5x Beste Bit

Een bit, ook wel een paardenbit genoemd, is een onderdeel van het paardenhoofdstel. Een bit zorgt ervoor dat jij je paard aanwijzingen kunt geven tijdens het rijden. Een bit is handig, maar voorzichtigheid bij gebruik is geboden, want je stopt het in de mond van het paard. Jij zou het ook niet fijn vinden als iemand een bit in je mond stopt en er hard aan trekt. Daarom is het belangrijk dat je een goed bit gebruikt. Dit verzekert meer rijplezier. In dit artikel vind je de vijf beste bitten voor je paard.

Lijst met 5 beste bitten

Westeind bit

Het bit van Westeind is perfect om extra controle te hebben op je paard tijdens het rijden. Het is een effectief en mondvriendelijk hulpmiddel om jou en je paard rijcomfort te bieden. Dankzij de effectievere inwerking door de stang, enkel in de trekrichting en de zijdelingse flexibiliteit van de buitenste bit delen, biedt jou dit comfort. Dit zorgt voor een gemakkelijkere- en snellere communicatie tussen ruiter- en paard.

Hipponeiro bit

Er zijn diverse bitten in omloop. Zo ook het bitje van Hipponeiro. Dit bitje is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een dikte van tien millimeter. De bijtringen hebben een breedte van 45 millimeter. Het fijne aan dit bitje is dat het een barrel in het midden heeft. De barrel kan bewegen zodat je gemakkelijker jouw paard kunt corrigeren. En prettig voor jouw paard is dat het bitje anatomisch gevormd is.

Zaldi bit

Er zijn diverse soorten bitten te koop en het bitje van Zaldi is er daar een van. Bitten zijn er in diverse soorten, maten en prijsklassen. Dit bit wordt ook wel de sliding bit genoemd. Dit is fijn voor je paard, omdat dit bitje niet zal schuiven in de mond. Ook kun jij als ruiter of menner controle houden over het bitje wanneer je het in de mond van het paard wil stoppen. De dikte van dit bit is dertien millimeter en is gemaakt van roestvrij staal.

F.r.a. bit

Het bit van F.r.a. is comfort aan je paard. Dit bit is gemaakt van zacht- en flexibel leer en hierdoor zeer vriendelijk voor de mond van je paard. Dit bitje heeft namelijk een kinriempje, zodat het bit goed in de mond blijft liggen. Ook zal het leer zich vormen naar de mond van het paard. Wel is het belangrijk om het bit eerst in de zonnebloem- of olijfolie te leggen. Zo wordt het bitje soepel.

MHS bit

Dit bit van MHS is ideaal als je een fijn bit zoekt. Dit bit is gemaakt van RVS en in diverse maten beschikbaar. Bovendien heeft dit bitje koperen streepjes wat een zoete smaak afgeeft. Ook is dit bitje stevig genoeg en het zal niet buigen. Het bitje geeft alleen druk op de tong en niet op de lagen.

Veelgestelde vragen

Waar dienen bitten voor?

Bitten dienen ervoor om jou controle te geven over je paard. Het zorgt voor een betere communicatie tijdens het rijden.

Doet een bit pijn bij een paard?

Nee, over het algemeen doet een bit niet pijn, als je er op een veilige, voorzichtige en rustige manier mee omgaat.

Welke maat bit past bij mijn paard?

Het is eenvoudig om te achterhalen welke maat bit er het beste bij jouw paard past. Je kunt je wijs- en middelvinger op elkaar leggen en stop deze in de mond van het paard. Als je veel druk ervaart en weinig ruimte, is een dun bitje aan te raden. Als je weinig druk voelt en er is genoeg ruimte, kun je voor een dikkere variant gaan zoals de achttien millimeter.

Bekijk hieronder de volledige top-5 bitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *