of hoger? Dan is het belangrijk om 2 tot 3 keer per dag te voeren. Tropische vissen eten namelijk meer verspreid over de dag.

Bekijk hieronder de volledige top-5 vissenvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *