5x beste bitten

Een bit ook wel paardenbit genoemd wordt is een onderdeel van het paarden hoofdstel. Een bit zorgt ervoor dat jij je paard aanwijzingen kunt geven tijdens het rijden. Een bit is handig, maar voorzichtigheid bij gebruik is geboden, want je stopt het in de mond van het paard. Jij zou het ook niet fijn vinden als iemand een bit in je mond stopt en er hard aan trekt. Daarom is het belangrijk dat je een goed bit gebruikt. Dit verzekerd meer rijplezier. In dit artikel vind je de 5 beste bitten voor je paard.

Lijst met 5 beste bitten

Westeind EXTRA CONTROL – Locked bit- dubbel gebroken watertrens

Het bit van Westeind ook wel het EXTRA CONTROL – Locked bit- dubbel gebroken watertrens bit is perfect om extra controle te hebben op je paard, tijdens het rijden. Het bit is gemaakt van RVS. Het is een effectief en mond vriendelijk hulpmiddel om jou- en je paard rij comfort te bieden. Het wordt ook wel een Danger of trens bit genoemd en biedt extra controle tijdens het rijden. Dankzij de effectievere inwerking door de stang, enkel in de trekrichting en de zijdelingse flexibiliteit van de buitenste bit delen, bied jou dit comfort. Dit zorgt voor een gemakkelijkere- en snellere communicatie tussen ruiter- en paard. Paarden kunnen soms tegen de hand in gaan, dan is dit bit perfect, het zorgt voor meer controle en met geringe teugel druk kun jij aan je paard aangegeven wat je wilt. Deze bitten hebben zich in de springsport al ruimschoots bewezen. Tijdens het springen moet je paarden dikwijls inhouden vlak voor de sprong, dat is erg lastig. Met gebruik van dit bit kan dat wel. Bij gebruik van scherpe bitten word je paard langzamer. Je paard houdt zich in omdat zo’n bit pijn doet, deze verminderd dan tempo. Dankzij dit bit heb je dit probleem niet meer. De trensen in dit bit hebben een sterke inwerking op het paard, zodra deze de teugels aanneemt, werkt het bit zacht- en aangenaam op de tong en de lagen. Maak nu ook gebruik van dit bit en rij met minder teugel druk op een prettige manier.

PFIFF Westernbit 125

Er zijn diverse bitten in omloop. Zo ook het PFIFF Westernbit 125. Dit bit is geschikt als je Western rijdt. Dit bit is van roestvrij staal en beschikt over een gravure en tongboog. Dit bit is ideaal om te gebruiken als je vaak Western rijdt. Met dit bit houd je de controle over je paard. De dikte van dit bit is 1,3cm en de maat is 12,5. Dit bit is zeer populair onder de Western ruiters.


Westeind Bustrens – enkelgebroken – 11,5cm – 14mm – rvs

Er zijn diverse soorten bitten te koop dit bit de: Westeind Bustrens – enkelgebroken – 11,5cm – 14mm – rvs is daar een van. Bitten zijn er in diverse soorten, maten en prijs klassen. Dit bit is een basis bit en zacht. Dit is fijn voor je paard. De ringen van dit bit kunnen niet los bewegen, hierdoor werkt de hulp van de hand discreter. Dit geeft minder schade aan de mondhoeken van je paard. Daarnaast ligt dit bit ook nog eens stabiel in de mond. Dit bit behoort tot de bitten die worden aangeraden voor jonge paarden en beginnende ruiters. Ook een ruiter met normale hand kan prima met dit bit uit de weg.


Hs Sprenger Watertrens Spenger Duo 16mm – 11.5 Cm


De Hs Sprenger Watertrens Spenger Duo 16mm – 11.5 Cm bitten zijn zacht en bieden comfort aan je paard. Dit bit is gemaakt van zacht- en flexibel kunststof materiaal en hierdoor zeer vriendelijk voor de mond van je paard. Dit bit beschikt over een lichte tong vrijheid en de stalenkern zorgt voor meer stabiliteit en is veilig. Het bit is gemaakt van wit kunsstof en bevat geen weekmakers.

Trust Sweet Iron-eggbut-jointed-16mm Bustrens Enkel gebroken

Dit bit van Trust de Trust Sweet Iron-eggbut-jointed-16mm Bustrens Enkel gebroken is ideaal als je een fijn bit zoekt. Dit bit is gemaakt van RVS en in diverse maten beschikbaar. De prijs/kwaliteit verhouding van dit bit is uitmuntend te noemen. Het is een mooi bit en ligt fijn in de mond bij je paard.

Veelgestelde vragen:

Waar dienen bitten voor?

Bitten dienen ervoor om jou controle te geven over je paard. Het zorgt voor een betere communicatie tijdens het rijden.

Doet een bit pijn bij een paard?

Nee, over het algemeen doet een bit niet pijn, als je er op een veilige, voorzichtige- en rustige manier mee omgaat.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...