5x Beste Kanariekooi

Ben je van plan om binnenkort een kanarie aan te schaffen? Natuurlijk ben je dan op zoek naar de beste kanariekooi. Je kooi moet uiteraard aan een aantal eisen voldoen. Je wilt namelijk wel dat je kanarie een heerlijk plekje krijgt om in te verblijven. Wij hebben daarom de vijf beste kanariekooien voor je uitgezocht. Handig als je nog op zoek bent naar een kanariekooi die past bij je nieuwe vriendje!

Lijst met vijf beste kanariekooien

Ferplast Giulette 6 Kanariekooi

De Giuletta 6 kanariekooi is perfect voor het houden van twee kanaries. Deze basiskooi staat ook nog eens bekend om het uniek ontwerp. Zo is deze kooi niet volledig van metaal gemaakt, maar van hout. Dankzij een speciale coating is de kooi niet giftig voor je kanarie en gaat hij extra lang mee. De onderste bak bestaat wel uit een kunststof tray en kan eruit gehaald worden. Dit is natuurlijk ideaal om bijvoorbeeld de kanariekooi even schoon te maken. De kanariekooi wordt met verschillende accessoires geleverd zoals draaibare voerbakjes, drinkfles, flexibele zitstokken en een voedselklem voor groentes en fruit. Kortom de meest complete vogelkooi die je op het internet tegenkomt!

Vogelkooi Noor voor kanaries

Een heerlijke ruime kanariekooi om je kanaries in te houden is de Vogelkooi Tess van Petstar. Bij deze vogelkooi heeft je kanarie extra ruimte in de hoogte, de vogelkooi is namelijk zestig centimeter hoog. Zo kan hij heerlijk rondfladderen tussen de verschillende zitstokken. De vogelkooi wordt geleverd met zitstangen en drink/voerbakjes. Bovendien is de kooi makkelijk schoon te maken dankzij de uitschuifbare lade.

Flamingo Voliere Sinai

Deze kanariekooi heeft de ruimte om meerdere kanaries in te houden. De Flamingo heeft zelfs de ruimte voor 4 koppeltjes. Doordat de kooi lekker groot is en eigenlijk een woonkamer volière is hebben je vogels hier echt de ruimte in. De vogelkooi wordt standaard geleverd met 4 eet/drinkbakken en 4 zitstokjes. Aan de onderzijde zit een uitschuifbare lade. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld de volière wilt schoonmaken. Je kan de lade er eenvoudig uitschuiven en zo de kooi even goed schoonmaken. Helaas heeft natuurlijk niet iedereen hier ruimte voor in huis met een afmeting van 111 x 81 x 200 cm.

Ferplast Hemmy vogelkooi

Een schitterende kanariekooi om in huis neer te zetten is de Ferplast Hemmy. Deze unieke kanariekooi is namelijk gemaakt van hout. Er zijn maar weinig houten kanariekooien beschikbaar. De kooi is extra fijn voor het houden van kanaries of andere kleine exotische vogels. Er is in ieder geval voldoende ruimte om meerdere kanaries te houden. De kooi is 84 cm breed en 165 cm hoog. Bij de kooi worden accessoires zoals zitstokje, drinkflesjes en voerbakken geleverd. Doordat er meerdere deurtjes zijn kan je eenvoudig in de kooi komen.

Ferplast Voliere Nota

Opnieuw een volière, maar dit is natuurlijk de beste manier om meerdere kanaries te houden. In de volière kunnen ze vrolijk rondfladderen en fluiten. De volière is maar liefst 166 cm hoog dus je kanaries kunnen ook echt de hoogte in. Staat de volière in de weg? Geen probleem want dankzij de wieltjes kan je hem eenvoudig verschuiven. De volière is bedoeld voor in huis en is volledig voorzien van accessoires zoals zitstokjes, drinkbakjes en voerbakken. Het is tevens een hele fijne verblijfplek voor kanaries.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een kanariekooi zijn?

Je kan een kanarie helaas niet alleen houden. Een kanariekooi moet daarom groot genoeg zijn om twee kanaries te houden. De minimale afmetingen van de kanariekooi zijn daarom 75 x 40 x 50 cm. De kooien hierboven voldoen hier uiteraard allemaal aan!

Kan je het beste een volière of kanariekooi aanschaffen?

Kanaries zijn echte gezelligheidsdieren. Drie of vier vogels zou veel beter zijn dan één of twee. De aanschaf van een volière kan daarom een slimme optie zijn bij de aanschaf van een kanarie. We hebben daarom ook een paar volières hierboven staan.

Heeft een kanariekooi horizontale of verticale tralies?

Een kanarie is geen klimmer waardoor dit niet uitmaakt. Een kanarie kan dus zowel in een horizontale kanariekooi als een verticale kanariekooi.

Hoeveel zitstokken heeft een kanariekooi nodig?

Een kanariekooi heeft minimaal twee zitstokken nodig. De zitstokken moeten dik genoeg zijn dat teentjes elkaar bijna omsluiten als je kanarie op de stok zit.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kanariekooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *