5x Beste Papegaaien Voer

De meeste papegaaien leven vooral van zaden. Dit doen ze ook in de natuur. De enige uitzondering zijn de Lori papegaaien. Lori papegaaien eten vooral nectar en stuifmeel. In gevangenschap is het belangrijk om je papegaai een heerlijke mix te geven van zaden en granen. Ga vooral niet zelf aan de slag, maar kies voor een prestige voermerk om je papegaai te voeren. Naast een gevarieerde voermix kan je een papegaai nog wat groente en fruit als tussendoortje geven. Ben je benieuwd wat het beste papegaaienvoer is? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld!

Lijst met 5 beste papegaaienvoer

Nutribird P15 papegaaienvoer

Het nadeel van verse zaden en granen is dat deze vrij snel oud worden. Oude zaden en noten verliezen hun voedingswaarde. Een alternatief voor papegaaien is het voeren van pellets. De pellets worden geperst van geselecteerde verse granen en vruchten. De pellets zijn door je papegaai volledig opneembaar zonder dat er voedingsstoffen verloren gaan. De Nutribird P15 papegaaienvoer is speciaal door wetenschappers ontwikkeld om je papegaai het beste voer te geven. Het ondersteunt daarbij de darmflora en gaat darmstoornissen tegen. Kortom topvoeding voor je papegaai!

Versele-Laga Prestige papegaaienvoer

Geef je papegaai toch liever verse zaden en granen? Dan heeft Versele-Laga een heerlijke mix speciaal voor je papegaai ontwikkeld. De mix bestaat uit zonnebloempitten, maïs, tarwe, haver, cardy, boekweit, gepelde aardnoten, paddy rijst, milo, kempzaad, pompoenpitten en cedernoten. Je papegaai krijgt zo een heerlijke gevarieerde mix. Om het langer vers te houden kan je deze papegaaienvoer ook in kleine zakken van 1 KG bestellen. Zo kan je papegaai elke dag weer opnieuw genieten van verse voeding!

Witte Molen Premium papegaaienvoer

De meeste papegaaienvoeding zit bomvol met vetten, waardoor je papegaai al snel te dik kan worden. Een alternatief is premium papegaaienvoer van de Witte Molen. Deze voeding bestaat uit een hoogwaardige voeding voor je papegaai of kaketoe. De voeding heeft een lager vetgehalte dan de meeste papegaaienmixen. De mix bestaat uit een grote variatie van granen, zaden en groente. Je komt zelfs stukje wortel, rozebottelpitten en zonnebloempitten tegen. Maar er zitten ook rozijnen, amandelen en hazelnoten in de mix. Je papegaai gaat hier echt van smullen!

Vitakraft papegaaienvoer

Al jaren een populair merk voor het voeren van je dieren is natuurlijk Vitakraft. Speciaal voor papegaaien hebben ze een gevarieerd menu ontwikkelt. Dit menu bestaat uit een gevarieerde mix van noten en granen. Deze worden vers geplukt en aan de mix toegevoegd. De Vitakraft zakken zijn slechts een kilo waardoor ze lekker lang vers blijven. Aan de mix wordt ook nog honing toegevoegd, waardoor het extra smakelijk is voor je papegaai. Alle benodigde vitaminen die je papegaai nodig heeft zit in deze mix verwerkt.

Harrison’s Adult Lifetime Coarse papegaaienvoer

Ben je op zoek naar biologische voeding voor je papegaaien? Harrison’s Adult Lifetime Coarse is een handige tip om je papegaai te voeren. In deze voeding zit een verhoogd percentage aan vet, eiwitten, vitamines en mineralen. De voeding is daarbij in het bijzonder samengesteld voor de Amazone papegaaien, kaketoes en andere middelgrote vogels. Doordat het een pelletvoeding is gaan er geen voedingsstoffen verloren doordat de zaden te oud zijn. Dankzij deze pellets krijgt je papegaai voldoende voedingsstoffen binnen om hiervan te herstellen. De pellets worden ook geadviseerd als je papegaai herstellende is van gezondheidsproblemen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel eet een papegaai?

Dit is helemaal afhankelijk van het soort papegaai dat je gaat houden. Een papegaai eet ongeveer elke dag 10% van z’n lichaamsgewicht. Een Grijze Roodstaart papegaai weegt gemiddeld 500 gram. Maar een Ara weegt soms wel een kilo. Dit betekent dat een Grijze Roodstaart ongeveer 50 gram per dag eet, maar een Ara 100 gram.

Bestaat de voeding alleen uit papegaaienvoer?

De meeste eigenaren geven niet 50 gram papegaaienvoer aan hun papegaai. In de ochtend wordt de papegaai verwend met vers fruit of groente. In de middag of avond wordt dit aangevuld met papegaaienvoer.

Moet je naast papegaaienvoer nog supplementen geven?

In de dierenwinkels worden vaak vitaminesupplementen verkocht voor papegaaien. Maar als je het beste voer geeft is dit helemaal niet noodzakelijk. Het kan zelfs schadelijk zijn als je wel supplementen aan je papegaai geeft. Doe dit dus vooral niet! Voer je papegaai ook niet bij met vlees en/of vis. Dit kan ook schadelijk voor je papegaai zijn.

Moet je naast papegaaienvoer nog maagkiezel geven?

Maagkiezel is noodzakelijk om naast papegaaienvoer te geven. Een papegaai heeft namelijk twee magen. Een kliermaag en een spiermaag. Met de maagkiezel malen ze de noten in één maag fijn. Als je dit niet geeft kan je papegaai z’n eten niet verteren.

Bekijk hieronder de volledige top-5 papegaaienvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *