5x Beste Visvoerautomaat

In de vrije natuur zijn je vissen natuurlijk continu op zoek naar voeding. Helaas kan je niet continu je vissen voeren vanwege vervuiling. Als je te veel te eten geeft zorgt dit al snel voor vervuiling in je aquarium. Je kan daardoor beter op vaste tijden je vissen voeren. Het nadeel is wel dat je er tijd voor moet hebben om de vissen te voeren. Een oplossing om je vissen automatisch te voeren is door een visvoerautomaat te gebruiken. De voerautomaat geeft je vissen elke keer op vaste tijden een klein beetje voeding. Dit zorgt voor een betere verdeling over de dag en je kan niet meer vergeten de vissen eten te geven. Wij hebben een lijst met de vijf beste visvoerautomaten gemaakt. Je weet zo precies welke automaten je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 beste visvoerautomaten

Juwel SmartFeed voederautomaat 450 liter

Absoluut de beste visvoerautomaat van dit moment is de Juwel Smartfeed. Dit is een voerautomaat voor vissen met diverse uitgebreide functies. Je kan met de automaat drie keer per dag je vissen voeren. Hierbij kan je in 8 standen de hoeveelheden doseren. Zo kan je de voeding afstellen op het aantal vissen dat in je aquarium rondzwemt. De montage van de visvoerautomaat is vrij eenvoudig vooral als je in het bezit bent van een Juwel aquarium. Er zit namelijk een speciale montageplaat bij waarmee je de voederautomaat kan monteren.

Eheim Voederautomaat

Zonder stroomvoorziening je vissen elke dag voeren? Dit kan met de Eheim voederautomaat. In een speciale voederkamer kan je de voeding voor je vissen opslaan. De voederkamer wordt constant van lucht voorzien, zodat de voeding vers blijft. Met een eenvoudige programmering kan je instellen hoe vaak en wanneer je vissen te eten krijgen. Dit kan van twee tot drie keer per dag ingesteld worden. De visvoerautomaat werkt op batterijen en geeft tijdig aan wanneer de batterijen vervangen dienen te worden. De bedieningsknoppen zijn spatwaterdicht.

Eden Voederautomaat

Wil je elke dag een lekkere maaltijd aan jouw vissen geven? Dan kan je gebruik maken van de automatische voerbak van Eden. Deze voerbak is namelijk zo ontworpen, dat het het voer droog zal houden en het dus langer vers blijft. Het gedeelte waar voer in zit, is hermetisch afgesloten. Bovendien kun je de maaltijden heel nauwkeurig doorgeven dankzij het toetsenbord en het LCD-scherm. Deze voerbak kan vier maaltijden met drie porties verwerken met een maximum van twaalf porties. Deze voederbak werkt op batterijen.

SuperFish Aqua Feeder voor korrels en vlokken

Ben je op zoek naar een volledig computergestuurde visvoerautomaat? Dan kom je uit bij de SuperFish Aqua Feeder. Dit is een eenvoudige voerautomaat om je vissen dagelijks te voeren. Je kan de voerautomaat ook gebruiken op de dagen dat je zelf niet thuis bent. Je hoeft zo niemand te vragen om de vissen eten te geven als je op vakantie bent. De visvoerder geeft je auto ook nooit teveel eten. Je kan de dosering volledig op je aquarium afstemmen. Het is mogelijk om tot maximaal 4 keer per dag je vissen automatisch te voeren. De Aqua Feeder werkt op batterijen. Op 1 set batterijen kan je ruim 200 keer je vissen voeren.

Juwel EasyFeed

Ben je op zoek naar een simpele uitvoering van de visvoerautomaat van Juwel? Dan kom je uit bij de EasyFeed. Je kan de automaat zo instellen dat je vissen twee keer per dag te eten krijgen. Je vissen krijgen in de ochtend en de avond eten aangeboden. Het is mogelijk om tot maximaal 60 sessies in te programmeren. Dit is dus genoeg voor een maand afwezigheid. Je kan de voerautomaat eenvoudig op een Juwel aquarium monteren, maar ook op andere aquaria. Als je een Juwel aquarium bezit dan zie je een speciale uitsparing voor de Easyfeed in de lichtkap.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je vissen eten geven?

Tropische vissen voer je al snel 3 tot 4 keer per dag. Als je hier geen tijd voor hebt kan je een automatische visvoerautomaat gebruiken. Je voorkomt zo dat je nog langer een voermoment vergeet. Daarnaast worden de vissen gevoerd tijdens een vakantie of als je aan het werk bent.

Wanneer gebruik je een visvoerautomaat?

Je kan een visvoerautomaat gebruiken om niet meer te vergeten de vissen eten te geven. Of als je op onregelmatige tijden werkt en je niet zelf de tijd hebt om de vissen 3 keer per dag eten te geven. Een andere reden kan natuurlijk een vakantie zijn. Je hoeft zo niemand te vragen om de vissen eten te geven.

Welk soort voeding past er in de visvoerautomaat?

De meeste visvoerautomaten werken prima met zowel vlokken als granulaat. Meestal staat het bij de voerautomaat aangegeven welk type voer het beste in de visvoerautomaat past.

Hoeveel voer past er in de visvoerautomaat?

De meeste visvoerautomaten hebben voldoende ruimte om een maand lang je vissen automatisch te voeren. Uiteraard ligt dit wel aan het formaat van de automaat en je aquarium.

Bekijk hieronder de volledige top-5 automatische visvoerbakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *