5 Beste badhuis vogels

De meeste vogels vinden het echt heerlijk om in bad te gaan. In bad kunnen ze hun verendek wassen en even heerlijk ontspannen. In de zomermaanden zie je dat je vogels extra vaak het bad opzoeken. Dit doen ze om wat af te koelen. Een badhuis kan dus heerlijk voor verkoeling zorgen. Je kan een badhuis aan de buitenzijde van een vogelkooi bevestigen. De meeste vogelkooien hebben hier een speciale uitgang voor waar je het badhuis aan vast maakt. Ben je nog op zoek naar een badhuis voor je vogelkooi? Wij hebben de 5 Beste badhuizen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste badhuizen voor vogels

Ferplast badhuis voor kleine en grote parkieten

Natuurlijk is het belangrijk dat je vogel ook echt goed in het badhuis past. Je wilt niet dat je vogel er niet in durft omdat het badhuis te klein is. Ferplast heeft een speciaal vogel badhuis gemaakt voor zowel kleine als grote vogels. Je kan het badhuis in het bruin of wit bestellen. Qua formaat past zelfs een valkparkiet in dit badhuis. Het badhuis is van niet giftig plastic gemaakt en prima geschikt voor in de vogelkooi.

Simpel Vogel Badhuis

Ben je gewoon op zoek naar een simpel vogel badhuis zonder poespas? Dan is dit merkloze badhuis eigenlijk prima geschikt. De meeste kleine vogelsoorten kunnen hier heerlijk in badderen. De kanarie en parkiet maakt ook graag van dit kleine badhuis gebruikt. Hij is volledig aan de buitenzijde afgesloten en voorkomt zo spetteren in de woonkamer. Voor een valkparkiet is dit badhuisje wel te klein. Maar een grasparkiet of agroporniden kan er heerlijk gebruik van maken.

Beeztees rond vogelbadhuis

Bevestig dit vogelbadhuis eenvoudig aan de buitenzijde van de kooi. Dit plastic badhuis is heerlijk om in te badderen en hierna eenvoudig weer schoon te maken. De meeste vogels kunnen veel plezier uit dit badhuis beleven. Het badhuis is groot genoeg om lekker in te spetteren en te spelen. Het badhuis zelf is gemaakt van plastic en verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Je kan zo een kleur uitkiezen die past bij de kleur van de kooi. De meeste vogels vinden het heerlijk om hierin te badderen!

Trixie Papegaaienbadhuis

Natuurlijk vindt je papegaai het ook super leuk om in bad te gaan. Het enige nadeel is dat je papegaai natuurlijk iets groter is dan de gemiddelde vogel. Gelukkig heeft Trixie een speciaal papegaaienbadhuis gemaakt. Dit badhuis is geschikt voor papegaaien, grote parkieten en valkparkieten. Het badhuis ziet er leuk uit en is gemaakt van kunststof. Het badhuis is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en past hierdoor direct bij je papegaaienkooi. Zijn de meeste badhuizen te klein voor je vogel? Dan is dit badhuis zeker weten de oplossing!

Boon Agaporniden badhuis

Ben je op zoek naar een speciaal badhuis voor ja Agaporniden? Dan kom je uit bij de Rio2 van Boon. Dit badhuis is speciaal gemaakt voor Agraporniden. Ze kunnen hier heerlijk in badderen en spelen. Het badhuis is helemaal op maat gemaakt, zodat deze niet te klein of te groot is. Het badhuisje is vrij sterk en handig in gebruik. Na gebruik kan je het huis eenvoudig schoonmaken.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een badhuis voor je vogel nodig?

Vogels vinden het heerlijk om hun verenpak te wassen en te reinigen. Daarnaast koelen ze in de zomermaanden lekker af in een badhuis. Het is daarom vooral in de zomer extra belangrijk om een vogel badhuis op te hangen.

Kan je een vogelbadhuis aan de kooi hangen?

Ja de meeste vogelkooien hebben een uitsparing om een vogelbadhuis aan op te hangen. Het badhuis neemt zo geen ruimte in beslag. Daarnaast kan je het badhuis eenvoudig even loskoppelen om te verversen en schoon te maken.

Is badderen gezond voor mijn vogel?

Het is zeker weten gezond als je vogel het vogelbadhuis gebruikt. Hiermee kan vuil uit de veren gehaald worden en stimuleer je de vogel om z’n verenkleed te onderhouden. Daarnaast voorkom je verveling dankzij het badhuis.

Hoe groot moet het vogelbadhuis zijn?

Dit is helemaal afhankelijk van het soort vogel dat je gaat houden. Bij de vogelbadhuizen hierboven staat al aangegeven voor welke vogelsoorten de badhuizen geschikt zijn. Je kan zo een badhuis uitzoeken waar je vogel goed in past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *