5 Beste aquarium verlichting

Aquarium verlichting is net zo belangrijk in een gebalanceerde bak als een filter en verwarmingspomp. De planten en vissen in je aquarium hebben behoefte aan licht. Het is daarbij ook belangrijk dat een dag en nachtritme zo goed mogelijk gestimuleerd wordt. Als er te veel licht in de bak is, dan kan dit weer voor algengroei zorgen. Zet een aquarium daarom sowieso niet in de buurt van een raam. Met een aquariumachterwand kan je een deel van natuurlijk zonlicht aan de achterkant filteren. Maar voor de rest van het licht is aquarium verlichting belangrijk. Wij hebben de 5 Beste aquarium verlichting voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste aquarium verlichting

Superfish T5 & T8 Retro LED lamp

Een populaire lamp om in het aquarium te hangen is de Superfish T5 & T8 Retro LED lamp. LED verlichting is al jaren niet meer weg te denken in de aquarium. Dankzij LED kan je flink wat kosten besparen en de lampen hebben ook nog een extra lange levensduur. Bij deze lampen worden speciale adapters meegeleverd. Hierdoor kan je de LED lamp in een oude T8 of T5 aansluiting hangen. De lampen komen met een eigen stekker, waardoor je de oude stekker niet meer hoeft te gebruiken. Je kan deze lampen plaatsen in een 45 cm armatuur.

Juwel Multilux LED lichtbak

Ben je op zoek naar een nieuw optimaal lichtspectrum voor een Juwel aquarium? Speciaal voor de Juwel Rio, Lido, Trigo en Vision Aquaria zijn de Multilux LED lichtbalken ontwikkelt. De lichtbakken zijn verkrijgbaar in verschillende wattages. De lichtbakken zijn ter vervanging van de traditionele TL buizen. Je kan er ook geen traditionele TL buizen in hangen. De lichtbakken hang je bovenin en zorgen voor een compleet lichtspectrum in je aquarium. Je kan kiezen uit verschillende afmetingen en wattages afhankelijk van jouw aquarium maat.

LED Aquarium lamp met blauw licht

Ben je op zoek naar natuurlijk blauw licht om in je aquarium te plaatsen? Dan is deze onderwater LED lamp de oplossing in je aquarium. Je kan de lamp letterlijk in je aquarium hangen met 2 bijgeleverde zuignappen. De LED lamp geeft blauw en wit licht. Het blauwe licht zorgt voor een natuurlijke groei en een verbeterde voortplanting. De lamp wordt als plug & play pakket geleverd en kan je eenvoudig en snel ophangen in je eigen aquarium.

Helialux LED lichtbak van Juwel

Wil je op de energiekosten besparen en je aquarium van verlichting voorzien? Dan kan je gebruik maken van de Helialux LED lichtbak van Juwel. Bespaar tot wel 50% aan LED verlichting en energiekosten ten opzichte van andere lampsoorten. De LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende wattages en worden als complete lichtbak geleverd. Je kan ze eenvoudig in een Juwel Aquarium monteren, maar natuurlijk ook in vergelijkbare aquaria met dezelfde afmetingen. Dankzij LED gaan de lampen ook nog eens extra lang mee!

SuperFish QUBE LED 15

Ben je in het bezit van een klein aquarium en wil je er voor de planten een lamp boven hangen? De Superfish QUBE LED 15 is speciaal ontwikkelt voor kleine aquaria. Je kan de lamp boven de bak klikken en het aquarium van verlichting voorzien. De lamp kan veilig gebruikt worden voor tropische en koud water aquarium. De lamp is speciaal ontwikkelt voor een open aquarium met een maximale glasdikte van 10 mm. De lampen hebben een hoge lichtopbrengst en gaan meer dan 10.000 branduren mee.

Veelgestelde vragen

Kan je TL lampen vervangen voor LED?

Op deze pagina vind je een aantal LED lampen inclusief armatuur. Je kan hiermee de oude TL lampen vervangen voor een LED lichtbak. Als je nog geen LED in je aquarium hebt zitten, dan is dit zeker de moeite waard. De kosten kan je terugverdienen doordat LED minder stroom verbruikt.

Hoe lang gaat aquarium verlichting mee?

Dit is afhankelijk van het soort lamp dat je aanschaft. Als je kiest voor LED, dan kunnen de lampen tot wel 10.000 branduren meegaan. Dit gaat langer mee dan de traditionele aquarium verlichting.

Hoeveel Watt aquariumverlichting heb je nodig voor je aquarium?

Je hebt ongeveer 0.5 tot 1 Watt per liter water nodig. Bij een aquarium van 100 liter is dus 100 Watt verlichting meer dan voldoende. Zorg ervoor dat je niet teveel lampen plaatst. Dit zorgt voor algengroei en overbevolking met planten.

Hoe weet je of je te weinig lampen hebt?

Als je te weinig verlichting hebt hangen zie je dat planten het niet goed doen. Ze groeien slecht of gaan zelfs dood. Maar het bedreigt ook je vissen. Je vissen zie je letterlijk steeds naar lucht happen. Dit betekent dat je lichtverhouding onvoldoende is.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...