5 Beste aquariums voor je vissen

Een uniek kijkje in de wereld van vissen krijg je met een eigen aquarium in huis. Voor veel mensen is het houden van een aquarium een levend schilderij voor in huis. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goed voor de vissen zorgt. De aanschaf van een nieuw aquarium is de eerste stap voor de verzorging van je vissen. Niet elk aquarium is geschikt voor het houden van alle soorten vissen. Het is belangrijk om eerst onderzoek te doen hoeveel ruimte de vissen nodig hebben die je wilt houden. Het is van belang dat het aquarium groot genoeg is om jouw favoriete vissen in te houden. Wij hebben de 5 Beste aquariums voor je vissen op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk aquarium een optie is om aan te schaffen.

Lijst met 5 Beste aquariums voor je vissen

SuperFish Start 20

De SuperFish Start 20 is eigenlijk het perfecte aquarium voor als je net vissen gaat houden. De aquairum is eigenlijk een starter set voor het houden van je vissen. Er is ruimte voor 20 liter water en er zit een filter en LED verlichting bij inbegrepen. Met dit kleine aquarium kan je kijken of het houden van vissen iets voor jouw is. Eigenlijk zitten alle praktische benodigdheden erbij inbegrepen. De SuperFish Start 20 is ook perfect voor kinderen. Als je kinderen voor het eerst vissen willen gaan houden kunnen ze hiermee beginnen. Het aquarium is in principe geschikt voor het houden van koudwatervissen. Ben je meteen van plan om tropische vissen te gaan houden? Dan heb je een verwarmingselement nodig. Je kan een verwarmingselement eventueel los aanschaffen. Met de SuperFish Start 20 wordt je in ieder geval op weg geholpen met je eerste aquarium.

Juwel Rio 180 LED Aquarium

Ben je meteen van plan om serieus aan de slag te gaan met je eigen aquarium? Dan kan je van start gaan met de Juwel Rio 180 LED Aquarium. Juwel aquariums zijn al jaren het nummer één merk voor het houden van vissen. De Juwel 180 is meteen een serieuze maat om mee aan de slag te gaan. In de aquarium past 180 liter water. Het aquarium is 101 cm breed en 50 cm hoog. Er is eventueel ook nog een bijpassende onderkast verkrijgbaar. Je kan hier het aquarium opzetten en alle benodigdheden erin wegwerken. Denk bijvoorbeeld aan het complete filtersysteem en voeding voor je vissen. Het aquarium wordt geleverd met een binnen filter systeem. Ga je nieuwe hobby meteen goed aanpakken? Dan kan je het beste investeren in een nieuw filtersysteem. Het aquarium is ook voorzien van 31 Watt verwisselbare LED verlichting. Dit zorgt voor een beter lichtinval en gaat langer mee dan de klassieke TL buizen in een aquarium. Je bespaart hiermee tot wel 50% aan energie in het aquarium.

SuperFish Home Aquarium 110 liter

Ben je op zoek naar een modern aquarium om je vissen in te houden? De SuperFish Home Aquarium 110 liter is een modern aquarium waar je vissen in kunnen verblijven. Het aquarium heeft met een inhoud van 110 liter een prima formaat om een begin te maken aan je nieuwe hobby. Het aquarium wordt geleverd met LED verlichting met zonsopgang functie. Zo wordt het geleidelijk aan licht in je aquarium. Er wordt ook een binnen filter bij geleverd. In de filterkamer is het mogelijk om een verwarmingselement aan te sluiten. Ideaal als je graag je aquarium wilt verwarmen.

Blue Marine Reef 60 Aquarium

Droom je ervan om een mini zeeaquarium op te starten om te kijken of dit bevalt? Met de Blue Marine Reef 60 Aquarium haal je een mini onderwaterwereld van slechts 60 liter in huis. Toch is dit aquarium volledig ontworpen voor het houden van zeevissen en koralen. Het aquarium kan gebruikt worden voor beginners en gevorderden. Het aquarium zelf heeft een prachtig ontwerp en heeft geen lelijke kitnaden. De aquarium wordt compleet geleverd om al direct van start te gaan. Er wordt een Nano LED Lamp 11 watt bij geleverd, Reepower 600 verwarmer en een interne skimmer. Je kan zo meteen aan de slag om je bak op te starten. Mocht je meteen groter willen dan is de Blue Marine ook verkrijgbaar in een grotere maat.

Fluval Edge 2.0 aquarium

Ben je op zoek naar een aquarium dat er echt uit ziet als een klein mini schilderij? Dan is de Fluval Edge 2.0 een absolute aanrader. De unieke vierkanten vorm zorgt ervoor dat het aquarium een soort mini schilderij is. Het aquarium wordt inclusief LED verlichting geleverd. Voor de rest moet je nog helemaal zelf aan de slag om het aquarium gebruiksklaar te maken. Om geen afbreuk aan het ontwerp te doen is een buitenfilter een aanrader. Je kan hiermee ook nog beter je aquarium filteren. Dit aquarium heeft een inhoud van 46 liter. Maar er zijn ook grotere afmetingen verkrijgbaar mocht dit te klein zijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vissen kan je houden in een aquarium?

Dit is helemaal afhankelijk van het soort vissen dat je gaat houden. Het is belangrijk om vooraf een selectie met vissen te maken. Kijk goed welke vissen bij elkaar mogen en welke behoefte ze hebben. Kijk ook hoeveel liter water ze nodig hebben. Aan de hand hiervan kan je zien hoeveel vissen je per aquarium kan houden. Het is belangrijk dat je vissen voldoende ruimte hebben om te leven.

Hoe groot moet een zeeaquarium minstens zijn?

Als je echt vissen naast koralen wilt houden zou 180 liter een goed begin zijn voor een zeeaquarium. Als je zeeaquarium te klein is kan je meestal alleen koralen en een paar mini kreeftjes houden. Hou er rekening mee dat zeevissen meer ruimte nodig hebben, dan zoetwatervissen.

Wanneer heb je een warmte element nodig?

Een warmte element wordt meestal niet standaard bijgeleverd. Je moet deze los aanschaffen. Je hebt een warmte element nodig als je zeevissen gaat houden of vissen die in een tropische omgeving voorkomen. Dit staat meestal bij de vissen aangegeven.

Kan je het beste een aquarium met LED verlichting aanschaffen?

De meeste nieuwe aquariums zijn tegenwoordig standaard voorzien van LED verlichting. LED verlichting kan tot wel 50% van je stroomverbruik in het aquarium besparen. Het advies is daarom om voor LED te kiezen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 x Beste Paardendekens

Paarden beschikken van nature over uniek lichaamsmechanisme wat er voor zorgt dat ze zich goed warm kunnen houden. Dit komt doordat de meeste paarden een winterwacht ontwikkelen, wanneer het kouder...

5x Beste zuurstofschelp

Als het water in je aquarium stil staat komt er geen zuurstof bij. Vissen halen de zuurstof uit het water. Het is daarom belangrijk om zuurstof aan het water toe...

5 Beste vissenkom

Ben je op zoek naar een vissenkom voor goudvissen of vissen? Een echte vissenkom is helaas verboden. Een ronde kom is namelijk slecht voor de gezondheid van je vissen. Psychisch...

5x Beste circulatiepomp vis

Een aquarium kan niet zonder een speciale circulatiepomp. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat er stroming in de bak staat. In de zee of een meer is er constant stroming. Het...