5 Beste zelfreinigende aquarium

Een aquarium in huis houden ziet er natuurlijk prachtig uit. Vaak zijn er genoeg liefhebbers van aquaria, maar zien ze het niet zitten om het aquarium zelf bij te houden. Er gaat nog best veel werk inzitten om het aquarium te reinigen. Gelukkig zijn er aquaria die het werk voor een groot deel van je overnemen. Het is vooral belangrijk om je aquarium zo goed mogelijk te voorzien van reinigingstechnieken. Denk aan een filter van een uitstekende kwaliteit of speciale vissen die algen eten. Wij hebben de 5 Beste zelfreinigende aquarium voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke aquarium een optie zijn met weinig onderhoud.

Lijst met 5 Beste zelfreinigende aquarium

biOrb Life Aquarium

biOrb Life Aquarium is speciaal ontwikkelt als zelfreinigende aquarium. Het aquarium is voorzien van een uniek filtersysteem op basis van cartridges. Als eigenaar van het aquarium hoef je bijna alleen af en toe het water te verversen en de cartridge te vervangen. Het onderhoud van het aquarium is hierdoor minimaal. Een verwarming kan optioneel worden toegevoegd als je warmwater vissen wilt houden. Het aquarium heeft slechts een inhoud van 30 liter. Maar je krijgt er wel een garantie op dat je minimaal 12 maanden geen gezeur hebt met dit aquarium. Kortom perfect als je er weinig omkijken aan wilt hebben.

SuperFish Aqua 18 Kit

Een eenvoudig klein aquarium kost je in de praktijk het minste werk. De SuperFish Aqua 18 Kit kan de oplossing zijn voor een zelfreinigende aquarium. Doordat de aquarium vrij eenvoudig te onderhouden is kunnen ook kinderen ermee aan de slag. Er past slechts 18 liter in het aquarium, maar deze wordt wel voorzien van alle praktische benodigdheden. Zo wordt het aquarium geleverd met speciale LED lampen en een filter om het water te reinigen. Heel veel meer heb je natuurlijk niet nodig.  

SuperFish Nano Shrimp

Ben je op zoek naar een eenvoudige vis om te houden en wil je toch wat leven in de brouwerij? Dan kan je kiezen voor de SuperFish Nano Shrimp. Dit is een vrijwel zelfreinigende aquarium. Garnalen hebben eigenlijk vrij weinig dingen nodig. Zo kan je vrij snel van start en hoef je er niet zoveel uren aan te besteden. Het is een klein nano aquarium waarbij je kan leren omgaan met aquascaping. Het aquarium wordt geleverd met je eigen garnalenhuisje, voeding en Led verlichting. Het enige nadeel is dat er geen pomp bij zit. Als je hem echt zelfreinigend wil houden raden we je aan deze er wel bij aan te schaffen. Dit aquarium kan dan redelijk zelfstandig functioneren.

Juwel Rio 180 LED

Een groot aquarium is helaas wel meer werk dan een kleine biOrb uit ons lijstje met zelfreinigende aquarium. Maar als je toch serieus met je hobby aan de slag wilt gaan raden we je aan om direct voor Juwel te kiezen. Dit is al jaren het nummer één merk voor het houden van vissen. Als je dit aquarium goed weet op te starten kan je hem zonder meer zelfreinigend maken. Het aquarium wordt al standaard geleverd met een filter, verlichting en geruisloze circulatiepomp. Hierdoor regelt de aquarium voor een groot deel alles zelf.

SuperFish 20 LED voor goudvissen

De SuperFish 20 LED is speciaal ontwikkelt als zelfreingende aquarium voor het houden van goudvissen. Het aquarium wordt helemaal compleet geleverd. Je kan er dus direct water in doen en de vissen in het aquarium stoppen. Je hoeft met de aquarium niet telkens de vissenkom meer schoon te maken. Zo maak je het houden van vissen extra makkelijk. Dankzij een handige handleiding weet je ook precies hoe je het aquarium in perfecte staat kan houden.

Veelgestelde vragen

Waar moet een zelfreinigende aquarium aan voldoen?

Het is belangrijk om de juiste verlichting en filter aan te schaffen bij een zelfreinigende aquarium. Het upgraden van de standaard bijgeleverde filter kan vaak al een hoop werk besparen.

Hoef je een zelfreinigende aquarium echt niet meer schoon te maken?

Je moet altijd nog een paar taken zelf uitvoeren. Zo moet je 1/3 van het water minimaal één keer per maand vervangen. Daarnaast moet je de filter schoonmaken. Groeien er algen in je aquarium? Dan moet je het ruitje schoonhouden.

Hoe ga je het groeien van algen tegen?

Je kan hiervoor eventueel speciale vissen aanschaffen. In de natuur ruimen een aantal vissen de rotzooi van de rest op. Door dit aan te schaffen kan je aquarium voor een groot deel zelfvoorzienend worden.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 x Beste Paardendekens

Paarden beschikken van nature over uniek lichaamsmechanisme wat er voor zorgt dat ze zich goed warm kunnen houden. Dit komt doordat de meeste paarden een winterwacht ontwikkelen, wanneer het kouder...

5x Beste zuurstofschelp

Als het water in je aquarium stil staat komt er geen zuurstof bij. Vissen halen de zuurstof uit het water. Het is daarom belangrijk om zuurstof aan het water toe...

5 Beste vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is helaas verboden. Een ronde kom is namelijk slecht voor de gezondheid van je vissen. Psychisch...

5x Beste circulatiepomp vis

Een aquarium kan niet zonder een speciale circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming in de bak staat. In de zee of een meer is er constant stroming. Het...