5x Beste Speelgoed voor je Paard

Paarden zijn van nature hele slimme dieren. Naast dat het kudde dieren zijn, waardoor ze altijd op hun hoede zijn. Zijn ze zeer nieuwsgierig en altijd bezig. Het is dan ook niet zo vreemd dat het paard het ideale dier is om iets te leren en mee te trainen. Paarden worden dan ook ingezet voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld: politie paarden. Vroeger werden paarden voor meer doeleinden ingezet dan tegenwoordig. Paarden worden nu over het algemeen alleen voor het plezier gehouden. Tenzij je professioneel met je paard rijdt, dan werk je met je paard naar wedstrijden toe. Ook al train je in zo’n geval met je paard, er zijn momenten dat je paard gewoon op stal of de wei staat. Of je nu jouw paard nu voor professionele doeleinden hebt of niet, paarden kunnen zich vervelen. Het zit in de natuur van het paard om bezig te zijn. Om verveling tegen te gaan kun je speelgoed inzetten. In dit artikel vind je 5 x het beste speelgoed voor je paard.

Lijst met vijf keer het beste paardenspeelgoed

Maximus Power Play Ball 

Met de Power Play Ball van Maximus zal je paard nooit last hebben van verveling. Met deze bal biedt je jouw paard of pony extra vermaak. Deze bal is gemaakt van stevig kunststof en kan een belasting tot maximaal 1130 kg aan. Deze bal is verkrijgbaar in het geel, dankzij deze kleur valt de bal extra goed op in de wei. Je paard of pony kan met deze bal spelen door er tegenaan te tikken en erachter aan te rennen. Natuurlijk zal je paard of pony vast zelf nog wel extra spelletjes bedenken. Gun je paard of pony veel plezier in de wei met de Maximus Power Play Ball.

RelaxPets – Hay Slowfeeder – Fun and Flex – 20 cm 

De Hay Slowfeeder van RelaxPets is ideaal om je paard of pony van verveling te behoeden. Je paard of pony zal uren lang bezig zijn om het eten eruit te krijgen. Stop hooi of iets anders lekker in deze bal. Denk aan: kruiden, groente of fruit. Dit is leuk voor je paard of pony, want die wil natuurlijk wel al het lekkers eruit krijgen. Dit gaat niet zo makkelijk doordat deze bal erop gemaakt is om het te vertragen. Deze slowfeeder bestaat volledig uit natuurrubber en is makkelijk om te vullen en te reinigen. Hang de slowfeeder eenvoudig op in de stal of wei met het meegeleverde soft halstertouw. Ook als je paard in de trailer staat is de slowfeeder van RelaxPets ideaal om verveling tegen te gaan.

Jolly Ball Oceaan/Groen “Appelgeur” 25cm

Je zult het niet geloven maar aan de Jolly Ball Oceaan/Groen “Appelgeur” van 25cm zit een heuse appelgeur. Je paard of pony zal deze bal heerlijk vinden als het de geur betreft. Het mooie aan dit stuk speelgoed is dat als je paard of pony erin bijt, de bal zichzelf weer opblaast. Je kunt deze bal ophangen in de stal van je paard of pony, of gebruiken in de wei.

Likit Boredom Breaker 

Met de Boredom Breaker van Likit kun je verveling tegengaan in de stal. Dit is namelijk een soort balletje waar jouw paard mee kan spelen, en bovendien is de bal een liksteenhouder. Houd er wel rekening mee dat je geen liksteen bij de bestelling krijgt, maar je kunt wel bijbehorende likstenen bijbestellen. De likstenen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en het is ook nog eens gezond voor jouw paard.

Voerbal Hay Play 

Paarden en pony’s zijn gek op hooi. Dankzij deze Voerbal Hay Play bied jij jouw paard een leuk spelletje tegen verveling. Het biedt jouw paard of pony net die uitdaging die het nodig heeft. Het is een innovatieve manier om je paard of pony zijn dagelijkse portie hooi te voeren. Bovendien stimuleert het de natuurlijke graas houding. Je kunt deze bal gebruiken in de stal, op de wei, paddock of in de trailer. Door de hoekige vorm rolt de bal onvoorspelbaar vrij rond, dit is superleuk voor je paard of pony. Je kunt deze bal in diverse maten en kleuren verkrijgen.

Veelgestelde vragen

Waar dient speelgoed voor paarden voor?

Speelgoed zorgt ervoor dat je paard of pony zich niet verveelt. Paarden en pony’s zijn graag bezig. Ze kunnen zich snel vervelen, door ze extra vermaak aan te bieden voorkom je dat je paard of pony zich gaat vervelen.

Wanneer voelt een paard zich eenzaam?

Een paard is een kuddedier. Dat betekent dat een paard niet alleen moet zijn. Hierdoor kan het paard zich gauw vervelen en het paard zal zich niet veilig voelen. Naast dat een paard nooit alleen moet staan, kun je jouw paard minder verveeld laten voelen door speelgoed voor het paard te kopen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van paardenspeelgoed?

Allereerst moet het paardenspeelgoed wel tegen een stootje kunnen, aangezien paarden grote en zware dieren zijn. Ook kan het gevaarlijk zijn voor jouw paard wanneer het speelgoed kapotgaat. Daarnaast kun je speelgoed kopen waar je eten in kunt stoppen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 paardenspeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *