5x Beste Zelfreinigende Aquarium

Een aquarium in huis houden ziet er natuurlijk prachtig uit. Vaak zijn er genoeg liefhebbers van aquaria, maar zien ze het niet zitten om het aquarium zelf bij te houden. Er gaat nog best veel werk inzitten om het aquarium te reinigen. Gelukkig zijn er aquaria die het werk voor een groot deel van je overnemen. Het is vooral belangrijk om je aquarium zo goed mogelijk te voorzien van reinigingstechnieken. Denk aan een filter van een uitstekende kwaliteit of speciale vissen die algen eten. Wij hebben de vijf beste zelfreinigende aquarium voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke aquarium een optie zijn met weinig onderhoud.

Lijst met 5 beste zelfreinigende aquariums

Tetra startersaquarium

Wil je graag een aquarium, maar heb je geen idee waar je moet zoeken? Dan is het aquarium van Tetra wellicht een goede optie. Dit aquarium is een starterskit en is daarom geschikt voor de beginner. Zo heeft het aquarium led-verlichting, een verwarmer en een binnenfilter. Dit filter zorgt ervoor dat het vuil uit het water wordt weggehaald. Het filter heeft een snelheid van driehonderd liter per uur en heeft twee filterpatronen die je makkelijk kunt verwijderen.

MonsterShop aquarium

Een enorm aquarium, zoals het aquarium van MonsterShop is prachtig om te zien. Het zal de ruimte omtoveren tot een levendige omgeving. Toch kan het reinigen van zo’n groot aquarium nogal een karwei zijn. Gelukkig zal dit aquarium jou wel een handje helpen, want het aquarium beschikt over een filter. Dit filter is ingebouwd en bevindt zich aan de bovenkant van de tank. Dit filter werkt samen met de pomp en zal ervoor zorgen dat het aquarium mooi schoon blijft.

SuperFish Nano Shrimp

Ben je op zoek naar een eenvoudige vis om te houden en wil je toch wat leven in de brouwerij? Dan kan je kiezen voor de SuperFish Nano Shrimp. Dit is een vrijwel zelfreinigende aquarium. Garnalen hebben eigenlijk vrij weinig dingen nodig. Zo kan je vrij snel van start en hoef je er niet zoveel uren aan te besteden. Het is een klein nano aquarium waarbij je kan leren omgaan met aquascaping. Het aquarium wordt geleverd met je eigen garnalenhuisje, voeding en Led verlichting. Het enige nadeel is dat er geen pomp bij zit. Als je hem echt zelfreinigend wil houden raden we je aan deze er wel bij aan te schaffen. Dit aquarium kan dan redelijk zelfstandig functioneren.

Juwel Rio 180 LED

Een groot aquarium is helaas wel meer werk dan een kleine biOrb uit ons lijstje met zelfreinigende aquarium. Maar als je toch serieus met je hobby aan de slag wilt gaan raden we je aan om direct voor Juwel te kiezen. Dit is al jaren het nummer één merk voor het houden van vissen. Als je dit aquarium goed weet op te starten kan je hem zonder meer zelfreinigend maken. Het aquarium wordt al standaard geleverd met een filter, verlichting en geruisloze circulatiepomp. Hierdoor regelt de aquarium voor een groot deel alles zelf.

SuperFish 20 LED voor goudvissen

De SuperFish 20 LED is speciaal ontwikkelt als zelfreingende aquarium voor het houden van goudvissen. Het aquarium wordt helemaal compleet geleverd. Je kan er dus direct water in doen en de vissen in het aquarium stoppen. Je hoeft met de aquarium niet telkens de vissenkom meer schoon te maken. Zo maak je het houden van vissen extra makkelijk. Dankzij een handige handleiding weet je ook precies hoe je het aquarium in perfecte staat kan houden.

Veelgestelde vragen

Waar moet een zelfreinigende aquarium aan voldoen?

Het is belangrijk om de juiste verlichting en filter aan te schaffen bij een zelfreinigende aquarium. Het upgraden van de standaard bijgeleverde filter kan vaak al een hoop werk besparen.

Hoef je een zelfreinigende aquarium echt niet meer schoon te maken?

Je moet altijd nog een paar taken zelf uitvoeren. Zo moet je 1/3 van het water minimaal één keer per maand vervangen. Daarnaast moet je de filter schoonmaken. Groeien er algen in je aquarium? Dan moet je het ruitje schoonhouden.

Hoe ga je het groeien van algen tegen?

Je kan hiervoor eventueel speciale vissen aanschaffen. In de natuur ruimen een aantal vissen de rotzooi van de rest op. Door dit aan te schaffen kan je aquarium voor een groot deel zelfvoorzienend worden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zelfreinigende aquariums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *