5x beste Dressuur zwepen

Dressuur is een hele geliefde tak van de paardensport. Je kent Anky van Grunsven onze heldin natuurlijk wel. Zij heeft de Olympische spelen gehaald en is de Nederlandse heldin van de dressuur. Dat is natuurlijk ook jouw droom? Dan is het wel belangrijk dat je beschikt over de juiste uitrusting. Anky van Grunsven gebruikte in het begin ook een dressuurzweep, naderhand natuurlijk minder, maar tijdens het trainen zeker. Een goede dressuur zweep is belangrijk om je paard optimaal te kunnen trainen. Op deze manier kun je ver komen en hulpmiddelen helpen daarbij. Kies de juiste dressuur zweep door in de lijst met 5 beste dressuur zwepen te kijken.

Lijst met 5 beste dressuur zwepen


Red Horse Dressuurzweep Fiberglass/rubber 130 Cm Zwart

De Red Horse Dressuurzweep Fiberglass/rubber 130 Cm Zwart is zeer geschikt voor dressuur. Red Horse beschikt over diverse dressuur zwepen en deze is er een van. Het fijne aan deze dressuurzweep is dat hij 130cm lang is, met zo’n lange zweep kun je jouw paard makkelijker een zacht tipje geven. Eigenlijk, hoef je alleen maar te kietelen, het is prettiger voor het paard om op deze manier te werken. Je kunt er beter bij, het paard reageert beter, dus je hoeft minder hard te tikken. Deze dressuurzweep is dus perfect om je paard de juist aanwijzigingen te geven. Dankzij het rubberen handvat ligt deze zweep perfect in de hand. Dat is prettig tijdens het rijden, het geeft je extra zekerheid.

Waldhausen Dressuurzweep Classic 110 cm Zwart

De Waldhausen Dressuurzweep Classic 110 cm Zwart is uniek in zijn soort. Het is een zeer klassieke dressuurzweep. Het fijne aan deze zweep is de afmeting van de zweep. De zweep is 110cm lang en daarmee niet de kortste zweep. Het is voor paard- en ruiter vaak prettig om met een langere zweep te rijden. Beiden partijen reageren dan beter op elkaar. Het is dan ook aan te raden om met een lange zweep te rijden. Deze zweep is zeer klassiek. Hierdoor is deze zweep perfect voor dressuur.


Harrys Horse Dressuurzweep 23cm Suede Handvat Zwart 100cm


De Harrys Horse Dressuurzweep 23cm Suede Handvat Zwart 100cm
ligt erg fijn in de hand. Het is een zweep die gemaakt is van nylon, beschikt over een met suede bekleedt handvat afgewerkt met een titanium knop. Dit geeft deze zweep extra zijl. Het is een lange zweep die zeer geschikt is voor de dressuur. Dat maakt dan ook dat deze zweep zeer populair is.


Dressuurzweep -Rio- met gelhandgreep paars 100


Zoek jij een nieuwe zweep? Kijk niet verder en bekijk deze: ‘Dressuurzweep -Rio- met gelhandgreep paars 100
‘. Het is een prachtige dressuurzweep met een gel handgreep. Het fijne aan zo’n gel handgreep is dat deze zacht aanvoelt, het geeft geen druk op je handen, zo voorkom je klachten en kun je langer rijden met de zweep. Het is prettig om met een zweep als deze te rijden. Soms kan het nogal pijn doen om een zweep lang in de hand te hebben, met deze zweep heb je hier geen last van. Het is een vrolijke zweep dankzij de kleuren. Deze zweep is van normale lengte voor dressuur en zeer populair.


Waldhausen Dressuurzweep Antislip Zwart – Rijbenodigdheden – 100 cm


De Waldhausen Dressuurzweep Antislip Zwart – Rijbenodigdheden – 100 cm is geschikt voor elke ruiter, jong- en- oud. Het is zo’n dressuurzweep die de perfecte basis vormt voor elke ruiter. Een goede zweep is belangrijk, met deze zweep voldoe je aan alle eisen om goed te kunnen rijden. Het antislip handvat zorgt ervoor dat de zweep goed in de hand ligt.

Veelgestelde vragen:

Wat is een dressuur zweep?

Een dressuur zweep is een zweep die over het algemeen langer is dan gemiddeld. Het is een zweep die beschikt over een langer uiteinde, de zweep zelf is ook langer. Hierdoor is de zweep geschikt voor tijdens dressuur.

Waar gebruik je een dressuur zweep voor?

Je gebruikt de dressuurzweep om je paard op een rustige- en nette manier aanwijzingen te geven. Het prettige aan deze zweep is dat hij lang is, je kunt je paard zo op een prettige manier vertellen wat deze moet doen. Het bevordert de communicatie.

Heb je altijd een zweep nodig?

Nee; dit is geheel afhankelijk van jou- en je paard. Het hangt ervan af wat je jouw paard wilt leren, hoe jouw paard luistert en wat je zelf wilt bereiken. Ook hangt het van je trainingsmethode af.

Is het niet zielig voor een paard om een zweep te gebruiken?

Nee; het is zieliger voor het paard als je hem pijn doet met het bit omdat je heel hard in de mond van het paard trekt. Met kleine hulpmiddelen kun je meer voor elkaar krijgen. Op deze manier doe je jouw paard dus minder pijn.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Kattenbak

Wanneer je een kat in huis hebt rondlopen, is dat een en al gezelligheid. Ook al zijn ze soms stout of druk, een kat maakt deel uit van het gezin....

5x Beste Hondenfluitje

Honden vinden het heerlijk om zo af en toe eens los te mogen lopen. Bovendien is dit ook goed voor de hond, hij kan op deze manier namelijk goed zijn...

5x Beste Vetbed

Een vetbed is een perfecte slaapplek voor jouw viervoeter. Op een vetbed kan jouw hond heerlijk ontspannen. Hiermee voorkom je ook dat jouw hond last heeft van kou in de...

5x Beste Hondenstretcher

Honden kunnen vrijwel overal slapen. Het zijn namelijk over het algemeen makkelijke slapers. Toch is een koude ondergrond niet goed voor de hond. Een hond kan in dat geval beter...