5x Beste filterpomp Aquarium

Een aquarium kan natuurlijk niet zonder een filterpomp. Een filterpomp haalt het vuil uit het water en zorgt ervoor dat je water in balans blijft. Het zorgt er ook voor dat je water van een hoge kwaliteit blijft. Om de waterkwaliteit op orde te houden kan je een filterpomp plaatsen. Filters zijn verkrijgbaar in verschillende sterkten en maten. Ben je benieuwd wat de 5 Beste filterpompen aquarium zijn? Wij hebben een lijst samengesteld met de 5 Beste filterpompen aquarium.

Lijst met 5 Beste filterpompen Aquarium

SuperFish Aquaflow XL Biofilter

Speciaal voor SuperFish Aquarium is een unieke filter ontwikkelt. De XL Aquaflow is de oplossing voor je aquarium. Deze filterpomp kan zelfs tot wel 500 liter per uur pompen. Dit is perfect voor een aquarium van 100 tot 200 liter. Het binnenfilter kan je eenvoudig met een kliksysteem vervangen en schoonmaken. Het filter bestaat uit een mechanische filtering met schuin waarvan de structuur 100% open is. Daarna komt het water in actieve kool terecht waar organisch vuil en chemicaliën uit het water gehaald worden. De derde stap is een poreus filtermedium van Cyrstal-Max waarbij micro-organisme en schadelijke stoffen afgebroken worden.

Juwel Bioflow One 300 liter per uur

Wij hebben de perfecte oplossing voor een wat kleiner aquarium gevonden. De Juwel Bioflow One is de oplossing voor je aquarium. Deze filter is geruisloos en kan tot 300 liter per uur rondpompen. Je kan zowel mechanisch als biologisch vuil filteren. De filter is geschikt voor een aquarium tot maximaal 80 liter. Het binnenfilter bestaat uit een soort sponsen die je eruit kan halen en kan reinigen. Als ze versleten zijn kan je ze vervangen voor nieuwe sponsen.

Eheim Classic Buitenfilter

Miljoenen aquariumhouders kiezen al jaren voor de Eheim 2213 Classic Buitenfilter. De beproefde buitenfiltertechniek zorgt voor de perfecte reiniging van een aquarium tot 250 liter. Een groot filter is dat de filter in het aquarium zelf weinig ruimte in beslag neemt. Het stroomverbruik is ook nog eens laag met slechts 8 Watt. Met zuignapjes kan je de slangen op je aquarium aansluiten. De pomp heeft een capaciteit tot maximaal 440 liter per uur. Het filter zelf kan gevuld worden met verschillende filtermaterialen afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Eheim Buitenfilter Experience

Een solide basis voor je aquarium hebben wij gevonden met de Eheim Buitenfilter Experience. Dit is het basismodel voor buitenfilters voor je aquarium. De grote filtercapaciteit en betere demonteerbaarheid zorgt ervoor dat je de filter eenvoudig kan reinigen. De filter kan gebruikt worden voor aquariums tot maximaal 350 liter. De capaciteit van de filter ligt op 1050 liter per uur. Daarbij verbruikt de filter maximaal 24 Watt stroom. De filter wordt helemaal compleet geleverd inclusief filtermaterialen en benodigde aansluitmaterialen.

Eheim Professioneel 4 Buitenfilter

In ons lijstje hebben we de enige echte professionele buitenfilter voor je aquarium gevonden. Dit is de Eheim Professioneel 4 buitenfilter als professionele oplossing. Dit filter levert namelijk een hoge kwaliteit en top prestaties. Hierbij wordt er efficiënt omgegaan met energie. Het filter werkt dankzij een prefilter erg stil. Dankzij een laag energieverbruik is de filter een populaire filter om te gebruiken. De filter zelf is ook vrij eenvoudig te installeren en te reinigen. De filter wordt geleverd met bijpassend filtermateriaal en is duurzaam in gebruik. De filter is geschikt voor een aquarium vanaf 240 tot maximaal 600 liter.

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een filterpomp nodig?

Vissen en planten geven vuil en stoten vuil uit. Het is belangrijk dat dit uit het water gehaald wordt en afgevoerd. Als je het water niet filtert zorgt dit ervoor dat je vissen in hun eigen vuil zwemmen. Uiteindelijk kan dit ten kosten gaan van je aquarium.

Een mechanische filter of bio filter?

Een mechanische filter moet je vaker handmatig schoonmaken, dan een bio filter. In een bio filter zitten bacteriën die op een natuurlijke wijze vuil afbreken. Een mechanische filter geeft wel sneller een goed resultaat in je aquarium.

Een binnenfilter of een buitenfilter?

Bij een aquarium met een groot volume kom je al vrij snel bij een buitenfilter uit. Een binnenfilter neemt namelijk vrij veel ruimte in beslag. Helemaal als je een groot aquarium bezit. Je filterpomp moet dan extra capaciteit hebben om alles rond te pompen. Als je de ruimte niet hebt adviseren we altijd een buitenfilter. Dit komt ook meer natuurlijk over in je aquarium.

Hoe groot moet de capaciteit van je filter zijn?

Het is belangrijk dat je filterpomp minimaal je complete volume één keer kan rondpompen. Let hier dus op bij de aanschaf van een filterpomp.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 beste stalschoenen

Het werken in de stal kan zwaar- en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Paarden zijn zwaar en als ze met hun hoeven op je...

5 beste chaps

Chaps zijn zeer prettig om te dragen en zorgen voor extra rijcomfort. Ze zijn eenvoudig om aan te trekken en je draagt ze bij jodhpurs en rijschoenen. Wil jij ook...

5 beste rijlaarzen

Rijlaarzen horen bij je rijuitrusting als ruiter. Het geeft comfort tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je niet in je beugels blijft hangen. Er zijn diverse soorten rijlaarzen verkrijgbaar....

5 Beste konijnenhok

Een konijnenhok moet natuurlijk comfortabel zijn voor je konijn. Maar als het hok buiten staat is het ook belangrijk dat je hok weer en windbestendig is. Er zijn zowel buitenhokken...