5x Beste vogelspiegels

Eén van de leukste speeltjes voor je vogel in de vogelkooi is een vogelspiegel. De meeste vogels vinden het geweldig om zichzelf te zien in de spiegel. Sommige vogels denken zelfs een soortgenoot te zien. We raden wel af om de spiegel te plaatsen als er geen soortgenoten zijn. Dit kan zielig zijn voor je vogel doordat hij eindelijk denkt een soortgenootje gevonden te hebben. Als je meerdere vogels in een kooi hebt zitten kan je er wel gerust een leuke vogelspiegel bij hangen. Wij hebben de 5 Beste vogelspiegels voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke leuk is om aan te schaffen voor je vogel.

Lijst met 5 Beste vogelspiegels

Vogelspiegel met telraam

Maak een vogelspiegel extra leuk met de Boon Vogelspiegel met telraam. De vogelspiegel is fel gekleurd en voorzien van een blauwe zitstok. Aan de overkant van de zitstok is een spiegel aanwezig. Je vogel kan zichzelf hier eens diep in de ogen kijken. Maar hij kan ook “samen” met zichzelf met het telraam voor de spiegel spelen. Het telraam bestaat uit meerdere kralen die over een touwtje lopen. Dit kan hij heen en weer schuiven en lekker mee gaan spelen. De meeste vogels beleven de grootste lol aan de Boon Vogelspiegel.

Houten vogelspiegel van Boon

Ben je gewoon op zoek naar een simpele vogelspiegel? Boon heeft een prachtige spiegel van hout gemaakt. De spiegel is ook voorzien van een houten zitstok waarbij je vogel voor de spiegel kan plaatsnemen. De spiegel zelf zit in een soort houten frame. Dit maakt hem helemaal af! Kortom een leuke spiegel om in de kooi te hangen en waar je vogel lekker mee kan spelen.

Plastic Spiegelbloem

Deze vrolijke spiegel wordt echt een eyecatcher in de vogelkooi. De vogelspiegel heeft namelijk de vorm van een oranje bloem. In het midden van de bloem is een mooie spiegel aangebracht. De spiegel is gemaakt van plastic en kan hierdoor tegen een stootje. Dankzij een haakje kan je de spiegel vrij eenvoudig in de vogelkooi ophangen. Voor je het weet kan je hier vogel hier lekker druk mee bezig zijn. De meeste vogels vinden heerlijk om met de vogelspiegel aan de slag te gaan!

Vogelspiegel met bel

Ben je op zoek naar een vogelspiegel met nog meer speelplezier? De vogelspiegel met bel is een regelrecht succes bij vrijwel elke vogel. De spiegel heeft de vorm van een lantaarn en aan de onderzijde is een bel aangebracht. Zodra de vogel met de spiegel gaat spelen gaat er ook nog eens een vrolijke bel af. Dit maakt het extra leuk om met de vogelspiegel te spelen!

Schommel met een kleine spiegel

De leukste speeltjes voor je vogel zijn een spiegel en een schommel. Deze prachtige schommel zorgt voor dubbel zoveel speelplezier voor je vogel. Terwijl je vogel vrolijk aan het schommelen is ziet hij aan de zijkant een kleine spiegel hangen. Hij kan zichzelf hierin bewonderen en z’n eigen spiegelbeeld bekijken. De meeste vogels vinden het geweldig om hiermee te spelen!

Veelgestelde vragen

Wanneer mag je geen vogelspiegel in de kooi hangen?

Als je maar één vogel in je bezit hebt is het zielig om een vogelspiegel op te hangen. De vogel denkt namelijk eindelijk een soortgenoot gevonden te hebben, maar helaas is het een spiegel.

Kan een vogel agressief worden van een vogelspiegel?

Sommige kanaries kunnen de vogelspiegel als concurrentie zien. Ze kunnen zelfs met de spiegel gaan vechten. Als dit gebeurt kan je de spiegel het beste weghalen. Er is genoeg ander vogelspeelgoed om als vervanging aan te bieden.

Hoeveel speelgoed heeft een vogel nodig?

Het is leuk om elke dag weer wat nieuws aan te bieden. Zorg ervoor dat je minimaal 4 verschillende soorten vogelspeeltjes bezit. Je kan zo telkens weer afwisselen. Dit kan eventueel met de spiegel.

Kan je een gewone spiegel in de vogelkooi hangen?

We raden af om een gewone spiegel in de vogelkooi te hangen. Vogels gaan vaak met de spiegel spelen en ze kunnen een echte spiegel kapot maken. Dit kan gevaarlijk zijn vooral als de scherven je vogel raken.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...