5x Beste Houten Hamsterkooi

Ben je op zoek naar een hamsterkooi die leuk in je interieur past? Een houten hamsterkooi is een leuke oplossing. Hout past natuurlijk perfect in je interieur. Daarbij is hout ook niet schadelijk voor je hamster als hij erin gaat knagen. Er zijn verschillende leuke houten hamsterkooien verkrijgbaar. Doordat de kooien voorzien zijn van plexiglas kan je ze zien lopen in de kooi. Ben je op zoek naar een houten hamsterkooi? Wij hebben een lijst gemaakt met de vijf beste houten hamsterkooien van dit moment. Handig als je nog een hamsterkooi zoekt.

Lijst met 5 beste houten hamsterkooien

4animalz zeshoek met 3 etages en speeltjes

4animalz heeft een leuke houten hamsterkooi gemaakt met in totaal 3 etages waar je hamster op kan klimmen en klauteren. Er is een klein houten huisje ingebouwd waar je hamster zich in kan terugtrekken. De hamsterkooi is voorzien van verschillende speeltjes voor extra veel speelplezier. De speeltjes zijn net als de kooi gemaakt van hout. De kooi kan aan de bovenzijde volledig geopend worden om je hamster eruit te halen. Of om de kooi weer schoon te maken. De hamsterkooi is gemaakt van onbehandeld dennenhout. Hierdoor is de hamsterkooi niet schadelijk voor je hamster. De kooi heeft een afmeting van 85 x 40 cm waardoor ook grote hamsters erin kunnen verblijven.

Grote houten hamsterkooi

Ben je op zoek naar een grote houten hamsterkooi voor extra veel ruimte voor je hamster? Deze kooi is uitstekend geschikt voor grote hamsters. De kooi heeft twee etages die bereikt kunnen worden met trappen. Helemaal bovenin is een huisje waar je hamster zich kan terugtrekken voor wat privacy. De bovenzijde van de kooi is bedekt met gaas. Dit zorgt voor voldoende ventilatie en je kan je hamster er eenvoudig uithalen. De kooi is 115 cm en 60 cm breed. Dit is dus echt een grote hamsterkooi. Zelfs de hele grote hamsters kunnen hier comfortabel in verblijven. De kooi is gemaakt van onbehandeld hout en daardoor veilig in gebruik.

Tectake hamsterkooi van hout

Ben je op zoek naar een houten hamsterkooi die je tegelijkertijd als een soort meubel in huis kan neerzetten? Tectake heeft een prachtige kooi ontworpen met een gaasdeksel waar verse lucht doorheen komt. Zowel het bovenste als onderste deel kan geopend worden om je hamster te pakken of de kooi schoon te maken. De kooi staat op een soort verhoging met een plankje waar je spulletjes op kan zetten. De houten hamsterkooi is gemaakt van onbehandeld dennenhout en is hierdoor veilig voor je hamster in gebruik.  

XL houten hamsterkooi met vier verdiepingen

Is jouw hamster dol op klimmen en klauteren? Dan hebben we de perfecte houten hamsterkooi gevonden. Deze XL hamsterkooi heeft maar liefst vier verdiepingen. Hierop kan je hamster perfect klimmen en klauteren. De houten hamsterkooi is 1.20 cm hoog en 60 cm lang. De kooi is gemaakt van natuurlijk dennenhout en dus veilig in gebruik voor je hamster. De bovenzijde is voorzien van gegalvaniseerd metaaldraad. De voorzijde is voorzien van ruitjes met plexiglas. Je kan dus zonder problemen naar je hamster kijken door het ruitje. De hamsterkooi ziet er schitterend uit en krijgt een mooi plekje in je woonkamer.

Goldie houten hamsterkooi

De Goldie houten hamsterkooi is door Tectake speciaal ontwikkelt voor goudhamsters. De hamsterkooi is een unieke villa waar je hamster in plaats kan nemen. De praktische knaagdierenkooi is comfortabel en heeft een compact design. Er zijn verschillende niveaus waar je hamster op kan klimmen en klauteren met loopbruggen. In het hoekje staat een houten huisje waar je hamster zich lekker in kan terugtrekken. Via het dakrooster kan je hamster eruit gepakt worden. Dit is handig voor het schoonmaken van de kooi.

Veelgestelde vragen

Is hout gevaarlijk voor je hamster om in te knagen?

Een hamster is een knaagdier en zal altijd in de kooi gaan knagen. Dit gebeurt ook met een kunststof kooi waarbij je hamster stukjes kunststof binnen krijgt. Hout is hierdoor veiliger om te gebruiken, dan kunststof.

Hoe groot moet je hamsterkooi zijn?

Voor een goudhamster is het belangrijk dat je kooi minimaal 80 cm breed is. Is het een dwerghamster? Dan is een kooi van 60 cm groot genoeg.

Kan je in de XL hamsterkooi meerdere hamsters houden?

Hamsters zijn solidair en kan je het beste gescheiden houden. Zelfs in een grote kooi is er een groot risico dat de hamsters gaan vechten. Dit doen ze vaak tot één van de twee het niet overleefd. Zet dus zelfs in een XL kooi geen twee hamsters neer.

Zit er ook speelgoed in de hamsterkooi van hout?

Voor de meeste hamsters is los speelgeld verkrijgbaar. Bij de aanschaf van een houten hamsterkooi is er ook speelgoed van hout verkrijgbaar.

Bekijk hieronder de volledige top-5 houten hamsterkooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *