sportvissen

Opvallend: sportvissen is super populair

Buitensporten blijken het meest populair in Nederland. Je kunt wel raden welke hoog scoren, maar wist je dat in 2018 sportvissen op 3 stond? 

Ben jij iemand die met een Kapten and Son richting de sportschool of het zwembad gaat of liever buiten gaat sporten? Kies je voor dat laatste dan ben je met velen, want de meeste mensen kiezen voor buitensporten. 

Sporten is te allen tijde goed voor je gezondheid. Je lijf wordt er sterker van, je hoofd raakt leeg. Na een uurtje sporten kun je er weer tegenaan en ga je met een ander gevoel met je laptop in je XD Design richting het werk. 

Een groot aantal mensen kiest daarvoor. Lekker in de frisse lucht en het gemak van direct starten als je de voordeur achter je dichtslaat spreekt veel mensen aan. Dan hebben we het over hardlopen. Het is een laagdrempelige sport waar iedereen zijn voordeel uit kan halen, mits je het goed doseert. 

Atletiek staat op 8 in de top 10

Niet alle hardlopers zijn aangesloten bij een atletiekvereniging. Er zijn dan ook veel meer lopers dan de ruim 140 duizend leden van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. En het aantal neemt nog ieder jaar toe. Een groot aantal mensen zet bij thuiskomst de Ted Baker tas in de hal en trekt direct de hardloopoutfit aan om een ronde te doen. 

Atletiek is uiteraard meer dan hardlopen alleen. Denk ook aan hoogspringen, speerwerpen, verspringen en dergelijke. Atletiek staat op nummer 8 in de top 10 van meest populaire sporten in Nederland. 

Meer dan drieduizend voetbalverenigingen

Voetbal blijft de meest populaire sport. De KNVB registreert ruim 1,2 miljoen leden. Daar horen ook zaalvoetbal, strandvoetbal, straatvoetbal, schoolvoetbal, G-voetbal (voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking) en 45+ voetbal bij. Er zijn maar liefst meer dan drieduizend voetbalverenigingen in Nederland. 

Tennis is eveneens populair

Na voetbal volgt tennis als de op een na meest populaire sport. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) telt maar liefst zeshonderdduizend leden verbonden aan zeventienhonderd verenigingen. 

Ga toch vissen

Op 3 stond in 2018 sportvissen. Ja echt! Ruim 570 duizend mensen zijn lid van de bond Sportvisserij Nederland. Dan hebben we het over negenhonderd lokale hengelsportverenigingen en regionale federaties, via welke je een vispas kunt aanvragen. 

Over de auteur

Petmania.nl is de toonaangevende bron voor dierenliefhebbers op zoek naar betrouwbare en up-to-date informatie over huisdieren van alle soorten en maten. Ons platform biedt alles wat je nodig hebt om de beste zorg te bieden voor je huisdieren, van praktisch advies over dierenverzorging tot inzichtelijke verhalen over het gedrag en de behoeften van verschillende dieren.

Onze missie is om eigenaren te helpen om hun huisdieren de best mogelijke zorg te bieden. We geloven dat elk dier een lang, gelukkig en gezond leven verdient, en we zetten ons in om mensen te helpen bij het bereiken van dat doel.

Op onze website vind je artikelen en gidsen over alle soorten huisdieren, van honden en katten tot reptielen, vogels, vissen en andere exotische dieren. Onze artikelen zijn geschreven door experts op het gebied van dierenverzorging, dierenartsen en andere professionals, en worden regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat onze informatie altijd actueel is.

Of je nu op zoek bent naar tips voor de verzorging van je hond of kat, of meer wilt weten over exotische huisdieren zoals papegaaien of slangen, Petmania.nl is de beste plek om te beginnen. Wij zijn er trots op om een betrouwbare en toegankelijke bron te zijn voor iedereen die van dieren houdt, en we blijven ons inzetten om onze bezoekers de beste informatie en advies te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *