8x Beste Agility Tunnel

Houdt jouw hond van rennen, ravotten en wil hij zo af en toe ook een kunstje leren? Dan is een agility tunnel perfect voor jouw hond. In deze tunnel kan hij lekker rennen en spelen en bovendien kun je de behendigheid van jouw hond trainen. Hieronder zetten wij de acht beste agility tunnels voor je op een rij.

Lijst met acht beste agility tunnels

A Sunny Day agility tunnel

Wil jouw hond uitgedaagd worden? Dan is de agility tunnel van A Sunny Day een ideaal middel. Naast deze agility tunnel krijg je acht slalompalen, een hindernisset en een startveldje. Bovendien kun je de spronghoogte aanpassen. Al met al: perfect voor de behendigheidstraining van jouw hond.

Trixie agility tunnel

Met de agility tunnel van Trixie kun jij samen met jouw hond trainen. Het fijne aan deze tunnel is dat deze geen haringen heeft, maar tunnelzakken. Dat betekent dat jouw hond op een veilige manier kan ravotten. De tunnel is zestig centimeter lang.

Pawhut agility tunnel

De agility set van Pawhut is ideaal om de behendigheid van jouw hond te trainen. Zo krijg je bij deze set een agility tunnel van 148 centimeter lang, vier slalompalen, een hindernisset en een startveld. Bedenk zelf het parcour en laat het spelen maar beginnen!

Topmast agility tunnel

Wil jij thuis met jouw hond trainen? Dan is de agility tunnel van Topmast een goed hulpmiddel. Dit is namelijk een eenvoudige tunnel, maar doet waarvoor hij bedoeld is. De tunnel is gemaakt van stevig nylon en is vijf meter lang.

Flamingo agility tunnel

Wist je dat sporten met jouw hond de band tussen jullie twee versterkt? Redenen genoeg om de agility tunnel van Flamingo aan te schaffen! Hiermee kun jij namelijk jouw hond trainen, en daarnaast kan hij lekker rennen en spelen. Het leuke aan deze tunnel is dat hij wendbaar is.

Sens Design agility tunnel

Houd jouw hond gezond en fit met de agility tunnel van Sens Design. Deze tunnel is 5,5 meter lang en is zeer flexibel. Hierdoor kun jij de tunnel een vorm geven zoals jij zelf wil. Voor extra stevigheid kun je de bijgeleverde twaalf haringen vastzetten. Wanneer jouw hond is uitgespeeld, kun je de tunnel opvouwen en opbergen in de tas. Handig!

Tectake agility tunnel

De agility tunnel van Tectake is vijf meter lang. Jouw hond kan lekker rennen door deze tunnel en het is ook nog eens goed voor de behendigheid. Je kunt de tunnel bevestigen aan de grond door middel van twaalf haringen. Ook deze tunnel kun je opvouwen en vervolgens opbergen in de draagtas.

Deboon agility tunnel

De agility tunnel van Deboon is vijf meter lang en het heeft een diameter van zestig centimeter. Je kunt de tunnel in elke vorm plaatsen zoals jij wil, want er kunnen een of twee bochten in worden geplaatst. De tunnel is gemaakt van stevig nylon.

Veelgestelde vragen

Wat is agilitytraining?

Agilitytraining is een parcours die honden kunnen afleggen. Honden lopen of rennen over verschillende obstakels.

Wat is het voordeel van agilitytraining?

Honden willen graag bewegen. Door middel van agilitytraining gaat de hond als het ware sporten, wat zowel mentaal als fysiek goed is voor jouw hond. Bovendien traint de hond zijn behendigheid, de hond wordt soepel en daarnaast wordt de band tussen jou als baasje en de hond versterkt.

Hoe oud moet mijn hond zijn om te beginnen met agilitytraining?

Voordat jouw hond mag beginnen met agilitytraining, moet jouw hond volledig volgroeid zijn. Wanneer dit niet het geval is, is de kans op blessures groter.

Bekijk hieronder de volledige top-8 agility tunnels

Over de auteur

Hallo, ik ben Lilian en ik ben al sinds het begin betrokken bij Petmania.nl. Als hoofdredactrice ben ik verantwoordelijk voor het leiden van een team van getalenteerde schrijvers en experts die zich inzetten om de beste informatie en advies te bieden voor dierenliefhebbers.

Ik heb altijd al een passie gehad voor dieren en ben opgegroeid met verschillende huisdieren, waaronder honden, katten en konijnen. Mijn persoonlijke ervaringen en liefde voor dieren hebben me geholpen om mijn kennis en begrip van hun gedrag, behoeften en verzorging te vergroten.

Als hoofdredactrice van Petmania.nl kan ik deze kennis delen met anderen en anderen helpen om de beste zorg voor hun huisdieren te bieden. Ik ben vooral trots op het feit dat ons team van experts betrouwbare en up-to-date informatie kan bieden over alle soorten huisdieren, van honden en katten tot vogels, reptielen en andere exotische dieren.

Naast mijn werk op Petmania.nl heb ik zelf ook een Jack Russell genaamd Nacho, die mijn hart heeft gestolen. Ik geniet ervan om tijd met hem door te brengen en te zorgen dat hij gelukkig en gezond is. Ik ben ervan overtuigd dat alle huisdieren, groot of klein, de best mogelijke zorg verdienen en ik hoop dat onze artikelen bijdragen aan het welzijn van alle huisdieren en hun eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *