5x Beste goudhamster kooi

Een goudhamster is een stuk groter dan een Russische dwerghamster. Het is daarom belangrijk om de hamsterkooi aan je hamster aan te passen. Je goudhamster past meestal niet in de kleine buizen die je soms ziet bij de dwerghamster kooien. Maar je hamster vindt het ook leuk om in z’n grote kooi te spelen. Zorg daarom voor je eigen villa met speeltjes aangepast op je goudhamster. Wij hebben een lijst met 5 Beste goudhamster kooien voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste goudhamster kooien

Duvo Fargo knaagdierenkooi

Ben je op zoek naar een goudhamster kooi waarbij je knaagdier extra kan klimmen en klauteren? Duvo+ heeft de Fargo knaagdierenkooi ontwikkelt. Dit is een extra hoge kooi waarbij je goudhamster lekker hoog kan klimmen en klauteren. Helemaal bovenin heeft je goudhamster een huisje waarin hij kan slapen of zichzelf kan terugtrekken. De hamsterkooi heeft verschillende accessoires zoals een wipplank om mee te spelen. Hier kan zelfs je grote goudhamster lekker mee spelen. De afneembare bovenkant zorgt ervoor dat je de hamsterkooi eenvoudig kan schoonmaken ondanks de hoogte van de kooi.

Zolux Neo Silta

Ben je op zoek naar een goudhamster kooi die er ook nog stijlvol uitziet? De Zolux Neo Silta is de perfecte kooi om in je interieur te zetten. De kooi heeft een Scandinavisch design en is lekker groot en hoog voor je goudhamster. Je goudhamster kan hier heerlijk in klimmen en klauteren. De kooi is voorzien van een stevig traliewerk en is eenvoudig los te koppelen van de rest. De kooi heeft verschillende plateaus waar je hamster op kan klimmen en klauteren. Met afmetingen van 78 x 48 x 58 cm heeft je goudhamster ruimte genoeg. Dankzij de poten onder de kooi komt je hamsterkooi op een hoogte van 87,5 cm te staan. De kooi wordt geleverd met trappetjes en een huisje.

Ferplast Hamsterkooi Karat

Ben je op zoek naar een extra grote hamsterkooi voor je hamster? Dan is de Ferplast Karat de oplossing. Het grote voordeel van deze hamsterkooi is dat de bodem van glas is. Hierdoor voorkom je dat je hamster nog langer zaagsel uit de kooi gooit. Via het glas kan je ook naar je hamster blijven kijken terwijl hij in zaagsel graaf. De hamsterkooi heeft robuuste tralies aan de bovenzijde en meerdere deurtjes om je hamster uit te halen. De hamsterkooi wordt geleverd met een voerbakje, slaaphuisje, waterflesje en looprad. Dankzij vier plastic voetjes kan je de kooi stevig neerzetten.

Savic Zeno 2 Knockdown

Officieel is de Savic Zeno 2 speciaal ontwikkelt voor ratten. Maar vanwege het formaat van de kooi kan deze prima als hamsterkooi gebruikt worden. De robuuste tralies zorgen ervoor dat je hamster er niet zomaar uitklimt. Je hamster voelt zich echt helemaal thuis in deze hamsterkooi. De hamsterkooi heeft een bodem van kunststof en is los te klikken. Dit is handig voor het schoonmaken. De kooi wordt geleverd met een trappetje, drinkfles en een hangmat. Je hamster kan hier heerlijk in liggen en loungen. Er wordt ook een RVS voerbak bijgeleverd.

Grote houten hamsterkooi

Een leuke grote hamsterkooi voor je goudhamster is natuurlijk een houten kooi. De houten kooi is gemaakt van onbehandeld dennenhout. Hierdoor is er volop bewegingsvrijheid voor je hamster. Het grote voordeel van de hamsterkooi is dat hij ontzettend ruim is. Je hamster heeft enorm veel bewegingsvrijheid en kan verschillende trappetjes gebruiken om heen en weer te lopen. Door de plexiglas ruitjes kan je hamster in de gaten houden. Zo kan je extra genieten van je goudhamster. De kooi is 115 cm x 60 cm en heeft meerdere verdiepingen. De bovenkant is voorzien van gaas en zorgt voor voldoende frisse lucht. Er is ook een huisje aanwezig waar je hamster zich in kan terugtrekken.  

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een goudhamster kooi zijn?

60 tot 80 cm is de minimale maat voor een goudhamster kooi. Hou er rekening mee dat een goudhamster vrij fors kan uitvallen. Het is belangrijk om daarom voor voldoende bewegingsruimte te kiezen.

Kan je een kooi met buizen voor een goudhamster uitkiezen?

Een kooi met buizen is natuurlijk leuk om te zien, maar helaas is dit niet handig met een grote goudhamster. Je loopt hierbij het risico dat je hamster vast komt te zitten.

Mag er speelgoed in de goudhamster kooi zitten?

Een goudhamster houdt natuurlijk net zoveel van spelen als een dwerghamster. Het is daarom leuk om ook speelgoed in de goudhamster kooi te zetten. Kies alleen wat groter speelgoed uit, zodat je hamster er niet klem in kan komen te zitten.

Waar moet je nog meer opletten bij de aanschaf?

Neem altijd een hamsterkooi met stevige tralies. Je voorkomt zo dat de goudhamster ze door kan knagen. Kies ook een kooi uit met een verhoogde onderbak. Je voorkomt zo dat er zaagsel uit de kooi valt tijdens het spelen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...