5x Beste Agaproniden voer

De Argaponis is een geweldige vogel om in huis te houden. Maar als je een aragponis in huis gaat houden wil je natuurlijk wel de beste voeding voor je vogel. Je kan voor de voeding van je Argaponis kiezen voor verse zaden en noten of pellets. Gelukkig hoef je deze voeding niet zelf samen te stellen. Je kan kant-en-klaar argaponis zaad kopen voor je vogel. Ben je benieuwd wat hierin de beste keuze is? Wij hebben een lijst samengesteld met het Beste Argaponiden voer. Je weet zo meteen welke voeding je voor je vogel moet hebben.

Lijst met 5 Beste Agaporniden voer

Agapornidenzaad van Garvo

Ben je op zoek naar vogelzaad dat speciaal voor je agaporniden is samengesteld? Garvo heeft een speciale zadenmix dat als basisvoeding voor je vogel gebruikt kan worden. De voeding kan in principe voor alle zaadetende volièrevogels gebruikt worden. Ben je naast de Agapornis ook nog in het bezit van een parkiet of kanarie? Dan kan het absoluut geen kwaad als ze deze voeding eten. De zaden zijn qua grofheid speciaal voor je agropolis uitgezocht. Zo past hij precies op de behoefte en eisen van je Agapornis aan. De meeste Agaporniden zijn namelijk te klein voor de grote papegaaienmixen. Daarom is dit zaad speciaal samengesteld voor het voeren van je Agapornis.

Vitakraft Pro Agapornis

Ben je op zoek naar evenwichtige voeding voor je Agapornis? Dan hebben wij de perfecte voeding van Vitakraft voor je gevonden. Deze voeding is speciaal ontwikkelt door dierenartsen en past bij een gebalanceerde voeding voor een Agapornis. De voedingsmix bestaat uit zaden, dadels, stukjes appel en lekkere granen. Uiteraard zijn alle zaden qua grofheid op je Agapornis afgesteld. Een extra voordeel is dat deze mix al maagkiezel bevat. Je hoeft dus niet meer naast de voeding te geven. Daarnaast ondersteund deze mix de darmflora en spijsvertering van je Agapornis.

Witte Molen Agapornidenzaad

Agaporniden worden ook wel love birds genoemd omdat ze levenslang bij hun partner blijven. De agaporniden worden dan ook altijd in koppels gehouden. Uiteraard wil je jouw koppeltje graag de beste voeding geven. De Witte Molen heeft speciaal voor je favoriete vogel Agapornidenzaad ontwikkelt. Dit zaad is een essentiële bron van goede voedingsstoffen voor je Agaporniden. De voeding draagt bij aan de optimale werking van de maag en darmen. Daarbij zorgt het er ook voor dat je vogel een gezond en mooi verenkleed heeft. Extra speciaal is dat deze zaden voorzien zijn van oesterschalen. Kortom een premium merk voor je Agaporniden.

Harrison’s High Potency Fine Vogelzaad

De voeding van Harrison’s is niet special voor Agaporniden ontwikkelt, maar kan wel aan jouw favoriete vogel gegeven worden. De voeding is gemaakt van pellets en speciaal afgestemd op jouw favoriete vogel. Een groot pluspunt is dat de voeding gemaakt is in de vorm van pellets. Het voordeel van pellets is dat ze minder snel in kwaliteit afnemen. Jouw favoriete vogel kan hierdoor vitamines blijven opnemen die bijdragen aan de groei en ontwikkeling. De voeding is ook nog eens biologisch geproduceerd. Zo is het niet schadelijk voor het milieu als je deze zaden aan je Agaporniden geeft.

Versela Laga-Classic

Ben je op zoek naar een standaard mix om o.a. aan ja Agaproniden te geven? Dan is de Versela-Laga Classic een aanrader. Deze basis zadenmengeling kan je aan verschillende vogels geven waaronder de Agaporniden. De mening is vooral ontwikkeld voor grote parkieten. Maar de Agraporniden halen er ook voldoende mineralen en vitaminen uit. Versela-Laga is daarbij ook al jaren een kwaliteitsmerk voor de voeding van vogel!

Veelgestelde vragen

Heeft je Agraporniden voldoende aan alleen Agraporniden zaad?

Nee een Agraporniden heeft ook nog maaggrid nodig en een stukje fruit per dag draagt ook bij de gezondheid. Tussendoor kan je ook nog speciale krachtvoeding geven. Dit kan je Agraporniden helpen om bijvoorbeeld door de rui heen te komen.

Hoeveel eet een Agrapornis?

Agraporniden eten eigenlijk helemaal niet veel, maar de vogel zelf is ook niet super groot. Gemiddeld eet één Agrapornis een eetlepel aan voeding per dag. Geef daarbij elke dag verse voeding en nooit meer dan je vogel opeet op een dag.

Wanneer geef je een Agrapornis eten?

Een Agrapornis eet twee keer per dag. Dit doet hij in de ochtend en avond. Zorg ervoor dat je in de ochtend elke dag verse voeding geeft. Je Agrapornis pakt dan zelf het eten verspreid over de dag. Hou er rekening mee dat je vogel nooit langer dan 24 uur zonder eten kan. Zorg dus voor oppas tijdens de vakanties.

Moet je ook nog maakiezel naast de voeding geven?

Als je geen pellets geeft of voeding waar grid in verwerkt is dan moet je nog maagkiezel of grid ernaast voeren. Dit heeft je vogel nodig om de voeding te verteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *