5x Beste Dressuurzweep

Dressuur is een hele geliefde tak van de paardensport. Je kent Anky van Grunsven onze heldin natuurlijk wel. Zij heeft de Olympische spelen gehaald en is de Nederlandse heldin van de dressuur. Dat is natuurlijk ook jouw droom? Dan is het wel belangrijk dat je beschikt over de juiste uitrusting. Anky van Grunsven gebruikte in het begin ook een dressuurzweep, naderhand natuurlijk minder, maar tijdens het trainen zeker. Een goede dressuur zweep is belangrijk om je paard optimaal te kunnen trainen. Op deze manier kun je ver komen en hulpmiddelen helpen daarbij. Kies de juiste dressuur zweep door in de lijst met vijf beste dressuur zwepen te kijken.

Lijst met 5 beste dressuur zwepen

Red Horse Dressuurzweep 130 cm

De Red Horse Dressuurzweep Fiberglass/rubber 130 Cm Zwart is zeer geschikt voor dressuur. Red Horse beschikt over diverse dressuur zwepen en deze is er een van. Het fijne aan deze dressuurzweep is dat hij 130cm lang is, met zo’n lange zweep kun je jouw paard makkelijker een zacht tipje geven. Eigenlijk, hoef je alleen maar te kietelen, het is prettiger voor het paard om op deze manier te werken. Je kunt er beter bij, het paard reageert beter, dus je hoeft minder hard te tikken. Deze dressuurzweep is dus perfect om je paard de juist aanwijzigingen te geven. Dankzij het rubberen handvat ligt deze zweep perfect in de hand. Dat is prettig tijdens het rijden, het geeft je extra zekerheid.

Waldhausen Dressuurzweep 100 cm

De Waldhausen dressuurzweep is uniek in zijn soort. Het is een zeer klassieke dressuurzweep. Het fijne aan deze zweep is de afmeting van de zweep. De zweep is 110cm lang en daarmee niet de kortste zweep. Het is voor paard- en ruiter vaak prettig om met een langere zweep te rijden. Beiden partijen reageren dan beter op elkaar. Het is dan ook aan te raden om met een lange zweep te rijden. Deze zweep is zeer klassiek. Hierdoor is deze zweep perfect voor dressuur.

Harry’s Horse Dressuurzweep 90 cm

De dressuurzweep van Harry’s Horse ligt erg fijn in de hand. Het is een zweep die gemaakt is van nylon, beschikt over een met suede bekleedt handvat afgewerkt met een titanium knop. Dit geeft deze zweep extra zijl. Het is een lange zweep die zeer geschikt is voor de dressuur. Dat maakt dan ook dat deze zweep zeer populair is.

Kerbl Dressuurzweep 100 cm

Zoek jij een nieuwe zweep? Kijk niet verder en bekijk de Kerbl dressuurzweep. Het is een prachtige dressuurzweep met een noppenhandvat. Het fijne aan zo’n handvat is dat deze zacht aanvoelt en jouw handen glijden niet weg. Zo voorkom je klachten en kun je langer rijden met de zweep. Het is prettig om met een zweep als deze te rijden. Soms kan het nogal pijn doen om een zweep lang in de hand te hebben, met deze zweep heb je hier geen last van. Deze zweep is van normale lengte voor dressuur en zeer populair.

S2G Dressuurzweep 100 cm

De dressuurzweep van S2G is geschikt voor elke ruiter, jong en oud. Het is zo’n dressuurzweep die de perfecte basis vormt voor elke ruiter. Een goede zweep is belangrijk, met deze zweep voldoe je aan alle eisen om goed te kunnen rijden. Bovendien is deze zweep een echte eyecatcher dankzij het gedraaide handvat.

Veelgestelde vragen

Wat is een dressuurzweep?

Een dressuur zweep is een zweep die over het algemeen langer is dan gemiddeld. Het is een zweep die beschikt over een langer uiteinde, de zweep zelf is ook langer. Hierdoor is de zweep geschikt voor tijdens dressuur.

Waar gebruik je een dressuurzweep voor?

Je gebruikt de dressuurzweep om je paard op een rustige- en nette manier aanwijzingen te geven. Het prettige aan deze zweep is dat hij lang is, je kunt je paard zo op een prettige manier vertellen wat deze moet doen. Het bevordert de communicatie.

Heb je altijd een zweep nodig?

Nee; dit is geheel afhankelijk van jou- en je paard. Het hangt ervan af wat je jouw paard wilt leren, hoe jouw paard luistert en wat je zelf wilt bereiken. Ook hangt het van je trainingsmethode af.

Is het niet zielig voor een paard om een zweep te gebruiken?

Nee; het is zieliger voor het paard als je hem pijn doet met het bit omdat je heel hard in de mond van het paard trekt. Met kleine hulpmiddelen kun je meer voor elkaar krijgen. Op deze manier doe je jouw paard dus minder pijn.

Bekijk hieronder de volledige top-5 dressuurzwepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *