5x Beste Aquarium

Een uniek kijkje in de wereld van vissen krijg je met een eigen aquarium in huis. Voor veel mensen is het houden van een aquarium een levend schilderij voor in huis. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goed voor de vissen zorgt. De aanschaf van een nieuw aquarium is de eerste stap voor de verzorging van je vissen. Niet elk aquarium is geschikt voor het houden van alle soorten vissen. Het is belangrijk om eerst onderzoek te doen hoeveel ruimte de vissen nodig hebben die je wilt houden. Het is van belang dat het aquarium groot genoeg is om jouw favoriete vissen in te houden. Wij hebben de vijf beste aquariums voor je vissen op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk aquarium een optie is om aan te schaffen.

Lijst met 5 beste aquariums voor je vissen

SuperFish Start 20 aquarium

De SuperFish Start 20 is eigenlijk het perfecte aquarium voor als je net vissen gaat houden. De aquairum is eigenlijk een starter set voor het houden van je vissen. Er is ruimte voor 20 liter water en er zit een filter en LED verlichting bij inbegrepen. Met dit kleine aquarium kan je kijken of het houden van vissen iets voor jouw is. Eigenlijk zitten alle praktische benodigdheden erbij inbegrepen. De SuperFish Start 20 is ook perfect voor kinderen. Als je kinderen voor het eerst vissen willen gaan houden kunnen ze hiermee beginnen. Het aquarium is in principe geschikt voor het houden van koudwatervissen. Ben je meteen van plan om tropische vissen te gaan houden? Dan heb je een verwarmingselement nodig. Je kan een verwarmingselement eventueel los aanschaffen. Met de SuperFish Start 20 wordt je in ieder geval op weg geholpen met je eerste aquarium.

Juwel Rio 180 LED aquarium

Ben je meteen van plan om serieus aan de slag te gaan met je eigen aquarium? Dan kan je van start gaan met de Juwel Rio 180 LED Aquarium. Juwel aquariums zijn al jaren het nummer één merk voor het houden van vissen. De Juwel 180 is meteen een serieuze maat om mee aan de slag te gaan. In de aquarium past 180 liter water. Het aquarium is 101 cm breed en 50 cm hoog. Er is eventueel ook nog een bijpassende onderkast verkrijgbaar. Je kan hier het aquarium opzetten en alle benodigdheden erin wegwerken. Denk bijvoorbeeld aan het complete filtersysteem en voeding voor je vissen. Het aquarium wordt geleverd met een binnen filter systeem. Ga je nieuwe hobby meteen goed aanpakken? Dan kan je het beste investeren in een nieuw filtersysteem. Het aquarium is ook voorzien van 31 Watt verwisselbare LED verlichting. Dit zorgt voor een beter lichtinval en gaat langer mee dan de klassieke TL buizen in een aquarium. Je bespaart hiermee tot wel vijftig procent aan energie in het aquarium.

Ciano aquarium

Ben je op zoek naar een klein aquarium waar je een paar vissen in kan laten zwemmen? Dan is het aquarium van Ciano een optie. Dit aquarium heeft namelijk een inhoud van 58 liter, wat prima is als je niet veel ruimte hebt voor een aquarium. Het aquarium wordt geleverd met led-verlichting wat zit verwerkt in de kunststof kap die je bovenop het aquarium zet. Hierdoor zal de warmte niet snel het aquarium verlaten. Bovendien heeft het aquarium een verwarming van vijftig Watt.

Nobleza aquarium

Vaak willen mensen klein beginnen wanneer ze vissen krijgen. Het aquarium van Nobleza is een prima instapmodel, en deze is ook geschikt voor kinderen. Het is namelijk een mini-aquarium met maar een inhoud van zeven liter. Bovendien is dit aquarium gemaakt van plexiglas. Ook worden jouw vissen verlicht aan de hand van de led-strip in de bovenkap. Dit aquarium wordt geleverd met een filter dat ervoor zorgt dat het aquarium schoon blijft en welke zorgt voor een stroming in het water. De afmetingen van dit aquarium zijn 23 x 16 x 27,5 centimeter.

Fluval Edge 2.0 aquarium

Ben je op zoek naar een aquarium dat er echt uit ziet als een klein minischilderij? Dan is de Fluval Edge 2.0 een absolute aanrader. De unieke vierkanten vorm zorgt ervoor dat het aquarium een soort mini schilderij is. Het aquarium wordt inclusief LED verlichting geleverd. Voor de rest moet je nog helemaal zelf aan de slag om het aquarium gebruiksklaar te maken. Om geen afbreuk aan het ontwerp te doen is een buitenfilter een aanrader. Je kan hiermee ook nog beter je aquarium filteren. Dit aquarium heeft een inhoud van 46 liter. Maar er zijn ook grotere afmetingen verkrijgbaar mocht dit te klein zijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vissen kan je houden in een aquarium?

Dit is helemaal afhankelijk van het soort vissen dat je gaat houden. Het is belangrijk om vooraf een selectie met vissen te maken. Kijk goed welke vissen bij elkaar mogen en welke behoefte ze hebben. Kijk ook hoeveel liter water ze nodig hebben. Aan de hand hiervan kan je zien hoeveel vissen je per aquarium kan houden. Het is belangrijk dat je vissen voldoende ruimte hebben om te leven.

Hoe groot moet een zeeaquarium minstens zijn?

Als je echt vissen naast koralen wilt houden zou 180 liter een goed begin zijn voor een zeeaquarium. Als je zeeaquarium te klein is kan je meestal alleen koralen en een paar mini kreeftjes houden. Hou er rekening mee dat zeevissen meer ruimte nodig hebben, dan zoetwatervissen.

Wanneer heb je een warmte element nodig?

Een warmte element wordt meestal niet standaard bijgeleverd. Je moet deze los aanschaffen. Je hebt een warmte element nodig als je zeevissen gaat houden of vissen die in een tropische omgeving voorkomen. Dit staat meestal bij de vissen aangegeven.

Kan je het beste een aquarium met LED verlichting aanschaffen?

De meeste nieuwe aquariums zijn tegenwoordig standaard voorzien van LED verlichting. LED verlichting kan tot wel 50% van je stroomverbruik in het aquarium besparen. Het advies is daarom om voor LED te kiezen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 aquaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *