sportvissen

Opvallend: sportvissen is super populair

4.8
(44)

Buitensporten blijken het meest populair in Nederland. Je kunt wel raden welke hoog scoren, maar wist je dat in 2018 sportvissen op 3 stond? 

Ben jij iemand die met een Kapten and Son richting de sportschool of het zwembad gaat of liever buiten gaat sporten? Kies je voor dat laatste dan ben je met velen, want de meeste mensen kiezen voor buitensporten. 

Sporten is te allen tijde goed voor je gezondheid. Je lijf wordt er sterker van, je hoofd raakt leeg. Na een uurtje sporten kun je er weer tegenaan en ga je met een ander gevoel met je laptop in je XD Design richting het werk. 

Een groot aantal mensen kiest daarvoor. Lekker in de frisse lucht en het gemak van direct starten als je de voordeur achter je dichtslaat spreekt veel mensen aan. Dan hebben we het over hardlopen. Het is een laagdrempelige sport waar iedereen zijn voordeel uit kan halen, mits je het goed doseert. 

Atletiek staat op 8 in de top 10

Niet alle hardlopers zijn aangesloten bij een atletiekvereniging. Er zijn dan ook veel meer lopers dan de ruim 140 duizend leden van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. En het aantal neemt nog ieder jaar toe. Een groot aantal mensen zet bij thuiskomst de Ted Baker tas in de hal en trekt direct de hardloopoutfit aan om een ronde te doen. 

Atletiek is uiteraard meer dan hardlopen alleen. Denk ook aan hoogspringen, speerwerpen, verspringen en dergelijke. Atletiek staat op nummer 8 in de top 10 van meest populaire sporten in Nederland. 

Meer dan drieduizend voetbalverenigingen

Voetbal blijft de meest populaire sport. De KNVB registreert ruim 1,2 miljoen leden. Daar horen ook zaalvoetbal, strandvoetbal, straatvoetbal, schoolvoetbal, G-voetbal (voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking) en 45+ voetbal bij. Er zijn maar liefst meer dan drieduizend voetbalverenigingen in Nederland. 

Tennis is eveneens populair

Na voetbal volgt tennis als de op een na meest populaire sport. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) telt maar liefst zeshonderdduizend leden verbonden aan zeventienhonderd verenigingen. 

Ga toch vissen

Op 3 stond in 2018 sportvissen. Ja echt! Ruim 570 duizend mensen zijn lid van de bond Sportvisserij Nederland. Dan hebben we het over negenhonderd lokale hengelsportverenigingen en regionale federaties, via welke je een vispas kunt aanvragen. 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 44

No votes so far! Be the first to rate this post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

4x beste hondentuig

Als je hondje regelmatig aan de riem trekt kan hij zichzelf ophangen. Regelmatig raakt je hondje hierdoor in ademsnood. Een oplossing om problemen hiermee te voorkomen is door een hondentuig...

5x beste koelmat hond

Tijdens de warme zomerdagen in Nederland of op vakantie is het belangrijk dat je hond niet oververhit raakt. Sommige hondenrassen raken sneller oververhit in tegenstelling tot mensen. Een manier om...

3x beste hondenbuggy

Helaas lukt het jouw hondje door ouderdom niet langer meer om een lange wandeling te maken. Maar je hebt nog een ander hondje die wel de behoefte heeft om te...

3x beste hondenfietskar

Je trouwe viervoeter wordt een dagje ouder en het lukt hem niet goed meer om naast de fiets te lopen. Of je hondje is eigenlijk iets te klein om lange...