5x Beste Springzweep

Springen is een mooie tak van sport binnen de paardensport. Het is een tak die vraagt om discipline en veel training. Het is belangrijk dat zowel ruiter- als paard op elkaar zijn ingespeeld. Het is niet alleen een kwestie van goed over de balk heen springen, maar ook van goed tempo houden, richting houden en motivatie. Eigenlijk, is alles van belang om een goede sprong te kunnen maken. Daarom is het ook belangrijk om over de juiste uitrusting te beschikken. In dit artikel vind je een lijst met de vijf beste springzwepen. Op deze manier kun je de beste springzweep afvinken van je lijstje met benodigdheden en toevoegen aan je uitrusting.

Lijst met 5 beste springzwepen

Kerbl springzweep 65 cm

Heb jij je rijuitrusting al uitgebreid? Heb je de perfecte zweep al gevonden? Heb je als eens gedacht aan een springzweep van Kerbl? De springzweep van Kerbl is uniek in zijn soort. Het is een lederen zweep en luxueus afgewerkt. Het prettige aan deze zweep is de kwaliteit. Doordat hij van leer is gaat hij lang mee, maar is hij ook duurzaam. Het handvat van deze springzweep ligt fijn in de hand. Lederen zwepen zijn vaak erg prettig en deze springzweep bewijst dat maar weer eens.

Harrys Horse springzweep 69 cm

Er zijn diverse springzwepen op de markt. Diverse kleuren, materialen en lengtes. Harry’s Horse beschikt over een groot assortiment aan springzwepen, waaronder deze: Harrys Horse Springzweep Rechthoekige Flapper 69cm Zwart. Aan het uiteinde van deze springzweep vind je een rechthoekige flapper, deze maakt het mogelijk om je paard op gepaste maar galante te laten weten dat je iets van je paard wilt. De lengte van deze springzweep is ook nog eens subliem. Hij is lang genoeg om aanwijzingen te geven, maar zit niet in de weg tijdens het springen.

Premiere springzweep 60 cm

Premiere beschikt over diverse soorten zwepen. Alle zwepen van premiere zijn uniek en zo vervaardigd dat je deze makkelijk kunt gebruiken. Het mooie aan deze springzweep, de ‘Premiere Springzweep Antislip – Zwart – 60 cm‘, is het handvat. Het handvat van deze springzweep is zo vervaardigd dat deze perfect in de hand ligt. Dit handvat beschikt over een speciale antislip structuur, waardoor deze niet snel uit de hand valt. Het is prettig om op deze manier te rijden. Je wilt natuurlijk niet dat je jouw zweep onderweg verliest.

Excellent springzweep 65 cm

Excellent beschikt over een oersterke springzweep. Deze springzweep van Hofman beschikt over een extra dik handvat, dankzij dit extra dikke handvat heb je meer grip tijdens het rijden. Het prettige is ook dat je daardoor minder kracht hoeft te zetten. Dit bevordert je springprestaties.

Pfiff springzweep 69 cm

Pfiff beschikt over een arsenaal aan zwepen. Het mooie aan de springzweep van 69 cm is de kleur. Het is een vrolijke springzweep, welke jouw springavontuur tot een succes maakt. Het is al spannend met springen, maar zeker als je dan een zweep hebt die leuk kleurt, rijd je extra goed. Hij is gemaakt van glas fiber, goed afgewerkt en zeer netjes.

Veelgestelde vragen

Hoe vind je de juiste springzweep?

Dit is altijd heel persoonlijk. Het is gewoon een kwestie van uitproberen en opschrijven wat je belangrijk vindt.

Is het belangrijk om te springen met een zweep?

Nee, niet per definitie. Het is vooral belangrijk dat je kijkt naar waar jij jezelf prettig bij voelt. Jij bent degene die paardrijdt en je paard het beste kent. Het is dan ook vooral van belang dat je weet hoe je paard reageert en hoe je paard springt. Indien je paard goed op jouw overige hulpmiddelen reageert is het niet nodig om een springzweep te gaan gebruiken. Het is dan vooral belangrijk dat je kijkt naar wat je wilt bereiken, wat wil je jouw paard nog leren en hoe wil je jouw paard trainen. Een springzweep wordt gebruikt om de communicatie met jou en je paard te verbeteren. Deze verbetert alleen als je weet waarom je deze nodig hebt. Het is dus vooral cruciaal dat je daar naar luistert.

Van welke materiaal is een springzweep gemaakt?

Een springzweep is gemaakt van glasfiber of leer. Het is afhankelijk van jouw voorkeur, wat je budget is en wat je graag koopt. Dit is bepalend voor de keuze van het materiaal waar je zweep van gemaakt is. Kijk dus vooral naar wat jouw eisen zijn en stem daarop af.

Bekijk hieronder de volledige top-5 springzwepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *